Hagyatékban csalás és adóság

Zsofia # 2026.03.16. 21:14

2025 októberben meghalt (20 éve eltűnt) apám. Hagyatéki végzést a ráckevei közjegyző 2026 februárban küldött. A hagyatéki végzésen kívül semmit nem küldött, halotti dokumentumok, iratok mind az élettársánál (20 évig volt az) (úgy közben anyukám még a felesége volt és anyukám 2025 szept.ben halt meg). A közjegyző felkeresés és tárgyalás nélkül végzéssel akarja ránk verni a hagyatéki problémás autót és a hiteleket.
A hiteleken kívűl semmilyen más bankszámlát, nyugdíjat, vagyontárgyat vagy ingatlant nem vett leltárba a közjegyző. Mikor számon kértem telefonon, azt mondta neki nem kell nyomoznia, azt írta amit az élettárs mondott.
Élettárs, miért nincs meghívva a tárgyalásra?
Bigámiát elkövető élettárs milyen jogon intézi a halotti anyakönyvet, a temetést, közjegyző stb? Úgy, hogy minket szándékosan kihagyott és csak a hiteleket és a lefoglalt autót akarja ránk verni.
Visszaakarom utasítani az örökséget, mivel soha nem volt hagyatéki tárgyalás, így újat kérdtem.
A hagyatéki visszautasításról már előre közölte a közjegyző, hogy nem ad papírt. Megteheti???
Miért velem akarja kifizettetni velem a hagyatéki közjegyzői díjat? Nem én bíztam meg, nem volt hivatalos felkeresésem, nem volt tárgyalás sem.
Mivel tudom igazolni a NAV, hivatalok felé, hogy én és a rokonaim is visszautasítottam a teljes örökséget?
Vihetek-e tanúkat magammal, hogy igazolják, a visszautasítást vagy hogy tudom magam megvédeni a végrehajtókkal szemben??
A bank felé, nekem kell bizonyítani, hogy visszautasítottam a teljes örökséget?
A hagyatéki tárgyaláson mindent kötelesek leírni, amit mondunk? vagy van amit megtagadhat?
Testvéremnek és nekem sincs, gyermekünk így azok hiányában kihal az öröklési vonal vagy ráhárítható a férjeinkre? Nekik is nyilatkozni kell, hogy visszautasítják? Mi voltunk a vérszerinti utolsó családi ág.
Erős a gyanú, hogy az élettárs, a jegyző és közjegyző is összejátszik és tovább házasságon kívüli gyerekek felkutatását elutasították.
Kegyelet sértést, a halott és iratai jogtalan személynek való kiadást milyen módom és kin tudom számon kérni ????
Közjegyzőt próbáltam bepanaszolni a kamaránál, de közölték nekik nem hatáskörük a közjegyző munkáját felülbírálni és ellenőrizni. Akkor ki az aki igen???
Köszönöm szépen