Garázdaság


Krisi1024 # 2020.06.01. 19:50

Tisztelt Hölgyek, Urak!

Egy garázdasági ügy kapcsán szeretnék kérdéseket feltenni.

2020.05.09-én ittas állapotban betörtem egy információs pult üvegét egy buszpályaudvaron, kihívták a rendőröket, majd bevittek a kapitányságra, ott fogda, felvették az adatokat, rabosítás, stb. A dolgot elismertem, ott bent azt mondták, hogy garázdaság miatt vonnak eljárás alá és mondták, hogy intézzem el a dolgot a volánnal. Velük elintéztem a dolgot, kiadtak egy papírt, hogy elismerem a tettemet. A papíron az áll, hogy nem okoztam kimutatható anyagikárt, mivel azt helyreállítják az ott dolgozó karbantartók, tehát nem kell külsős céget bevonni a dologba és fizetnem sem kell. Ezzel a papírral visszamentem a rendőrségre, ott átadtam és kértem valamiféle igazolást, hogy ők is megkaptak ebből egy példányt. Ez meg is történt.

Nem vagyok büntetett előéletű.

Volt egy hasonló ügyem, de ott pártfogóhoz küldtek el minket. 7500ft-os kár volt, amit megtérítettem, és megbeszéltük az ügyet a sértettel, aki régi ismerősöm, ott egyszer voltam bent a rendőrségen, meghallgattak, majd elküldtek minket a fent említett személyhez, ahol megjelentünk és lezárták az ügyet.

Kérdéseim a következők lennének:

Ez ügyben mi várható nekem?

Beleszámít-e az előbb leírt ügy? (Rendőrségen azt mondták, hogy nem)

Rendőrségről mennyi idő még küldenek valamiféle levelet? (Rendőr ismerős azt mondta, hogy 15 munkanap, de ez már letelt)

A válaszokat előre is köszönöm.