hivatali visszaélés?


Szomorú örökös # 2024.03.09. 04:23

Ludmilla

A kérdésem: fenti tényállás megvalósíthat e bármilyen bűncselekményt

Tisztában vagy a „bűncselekmény” fogalmával?

Ludmilla # 2024.03.07. 10:44

Egy vállalkozó három hónapon keresztül nem kért közterülethasználati-engedélyt arra, hogy egy gyalogos járdán kb. 6 nm területen tucatnyi villanyoszlopot tároljon és így nem is fizetett közterület használati díjat (kb. 100-150.000 ft bevételkiesés keletkezett az önkormányzatnak). A környéken lakók e-mailben jelezték a jogsértő állapotot, megírták azt is, hogy tudomásuk szerint mióta vannak a járdán tárolva az oszlopok. A polgármester másnap válaszolt a levélre, ebben az alábbi választ adta:

  1. a villanyoszlopok ilyen módon történő deponálásával semmilyen körülmények között nem értek egyet, az okáról semmit sem tudok
  2. ma kora délután személyes bejárásom alkalmával tapasztaltam, hogy a villanyoszlopokat a járdáról elpakolták az építési területre
  3. a villanyoszlopok járdán történő tárolására a cég nem adott be közterület foglalási engedélyt. A helyi rendelet szerint a közterület foglalás az első 48 órában nem díjköteles. Sajnos hozzám a jelzés a villanyoszlopok elhelyezéséről dátum érkezett az Ön részéről, ezért a levélben szereplő 2 hónapnyi tárolási időt sajnos nem tudjuk figyelembe venni. Sajnálom, hogy a lakossági bejelentés nem előbb érkezett hozzám.

A polgármester rá sem kérdezett arra, hogy esetleg tudjuk e bizonyítani, hogy az oszlopok több, mint két hónapja vannak a közterületen (tudjuk).

A kérdésem: fenti tényállás megvalósíthat e bármilyen bűncselekményt.

Válaszotokat előre is köszönöm.