buszsáv használata

monalisa1 # 2009.06.08. 20:22

A rendőr úgy látta, hogy VÉGIG a buszsávban mentél, és ezért intett le. Mert tényleg csak "a" kanyarodásra való felkészüléshez vehető igénybe a buszsáv.

Peched volt.

Külön annyit, az egyik ember Forma1 "szintű" vezető és neki elég a hírtelen/gyors levágás, ezzel szemben másvalaki netán hosszan készül hozzá egy kanyarodáshoz - nem vagyunk egyformák.

Ezen utóbbit nem ellened írtam, éppenséggel érdekedben.

"Lisa"
laikus hozzászóló

blackkid # 2009.06.08. 19:45

Kedves Szakértők!

Igen érdekes eset történt meg ma velem. A XVI. néhány éve felújitott Veres Péter útszakaszán próbáltam volna Gödöllö felöl jövet, áthajtva a hév sineken a bAtsányi János utcába fordulni.

Ez ugy tettem volna, hogy a ráhajtottam a buszsávra, már a buszsáv elején, hogy azon végig menve a kereszteződésben jobbra forduljak. Azonban a rend őrei megállítottak és bírság vállalása (kiszabása) mellet felhívták a figyelmemet, hogy a buszsávban nem lehet haladni, csak a kereszteződés előtti öt méteren lehetne átmenni a buszsávra, hogy onnan fordulhasson jobbra az ember.

Meg kell említenem azt is, hogy a buszsáv ezen szakasza kb. 150 méter. Aza tehát 150 mátert haladtam a buszsávon, hogy utána jobbra kanyarodhassak.

Én mindig úgy tudtam, hogy az általam jelzett módon lehet haladni a buszsávon. A KRESZ lakonikusan csak annyit mond, hogy "a kanyarodás felkészülésére fel lehet használni a buszsávot". Több fogódzót nem ad.
A rendelet nem irja, hogy mit jelent a felkészülés.

Lehet, hogy valóban a rend öreinek volt igaza?