Hamis vád (csalás)


fc9191 # 2020.03.24. 18:30

Érdekelne, mit lehet tenni ebben az ügyben.

Egy internetes ismerősöm bejelentett engem a Scamwarners oldalán internetes csalásért. Nem követtem el semmit, de pontosan tudom, mi volt az, amit félreérthetett. Vele ezt nem tudtam rendezni, azóta megszüntette velem a kapcsolatot.
A Scamwarners oldalán azonban közzétette a nevemet, tartózkodási helyemet, és egy korábbi privát írásbeli megállapodás részleteit.
Kértem a Scamwarners adminisztrátorát, hogy távolítsa el a cikket, mert a vád valóságtartalmát szinte bármivel meg tudom cáfolni. Erre azt a választ kaptam, hogy nem hiszik el, és egyébként sem érdekli őket. Ami kikerült, kint is marad. Erre elküldtem tételesen a bizonyítékokat (mire ez a pont elérkezett, az elmúlt 3 nap legolvasottabb Scamwarners-cikke volt a rólam szóló), és kértem, hogy ennek fényében távolítsák el a - tudtommal eredetileg is jogsértő módon nyilvánosságra hozott - adataimat. Erre annyi választ kaptam, hogy hazug vagyok, és "kibaszott mormon" ezért tiltanak az oldalról.
A kérdésem az lenne, mit lehet tenni ebben az esetben? Mert ez így eléggé úgy néz ki, mintha a legnagyobb, csalás ellen küzdő internetes szervezet is bevállalná az emberek átverését egy kis clickbait-ért cserébe.