Hagyatékban problémás autó

Zsofia # 2026.03.16. 20:52

2025 októberben meghalt (20 éve eltűnt) apám. Erről már hagyatéki végzésben értesített egy ráckevei közjegyző.
Halotti dokumentumok, iratok mind az élettársánál. A közjegyző felkeresés és tárgyalás nélkül végzéssel akarja ránk verni a hagyatéki autót és a hiteleket.
Az autó szellemautó: soha, senki nem látta vérszerinti örökösöktől, az online autóadatok oldalról derítettem ki, hogy: elidegenítés és zárolás alatt áll, lejárt a forgalmija, behozott autó volt aminek az eredetvizsgakor nem stimmeltek az adatai sem.
Visszaakarom utasítani, mivel soha nem volt hagyatéki tárgyalás, így újat kérdtem.
A hagyatéki visszautasításról már előre közölte a közjegyző, hogy nem ad papírt. Megteheti???
Miért velem akarja kifizettetni a hagyatéki közjegyzői díjat? Nem én bíztam meg, nem volt hivatalos felkeresésem, nem volt tárgyalás sem.
Mivel tudom igazolni a NAV, hivatalok felé, hogy én és a rokonaim is visszautasítottam a teljes örökséget?
Vihetek-e tanúkat magammal, hogy igazolják, a visszautasítást vagy hogy tudom magam megvédeni a végrehajtókkal szemben??
Köszönöm szépen