Tárgyaláshoz való jogról lemondás


Lőrik Ügyvédi Iroda # 2020.06.22. 08:43

Tisztelt Lkjuhgh,

Az ügyészség ezeket az ajánlatokat egy belső kialakult gyakorlat alapján teszi, figyelembe véve az eset körülményeit. Amennyiben elismeri a cselekményét de nem mond le a tárgyalás tartásának jogáról akkor tárgyalásba fognak átmenni. De mielőtt ez megtörténne meg kell jelölni a bizonyítási indítványait, amennyiben van ilyen.

Abban az esetben ha tárgyalni fognak a bíróság a bűncselekményre vonatkozó tételkeretet kell, hogy alapul vegye a büntetés kiszabása során, természetesen figyelembe véve az enyhítő és súlyosító körülményeket, ennek ismeretében dönt arról, hogy csak szabadságvesztés büntetés vagy helyette más büntetés is elégséges lehet, ahhoz, hogy a büntetés elérje a célját.

https://lorik.hu/…argyalasrol/

Lkjuhgh # 2020.06.20. 17:09

Tisztelt szakértők!

Kérdésemet az alábbi, a vádiratomból származó idézet vonatkozásában tenném fel:
"..abban az esetben, ha a vádlott az előkészítő ülésen a vád tárgyává tett bűncselekmények elkövetését a vádiratban foglaltakkal egyezően beismeri, és a tárgyaláshoz való jogáról lemond, a vádlottat halmazati büntetésül ideje két év két hónap szabadságvesztésre, melynek végrehajtási fokozatát börtönbüntetésben határozza. "

Kérdésem:
Ha nem fogadom el a fent leírtakat, akkor a tárgyalás milyen büntetési tételtől indul, valamint ebbe az" ajánlatba" az ügyész figyelembe vette az enyhítő körülményeket (pl. :tényfeltáro beismerő vallomás, bűntetlen előélet, stb)?
Valamint, most hogy a vádiratot megkaptam mi a teendőm?