Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette


Ludas Matyi # 2023.01.24. 17:00

Üdvözletem!

A történet a következő!
A munkám során (aminek jog és törvényszerűsége teljesen rendben volt) az utcán rám tört egy ott lakó egy baltával kilátásba helyezve hogy milyen szinten és módon fogja ketté választani a fejem, valamint édesanyám prostituált mivoltát üvöltözte...
Hogy nyomatékosítsa álláspontjàt több ízben ütést mért a céges autómra..
Miután látta, hogy nem igazán ért el ezen \\\"nemes\\\" cselekedetekkel semmit visszavonult az udvarára!
Mindeközben a rendőrség értesitve lett, kiérkezve az emberünk a helyszínen beismerte cselekedeteit, a kapitányságra be is vitték, a balta lefoglalásra került!
Meghallgatásom során elhangzott a kérdés kívánom-e rágalmazás becsületsértés ügyben feljelenteni az \\\"urat\\\", amire természetesen igennel válaszoltam!
Rövid időn belül kaptam is egy levelet az illetékes hatóságtól mint SÉRTETT, hogy a nyomozást elrendelték!
Ezt követően soha többé nem hallottam erről az ügyről, sem tárgyaláson nem voltam sem levelet nem kaptam!
A kíváncsiságom közel két év után is furdalt így felvettem a kapcsolatot az illetékes Járási Bírósággal ahol az azonosításomat követően elárulták, hogy TANUként nincs lehetőségem semmilyen információhoz jutni.. A becsületsértés rágalmazással kapcsolatban a hozzám vágott válasz, hogy fizessek aztán szóba állnak...
A kérdésem csupán annyi lenne, hogy ez az egész így rendben van???

Szomorú örökös # 2023.01.25. 03:35

Ludas Matyi

Rövid időn belül kaptam is egy levelet az illetékes hatóságtól mint SÉRTETT, hogy a nyomozást elrendelték!.....A becsületsértés rágalmazással kapcsolatban a hozzám vágott válasz, hogy fizessek aztán szóba állnak...

Abban a levélben nem volt semmi utalás arra, hogy fizetned kell?
A becsületsértés magánvádas eljárás és illetéke van, amit a sértettnek ki kell fizetni, csakis abban az esetben lesz belőle ügy.

Ludas Matyi # 2023.01.25. 08:06

A levélben csak arról értesítettek, hogy felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt nyomozás elrendelésére került sor!
Nincs is azzal bajom, hogy a magànvàdas dolgok hogyan működnek, mi a menetük..!
Ami számomra kérdőjel, hogy amikor felvették a vallomásomat (mint már említettem is) elhangzott a kérdés a becsületsértés rágalmazással kapcsolatban kívánok e feljelentést tenni, amit ugye szorgalmaztam is! Akkor arra a kérdésemre, hogy ezzel kapcsolatban van-e még más teendőm a rágalmazás becsületsértés ügyben a nyomozó Úr azt mondta nincs mert igy egyben halmazatként kezelik majd!.

groszfater@gmail.com # 2023.01.25. 09:05

"Hogy nyomatékosítsa álláspontjàt több ízben ütést mért a céges autómra."

Erről "szerényen" hallgatsz(?)

Ludas Matyi # 2023.01.25. 09:23

A céges autó illetve a rajta lévő sérülések a rendőrség által helyszínelve lettek, ennek kártérítése a cégem irányába megtörtént az elkövető által!

Vadsuhanc # 2023.01.25. 10:02

És pontosan miben merül ki a rágalmazás vagy a becsületsértés? Vagy átsiklottam felette vagy nem írtad.

Ludas Matyi # 2023.01.25. 11:27

Írtam az első posztban!

Szomorú örökös # 2023.01.25. 11:48

Ludas Matyi

Akkor arra a kérdésemre, hogy ezzel kapcsolatban van-e még más teendőm a rágalmazás becsületsértés ügyben a nyomozó Úr azt mondta nincs mert igy egyben halmazatként kezelik majd!

Na ja, csak ez két külön úgy. Egyikben te képviseled az ügyet, a másikban meg az ügyész.

Vadsuhanc # 2023.01.25. 13:22

Kedves Ludas Matyi!

Én voltam figyelmetlen! A rendőrrel értek egyet. Nekem is az az álláspontom, hogy az általad sérelmezett kijelentések a felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettel együtt kell elbírálni.

Ludas Matyi # 2023.01.26. 15:28

Kellett volna..!

Slainte # 2023.01.26. 15:52

Az ugye megvan, hogy a garázdaság közben elhangzott becsület csorbítására alkalmas kifejezés miatt fel sem merühet a becsületsértés önálló megvalósulása, no pláne rágalmazás - többszöri olvasásra sem látok benne becsület csorbítására alkalmas tényállítást. Az sem úgy működik, hogy ha érkezik egy magánvádas büntetőügy a bíróságra, akkor a bíróság évekig ül rajta, azt várva, hátha jelentkezik a magánvádló. Majd amikor érdeklődik, akkor szólnak neki, hogy fizesse be az illetéket. Ez tavaly óta eljárás megszüntetési ok.

Ludas Matyi # 2023.01.26. 18:39

Elfogadom, ennyire nem vagyok jártas a törvényekben! Nem vártam volna egy percet sem csak ugye a nyomozónak hittem! Csupán tisztán szeretnék látni mert mást mondott anno a nyomozó és mást a Járásbíróság.. Ez pedig úgymond most egy harmadik "verzió"..

Slainte # 2023.01.27. 07:27

Ez nem verzió, hanem az anyagi jogi és a perjogi helyzet. Mondjuk azt jó lenne pontosabban tudni, mire mondták a bíróságon azt, hogy "fizessen".

Ludas Matyi # 2023.01.27. 13:06

Ha szeretnék lépéseket tenni rágalmazás becsületsértés ügyben akkor fizetendő illeték!

Slainte # 2023.01.27. 13:18

Ezt Mancika mondta az irodáról, ugye?

Merthogy valószínűleg az történhetett, hogy ő el akart hajtani, hogy tanúként nem nézhetsz bele a garázdaság miatti ügy irataiba, mire Te azt mondtad, hogy de Te becsületsértés miatt is feljelentést tettél vagy akarsz tenni és erre mondták, hogy ha lépéseket akarsz tenni, akkor fizetni kell! Arra meg már nem gondolt, hogy az egy kicsit elkésett.

A leírtak alapján biztos vagyok benne, hogy semmiféle magánvádas ügy nincs folyamatban, csak a garázdaság miatti közvádas. Mondjuk szerintem abból is kaphatnál iratmásolatot, mert anyagi jogi értelemben ugyan nem, de a Be. 50. §-a szerinti eljárási értelemben egyértelműen sértett vagy. Ha neked ez fontos, javaslom, erre hivatkozással adj be egy hivatakos kérelmet, arról a bírónak kell döntenie.