Büntetővégzés, jogerősség


Dynamite01 # 2023.09.04. 07:13

Üdvözletem!

2021.-ben elkövettem egy csalást, aminek a következtében idén jutottunk el odáig, hogy kaptam egy büntetővégzést, miszerint tárgyalás mellőzésével pénzbírságot valamint 1év 8 hónap börtönt kaptam, 3 év felfüggesztve. Ez a határozat körülbelül 2 hónapja érkezett meg hozzám. Többször érdeklődtem már a bíróságon ezután, hogy mikor válik jogerőssé. Ez azóta sem sikerült. Korábban azt mondták, nem tudják, hogy miért nem jogerős még. Most pedig azt a választ kaptam, hogy még azért nem, mert ítélkezési szünet volt.

Viszont az ügyész elvileg tudomásul vette a bíró úr határozatát.

Én ezt a döntést természetesen elfogadom, hibáztam, beláttam, vissza csinálni már nem tudom, és viselem is a következményeit.

Viszont arra a kérdésemre, hogy lehet-e ebből az ügyből nagyobb bajom (például még is tárgyalást tartanak, és letöltendőre ítélnek) mindenki mást mondd. A határozatban az szerepel, hogy fellebbezésnek helye nincs, még is az ügyintéző ma azt mondta a telefonba, hogy lehet, hogy tárgyalás lesz belőle, amennyiben a feljelentő megfellebbezi ezt a döntést.

Kérdésem a következő : akkor azért is húzódhat az ügy, mert előfordul, hogy megfellebbezték? Vagy tényleg ennyi ideig eltart egy sima jogerőre emelkedés ?

Válaszukat előre is köszönöm!

Üdvözlettel,