Meggyanúsítottak, de nem én voltam


Kornelia20 # 2020.06.20. 14:37

Sziasztok
Tegnap kellett megjelennem a helyi rendőrkapitányságon egy meghallgatásra, mint kiderült mint gyanúsított. A nyomozó elmondta hogy tavaly novemberben történt egy drogériában a lopás miszerint én onnan eltulajdonítottam 36ezer ft értékben dolgokat. Én mondtam hogy biztos hogy nem én voltam ezen a napon én itthon tartózkodtam Budapesttől 140km-re lakom l, érre csak azt mondta hogy nyilván van valami bizonyíték ellenem. Megtettem a vallomásom elmondtam hogy nem én voltam akkor én Pesten nem tartózkodtam stb... ezután 2 nyomozóval együtt néztem meg a kamera felvételeket amin egyértelműen látszik hogy nem ej szerepelek, ezt a 2 nyomozó is belátta hogy az a nő aki onnan lopott nem én vagyok, de ezek ellenére DNS mintát vették tőlem és lerabosítottak. Ugye a nyomozást nem a helyi rendőrség végzi hanem a pesti így velük nem nagyon tudtam mit beszelni a továbbiakról l, hétfőn első dolgom lesz felvenni a kapcsolatot a Pestiekkel, és nem érdekel hogy mi lesz a vége a dolognak l, feljelentést fogok ellenük tenni amiért így meghurcoltak. Szerintetek érdemes egyébként pert inditan8 vagy egyáltalán mire számíthatok az eljárás során, mivel ugye igazságtalanság ert. Köszönöm ha segítetek

Traffic # 2020.06.21. 11:29

T. kornelia20!

A büntetőeljárás a nyomozati (pontosabban vizsgálati) szakaszban van. A bizonyítékok alapján a megalapozott gyanú felmerült ellened, ezért gyanúsítottként hallgattak ki, nem pedig tanúként. De: a te vallomásod is bizonyíték az eljárásban.

Akit gyanúsítottként hallgatnak ki, nyilvántartásba kell venni, ezért volt a rabosítás + DNS mintavétel. Ez kötelező a 2009. évi XLVII. törvény alapján, nem a személyed ellen indított bosszú vagy megalázás része.

Ha a büntetőeljárás során bebizonyosodik, hogy nem te követted el a bűncselekményt, az eljárást megszüntetik ellened. De hogy ezt meg tudják állapítani, a bizonyítást le kell folytatni. Ez történik most.

Amennyiben engem kérnél fel, hogy vigyük perre, nem vállalnám el.

Kornelia20 # 2020.06.27. 12:57

T. Traffic!
Ezt nem értem hogy miért lépett fel ellenem megalapozott gyanú, tudtommal nyomozni kellene még mielőtt bárkit is gyanúsítgatnak de ők ezt nem tettek meg,mert ha megtettek volna akkor tudtak volna azt hogy én abba az időpontban nem tartózkodtam ott. Ami pedig a kezükbe van az akkor lehetne ellenem bizonyíték ha én lennék a fóton de nem én vagyok. Ennyi erővel ha ez a hölgy gyilkosságot követ el akkor is engem vesznek elő, és talán előzetesbe ülök addig míg be nem bizonyítom hogy nem én voltam... Érthetetlen