Jogosítvány elvétele - S.O.S.


ggergö6 # 2010.06.09. 17:05

Nemhiszem h emiatt elvennék a jogsid csak szabálysértési büntetést fogsz kapni.

ggergö6 # 2010.06.09. 17:08

Ha rendör nem látta. Ahoz kamerának kell lenni,ráadásul a rendszámnak is olvashatónak kell lenni. Szerintem nyugi nem lessz semmi,de vezess körültekintöen.

ggergö6 # 2010.06.09. 17:10

RODERLAJOS

Eszer eltiltottak nagymotortól 5 hónapra ugy h jogsimse volt. A rendör azt mondta h ez idö alatt nem is kezdhetek bele ebbe a jogsiba.

alexyta # 2011.04.05. 11:19

Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy tudna e valaki segíteni az ügyemben.
A bíróság hozott egy határozatot, amiben az állt, hogy a jogosítványomat be kell vinnem leadni, és után vizsgáznom kell.Na most kaptam egy levelet ezután a rendőségtől, hogy mégsem kell leadnom a jogosítványomat, hanem be kell fizetni egy 60.000 ft os bírságot, és eltekintenek attól, hogy el volt véve a jogsim egy évig.
Ilyenkor akkor mi a teendő? Melyik érvényes? Mivel az elsőt a bíróság hozta, akkor most a rendőrség dönthet mégis így?
Válaszukat előre is köszönöm!

feri1 # 2012.03.01. 10:54

Romániában elvették a jogosítványom záróvonal átlépése miatt, és közölték, hogy majd a magyar rendőrség adja vissza. A büntetést a jegyzőkönyv alapján kifizettem.
Kérdésem, hol, mikor, hogyan kapom vissza, mi a teendő.
Válaszukat előre is köszönöm!

Véleményem # 2012.03.01. 18:59

AZ illetékes okmányirodába küldik, majd onnan értesítenek. Valószínű hogy levélben kapni fogsz értesítést.

kongi56 # 2012.06.15. 20:47

Külföldön elveheti-e a rendőr a jogosítványt???
Unión belül....
És ha, csak jogosítvány van az embernél, semmi más okirat????
Köszi a segítséget!

Gabicsek # 2012.06.16. 19:08

Csak kettőt olvass vissza.

teac # 2012.06.17. 20:32

Tisztelt Jogi képviselő!

Ittas állapotban volán mögé ültem, hazafele menet elaludtam és árokba hajtottam az autómmal!
A balesetből kifolyólag sem anyagi sem személyi sérülést nem okoztam másnak, 8 napon belül gyógyuló sérülésem keletkeztek nekem! A kiérkező rendőrök a kórházba való szállítás során felvették a jegyzőkönyvet, melyben a felelősséget a balesetért vállalom, és az ittas vezetés tényét is elismerem. A vérvétel megtörtént, az alkoholos befolyásoltság %-os megállapítása még nem történt meg!
Szeretném megtudni, mire számíthatok, tudok-e kérni enyhítő körülményt, illetve mire hivatkozhatok, hogy a minimális bírságot kapjam meg?! Állapotom: egyedülálló apaként nevelem 2 kisfiamat, a munkámhoz elkerülhetetlen a gépjárművel való közlekedés!
Segítségét előre is köszönöm!
Tisztelettel!


Lázárka

Gabicsek # 2012.06.18. 11:51

Először is valószínűleg nem bírság, hanem pénzbüntetés lesz, ha ellened büntetőeljárás indul. Általában több százezer a büntetős, plusz minimum egy év vezetői engedély bevonása, ugyanis büntetőeljárás esetén ez a törvényi minimum. A büntetés kiszabása függ majd a véralkohol-eredményedtől.

efi99 # 2012.06.18. 16:53

Gratulálok.
Elkerülhetetlen a járműhasználat a munkádhoz, de azért iszol.
Pénzbüntetés mértékén agyalsz, aztán ezzel elintézve, holott jöhetett volna szembe egy 3 gyerekes család, akit ledózerolsz az autóddal.

Véleményem # 2012.06.18. 17:32

teac

Az ittas vezetés topicban, segítenek ügyvédek ebben a témában, hogy lehet menteni a jogsit, ha lehet...

Ájri # 2012.06.22. 12:56

Tisztelt Jogi képviselő!

Azzal a kérdéssel fordulnék a fórumhoz, hogy ha valakinek elveszik a jogosítványát sebességtúllépés miatt egy külföldi országban(pénzbüntetés ki lett fizetve a helyszínen, de a jogosítványt még nem küldték ki). Mi történik akkor, hogy ha az illető újra csináltatja a jogosítványát?

Köszönettel!

DeeeNNNiii # 2012.08.24. 18:17

Tisztelt Cím!

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy elvették a jogosítványom ittas vezetés miatt.
A szituáció az volt, hogy ittasan belementem az árokba, személyi sérülés nem történt, anyagi kár nem keletkezett, előtte még szabálysértésem sem volt.
Bíróság elé került az ügy, kaptam 275e Ft pénzbüntetést -amit egy összegben be is fizettem- és 2 év eltiltást. Jogosítványom leadtam, eddig 10 hónap telt el.
Nincs valamilyen mód, hogy valahogy visszaszerezzem a jogosítványom, mert nagyon kellene!
válaszát előre is köszönöm!
Den

Zzsuzsa # 2018.07.27. 09:57

Tiszteletem !
Segitséget szeretnék kérni,hogy a páromnak megvolt a B,C,D
kategóriája,de orvosi vizsgálaton egy kicsivel magasabb volt a vérnyomása és az orvos nem adta meg a hosszabbítást, csak a B kategóriára. Kérdésem hogy vissza kapható-e még és milyen folyamata van? Köszenettel ZSUZSA

Transformer # 2018.08.05. 07:44

Tisztelt Szakemberek!
Meg szeretném kérdezni Önöket, hogy van-e helye fellebbezésnek 4 hónap időtartamra való jogosítvány elvételével kapcsolatban, mert hivatásos sofőrrel történt (szabálytalan előzés áll a határozaton)? Ha fellebbezés történik, azzal eltolódik a jogosítvány elvétele?
Köszönöm, ha válasz érkezik!

gerbera317 # 2018.08.05. 07:50

Az rajta van a határozaton, hogy a jogorvoslatnak van-e halasztó hatálya.

Transformer # 2018.08.05. 08:11

Köszönöm gerbera317, valóban szerepel rajta, hogy a kérelem a végrehajtásra halasztó hatályú. A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy bead egy kérelmet, egy esetleges enyhítésre, és várni kell az ítélkezést ezzel kapcsolatban, addig pedig vezethet? Kinek tanácsosabb beadni? Az eljárás alá vont személynek, vagy esetleg ügyvédnek (a munkahely ajánlotta). Megeshet egyébként az enyhítés? Köszönöm, a válaszra szánt időt.

gerbera317 # 2018.08.05. 09:28

Addig is lehet vezetni.
Miféle "enyhítés"? Azt írod, "szabálytalan előzés áll a határozaton". Miért így fogalmazol? Talán nem ez történt? Vagy meg sem történt? Mert ha ezek valamelyike, akkor nem "enyhítést" kell kérni, hanem másik tényállás megállapítását.
Hivatásos sofőr pedig ne előzgessen szabálytalanul.

wers # 2018.08.05. 10:07

Enyhítés? Nem nagy rá az esély. Esetleg a kategóriára kérni a korlátozást. Az viszont nem szüneteltet. Az elbírálása viszont sokszor hosszabb, minr az eltiltás.

Transformer # 2018.08.06. 10:02

Kedves gerbera317! Köszönöm a válaszát ismét! Sajnálom viszont, hogy itt megszokott lett, hogy az ember torkának ugranak, ha nem a megfelelő szavakat használja, hozzá nem értőként. Mivel ok-okozati összefüggésnek itt helye nincs, csak azért írom le, hogy nem csupán feketék és fehérek lehetnek a dolgok. Kamionnal az autópályán a besoroló kamiont engedte be a külső sávba úgy, hogy ő addig behúzódott a belső sávba, ezt kifogásolták az intézkedő rendőrök és vették szabálytalan előzésnek. De köszönjük a tippet, hogy ne előzgessen szabálytalanul.

Kedves wers! Köszönjük a javaslatot, úgy próbálja meg beadni, hogy hátha megmaradna a munkához szükséges jogosítványa. Azt mire kell értenem, hogy "Az viszont nem szüneteltet." ? Elnézést, ha értetlen vagyok.

Köszönöm!

gerbera317 # 2018.08.06. 10:11

ezt kifogásolták az intézkedő rendőrök és vették szabálytalan előzésnek
Tehát meg sem történt a szankció szerinti szabályszegés? Akkor ne enyhítésre gyúrjatok, hanem szabályszegés hiányában eljárás megszüntetésére.
Egyébként nem kell rögtön visszaugatni. Mindjárt az elején elmondhattad volna, mi (nem) történt.

Transformer # 2018.08.06. 11:52

Kedves gerbera317! Visszaugatás?? Ebből kérem visszább venni, szerintem én elég alázattal állok a Szakértőkhöz, köszönöm, ha kapok hasznos infót, de így senkivel sem beszélünk.
Mivel nem sűrűn "állunk szemben a törvénnyel", nem gondoltuk, hogy ezt meg kellene "támadni", hiszen ott elmondta a rendőröknek, hogy miért ment a belső sávba, azt mondták kap egy nagyobb pénzbüntetést, mégis ez a határozat született (plusz a pénzbüntetés).

wers # 2018.08.06. 13:40

Így megint más. Ha kamionnal követte el a katgóra tiltás szinte kizárt. Fordítva inkább, ha az elkövetést b kategóriaba sorolható járművel követte el, kérheti, hogy c vagy d-re ne terjesszék ki. De itt eleve kamionnal vétett, ha megáll a szabálysértés, érvényes lesz a korlátozás, tiltás.
Ahogy gerbera is írta az ellen kell fellebbezni, szabálysértés volt-e vagy nem. A fellebbezés viszont felfüggeszti az eljárást.
Itt az ideje ügyvédet keresni.

alfateam # 2018.08.06. 14:59

"Itt az ideje ügyvédet keresni."
Fölösleges.

36. § Párhuzamos közlekedés

(1) Olyan úttesten, amelyen az azonos irányú forgalom számára két vagy több forgalmi sáv van (párhuzamos közlekedésre alkalmas úttest) - a (2)-(4) bekezdésben említett eseteket kivéve - a külső (jobb szélső) forgalmi sávban kell közlekedni. Más forgalmi sávra ráhajtani csak előzés, balra bekanyarodás, illetőleg megfordulás céljából szabad. Az autóbusz öbölt, az autóbusz forgalmi sávot, a kapaszkodósávot, a gyorsító- és a lassítósávot, valamint a kerékpársávot a párhuzamos közlekedés szempontjából figyelmen kívül kell hagyni.

(2) A párhuzamos közlekedésre alkalmas olyan úttesten, amelyen az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sáv van, az előzés befejezése után a külső forgalmi sávba vissza kell térni. Ha 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival, motorkerékpárral vagy - lakott területen - távolsági, illetőleg gyorsjáratú autóbusszal a vezető több járművet kíván előzni, megmaradhat a belső forgalmi sávban feltéve, hogy ezzel a mögötte gyorsabban haladó járművek közlekedését nem akadályozza; ha pedig a forgalom olyan sűrű, hogy a külső forgalmi sávba visszatérni nem lehet, a belső forgalmi sávban folyamatosan is haladhat.

(3) A párhuzamos közlekedésre alkalmas olyan úttesten, amelyen az azonos irányú forgalom számára kettőnél több forgalmi sáv van útburkolati jelekkel kijelölve, a (2) bekezdésben foglalt rendelkezéseket kell értelemszerűen alkalmazni. Az ilyen úttesten azonban a második forgalmi sávban - a (2) bekezdésben foglalt rendelkezések megtartásával - bármely gépjárművel szabad közlekedni; a harmadik és további (belső) forgalmi sávokra - a balra bekanyarodás esetét kivéve - ráhajtani csak személygépkocsival és motorkerékpárral szabad.