Online jogi tanácsadás

Kovács_Béla_Sándor # 2018.11.29. 16:38

Pont azért terjesztik fel, mert fellebbeztél.

Nahajm # 2018.11.29. 16:36

Ebben az íteletben szó sem esik a fellebbezésemröl :(

Nahajm # 2018.11.29. 16:36

Köszönöm szépen Vadsuhanc! Tehat ha az ítelet hamarabb felkerül a Törvenyszèkre,mint az en fellebbezésem, akkor sincs gond? Bocsanat, csak nagyon megijjedtem. Öbb,mint 2 hónapja volt a tárgyalás, utana fellebbeztem 3 napon belül, 2 napja hivtam fel a kezelöirodat es azt mondtak minden rendben van.

Vadsuhanc # 2018.11.29. 16:24

Az első fokon eljáró bíróság ítéletét kaptad kézhez. Nem jogerős. A fellebbezésed kapcsán el fognak járni és dönteni fognak.

Nahajm # 2018.11.29. 16:20

Üdvözlök Mindenkit!
Büntetöperben fellebbeztem az ítélet ellen, a kezelöirodán azt mondtàk beérkezett, és,hogy nem jogerös még az ítelet.
Ma viszont kikuldtek az íteletett, azzl a tájékoztatàssal, hogy felterjesztik a Törvenyszèkre. Ez azt jelenti,hogy mègis jogerös??

Vadsuhanc # 2018.11.29. 07:29

:-) erre gondoltam én is.

Akkor a kérdező mazsolázzon 2009. évi XLVII. törvényben amely a bűnügyi nyilvántartási rendszerről, az Európai Unió tagállamainak bíróságai által magyar állampolgárokkal szemben hozott ítéletek nyilvántartásáról, valamint a bűnügyi és rendészeti biometrikus adatok nyilvántartásáról szól.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.11.29. 07:20

Rabosították.

Vadsuhanc # 2018.11.29. 06:56

archangel

Pontosan mi a problémád lényege és mit értesz az 5 évre "letétbe" helyezett - rólam készült fotók alatt?

drbjozsef # 2018.11.29. 06:49

Persze.

Kérni bármit lehet.

archangel # 2018.11.28. 20:22

T. Jogi Fórum !
Hogy kérhetem a rendőrségnél, - az 5 évre "letétbe" helyezett - rólam készült fotókat, hogy tegyék ad acta. Esetleg az eljáró bírót kérjem meg, h. "hasson oda", uis, ahogy ismerem- több évtizede - a Magyaro.-i ügyintézéseket..... Vagy csak nekem kell egy egyszerű "szívhez szóló" levélben kérnem, h. felejtsenek el, egyszer s mindenkorra ? Uis, ennek nagyon kicsi,a megmozdító ereje. Ügyvédem volt, de elfelejtett, így ő (igen, így kis betűvel, van miértje) nem jöhet szóba
Köszönettel várom Szíves Válaszukat
archangel

ObudaFan # 2018.11.27. 14:41

Felfüggesztett szabadságvesztés esetén a bíróság az elítéltet kérelemre utólag mentesítésben részesítheti, ha erre érdemes, és a próbaidő fele része, de legalább egy év már eltelt.

Sally86 # 2018.11.26. 06:12

Tisztelt Fórumozók!

Családtagomat 2016.május 5-én 2 év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték (2010-ben elkövetett gazdasági bűncselekmény miatt, ő tudott az elkövetésről, így társtettesként ítélték el) 5 év próbaidőre felfüggesztve, mellékbüntetések nélkül. A cselekmény előtt és után is egyébként tisztességesen dolgozott, de államigazgatásban dolgozó lévén, az ítéletet követően elveszítette a munkáját.
Minden végzettsége pénzügyi, így bejegyzéses erkölcsivel képtelen normális munkát találni.

Megköszönném, ha valaki tanácsot adna, hogy mely időpontban (dátum szerint) fordulhatnánk a hátrányos jogkövetkezmények mentesítése érdekében az ítéletet meghozó bírósághoz?

Sally86 # 2018.11.26. 06:12

Tisztelt Fórumozók!

Családtagomat 2016.május 5-én 2 év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték (2010-ben elkövetett gazdasági bűncselekmény miatt, ő tudott az elkövetésről, így társtettesként ítélték el) 5 év próbaidőre felfüggesztve, mellékbüntetések nélkül. A cselekmény előtt és után is egyébként tisztességesen dolgozott, de államigazgatásban dolgozó lévén, az ítéletet követően elveszítette a munkáját.
Minden végzettsége pénzügyi, így bejegyzéses erkölcsivel képtelen normális munkát találni.

Megköszönném, ha valaki tanácsot adna, hogy mely időpontban (dátum szerint) fordulhatnánk a hátrányos jogkövetkezmények mentesítése érdekében az ítéletet meghozó bírósághoz?

eranthys # 2018.11.25. 18:28

Nem, nem fogja a végrehajtó ezt megtenni. Marad az íróasztalnál, igaz.

drbjozsef # 2018.11.25. 18:08

A legtöbb végrehajtó, érthetően, nem nagyon pepecsel az ingó foglalással (kivéve autó, ami elég nagy érték, és nyilvántartott is, esetleg, ha van valami nagy értékű vagyontárgy), az átlagos ingóságok lefoglalásából nem nagyon térül meg semmi. Okostelefon? No és? Anyu vette 0 forintos akcióban, oszt fizeti a gyereknek a számláját. De ha lenne pár személyes tárgya (Xbox, hifi, Pc, zepterpaplan), akkor azzal mire menne? Árverezni kb értelmetlen százforintokért minek szenvedjen vele?

Megpróbálkozhatsz vele a végrehajtónál, de nemigen fog örülni neked...

eranthys # 2018.11.25. 17:51

Vagyontalan az illető, ez áll a végrehajtó értesítésében. Az egyik szülő címére van bejelentve. Bár utoljára, mikor láttam okostelefon volt nála. És itt megáll a tudásom. Mert az egyik ügyvéd azt mondta, a végrehajtó akár rendőrt is hívathat és feltörheti a lakást értéktárgyak lefoglalása céljából. Tehát itt lakás nincs, viszont bármikor lefoglalhatónak kellene lennie az okostelefonnak. Nem tartom túlzásnak.

drbjozsef # 2018.11.25. 17:02

eranthys,

sajnos a végrehajtás az ilyen. Ha nincs végrehajtható jövedelme, nehéz pénzt szerezni belőle.
Esetleg felkeresheted a végrehajtót, hogy másra is terjessze ki a végrehajtást, hátha van más vagyona : ingatlan, autó, ingóság. Ha a lakását nem is árverezik el párszázezer forintért, az árverés kilátásba helyezése is elég lehet ahhoz, hogy hirtelen előteremtse az összeget.

eranthys # 2018.11.25. 16:45

106 000 Ft megtérült 2 év alatt, 4 részletben. Teljesen kiszámíthatatlan. Tudomásom van róla, hogy elbocsátották más munkahelyről lopásért. Ha épp dolgozik, tud levonni a béréből a végrehajtó. Az összeg olyan, hogy nem túl kevés, de nem milliók. Nem hiszem, hogy belevágok perbe a biztosító ellen. Mi van, ha valamilyen csűr-csavarral nyer és fizethetem a perköltséget ráadásként. Hervasztó, hogy ez így mehet.

Vadsuhanc # 2018.11.25. 15:13

Nem írtad mekkora összeget térült meg a végrehajtási eljárásban , de tartok attól, hogy nem érné meg egy per megindítása a biztosító ellen a maradék összegre. És azt is feltételezem, hogy a bank ellen indított per sem vezetne eredményre, ha a szerződés - Te véleményed szerint sem - nem jött létre. Ráadásul a kártérítéssel kapcsolatban ítélet született, amelyben a bankot nem marasztalták el és a bank felelősségének megállapítását Te sem kérted.

eranthys # 2018.11.25. 15:03

Igen, ez így van, gondoltam már erre. Lehetne valami rugalmasabb megoldás. Megtérítik a maradék összeget és átvállalják a visszamaradó rész behajtásának intézését, maguknak. Persze ez utópia, attól tartok.

Vadsuhanc # 2018.11.25. 14:22

Viszont ha a biztosító megtérítené a kárt akkor az eddig a végrehajtás során részedre megtérített összeget vissza kellene fizetned a biztosítónak. Kétszeres kártérítés nem illet meg.

eranthys # 2018.11.25. 14:15

Többen írtak, tehát mindenkinek köszönöm.

eranthys # 2018.11.25. 14:15

Köszönöm egyébként a válaszaid! Persze, hogy eszembe jutott nekem is, hogy a biztosítón kérjem számon. Megtúrtam egy kicsit a jogot és azt találtam, hogy csak ha alkalmazott-munkáltató viszony áll fenn, akkor lehet számonkérni a munkáltatón esetleg amit a beosztott tesz. Bűncselekményt. Itt a gond a szerződéses munkaviszonnyal van, mert ez nem ugyanaz, sajnos. Voltam vagy két ügyvédnél, nem voltak lelkesek a biztosító elleni per ügyében.

gerbera317 # 2018.11.25. 14:07

Ilyen esetben én eleve a biztosító ellen fordulnék.

eranthys # 2018.11.25. 14:02

Annyi jutott még az eszembe, hogy amikor a feljelentést tettem az üzletkötő ellen a rendőrségen, megmondtam a nevét, adtam róla egy rövid személyleírást. Ezek után egy olyan egy perces szöszmötölés után a számítógépen felém fordították a monitort mutattak egy képet egy személyről, hogy ő-e az? És igen, ő volt az. Nem vagyok jártas benne, hogyan megy ez, de ezek szerint nyilvántartásban volt a rendőrségen. Így viszont felvetődik a biztosító felelőssége abban, hogy kiket szerződtet.