Fórum büntetőjog régebbi elöl     új hozzászólás


Munkahelyi pénz

Rexor # e-mail 2021.03.24. 10:36

Szerintem kezdjük ott, hogy a munkáltatónak semmi joga nincs gyanúsítani és nyomozni. Tegyen feljelentést. Másodsorban, ahol így kezelik a kiadásokat ott a könyvelésben is valószínűleg nagy kupleráj lehet.

Csuklósbusz #   2021.03.17. 12:42

Ilyen szabályzat nem volt, kb becsületkasszáztak amíg hiány nem lett lett. A vicc az hogy az se biztos hogy van egyáltalán tolvaj..

Feljelentés lesz téve a lopás miatt ismeretlen tettes ellen, megelőzve a munkaadót ha egyáltalán Ők megteszik, aztán húgom visszamegy dolgozni, rúgják ki ha akarják, az Ő lelkiismerete tiszta.

groszfater@gmail.com # e-mail 2021.03.17. 07:31
Csuklósbusz #   2021.03.16. 19:29

Üdv!

Húgom egy irodában dolgozik, ügyfeleznek, tőlük pénzt vesznek át. Ezekről mind e-számla is készül így a bevételek világosak, a kiadásokról viszont gyakran nincs számla, sem feljegyzés, vagy ha van is sokkal később beírva egy excelbe.
Eltűnt fél misi, és van 8 dolgozó.
A húgom a gyanúsított mert ő ér be legelőbb és ő a legújabb ( 2 éve) ott dolgozó.
Mondanom sem kell hogy nem Ő volt, sőt a pénz számolása, könyvelése nem is az Ő feladata volt.
Azt sem tudják pontosan mikor tűnt el.

Volt meeting, egyenkénti kihallgatás, majd így kettesben kerek-perec szemrehányás hogy csak ő lehetett.
Sőt a főnök férje is bejött átnézni a könyvelést, Ő szintén ugyanez, kerek- perec Ő volt és kész. Húgomat kétszer hívták be így a többieknek is egyértelművé téve ki a gyanúsított.
Feljelentéssel fenyegetőzött de nem tudom megteszi-e.

A kérdésem mit tegyünk?
Tisztázni szeretnénk magunkat tehát szeretnék ha tényleg lenne belőle ügy.
Becsületsértésért vagy hasonlóért lehet feljelentést tenni Ő maga mint alkalmazott? Vagy pusztán a tényért hogy eltűnt a pénzt? Becsületsértés ha a főnök és férje négyszemközt megvádol bizonyíték nélkül?
Saját véleményünk hogy könyvelési hiba, jobban átkéne azt nézni hozzáértőnek ( az irodában nincs könyvelő, laikusok viszik a pénzt) tehát legjobb esetben el se vitték azt a pénzt, a legrosszabban meg elvitték, persze akkor sem a húgom.
De ha el is vitték hónapokon keresztül apránként, ezt is a fejéhez vágták, hónapokon át sikkasztott.

A kassza úgy volt bezárva hogy benn evolt a kulcs... tehát aki lopni akart bárki bármikor hozzáférhetett. De mivelhogy a kiadásokról nincs számla, max hiányos excel tábla így egyáltalán a rendőrség is mit tud ezzel kezdeni? Mindenki 10+ éves dolgozó, húgom aki a legújabb és legelőbb ér be, ez az egyetlen ok hogy biztos Ő volt, holott a kassza non-stop hozzáférhető bárkinek.

Egy a fő lényeg, tisztázódjon a becsület, ilyenkor mit kell tenni?