Az előző székesfehérvári gyalogos történethez készítettem egy szemléltető ábrát, ami az alábbi linken érhető el: http://noob.hu/…lutes_bv.jpg
Közúti baleset okozása
Szívesen!
Köszönöm Gabicsek!
Ki fognak hallgatni gyanúsítottként. Ott indítványozd, és ha a sértett is beleegyezik, akkor menni fog. Biztos kell neki fizetned, de még mindig jobban jársz, mivel várhatóan a bíróság is pénzbüntetést szabna ki.
Ha a közvetítői eljárás sikeres, a nyomozást megszüntetik.
Köszönöm a nekem szánt válaszotokat, és elnézést, hogy többször jelent meg az üzenetem.
Ha a sértett hajlana erre a közvetítői eljárásra, ezt hol lehet, milyen szervnél elindítani?
Még nem jött hivatalos levél, ha azt megkapjuk, utána lehetne ezt elindítani, és hivatkozni arra, hogy a vezetésből él? Vagy ott adnak esetleg erről leírást? Biztos hülyék a kérdéseim, de nincs ebben jártasságunk...
100 e Ft a maximális bírság plusz legfeljebb egy évi járművezetéstől eltiltás. Ebben az esetben, ha nem volt korábban szabálysértésed, 30e körüli bírság reálisnak tűnik, és egy-két havi eltiltás.
Tisztelt Ügyvéd Úr!
Körülbelül egy éve gyorshajtás miatt autómmal egy fába csúsztunk és utasom sérülést szenvedett, így elvették B kategóriás jogosítványom, míg a rendőrségi eljárás tart. Szeretném megkérdezni, hogy ilyen esetben is letehetek más kategóriájú járműre jogosítványt, vagy sem?
Válaszát előre is köszönöm!
Tudom, magamat ismételgetem, mert a kérdést már másutt is feltettem, de eddig még senki sem tiudott választ adni rá, úgyhogy itt is megpróbálom.
„Tisztelt fórumozók!
Egy hónapja (március végén) belekoccantam egy előttem haladó autóba, miközben arra figyeltem, hogy kisorolhatok-e a külső sávba (azt nem tudom, hogy került olyan hirtelen olyan közel hozzám, mert nem haladtam gyorsan, és persze hol előre, hol oldalra néztem - még az is lehet, hogy a belső sávból vágott be elém, de persze nem tudom biztosan). A vezetője ragaszkodott a rendőrök kihívásához annak ellenére, hogy rögtön vállaltam a felelősséget. Felvették a jegyzőkönyvet és azóta még nem hallottam felőlük.
Az előttem lévő autónak csak a lökhárítója sérült, személyi sérülés nem történt.
Körülbelül mekkora pénzbüntetésre/bírságra számíthatok? Lehet tudni, hogy mikor?
A válaszokat előre is köszönöm!”
Gergo888
Ne másban keresd a hibát, meg ne ez legyen az indoklás, mert ez nem az. Azt kell megindokolnod hogy neked miért kell a jogsi! Ezt próbáld meg.
Nem fognak súlyosbítani. Tényleg nincs veszteni valód.
Vesztenivalód nincs, nem súlyosíthatnak.
Felebezés után kaphatok-e súlyosabb büntetést is, ha a megállapításokat vitatom, aztán esetleg elismerik, hogy igazam van és találnak ennek az egésznek más paragrafust?
Hogyha arra hivatkoznék, hogy nem bizonyítható, amit írnak akkor mi van?
Meglehet nem sok esély van rá, hogy olyat írok, amit el is fogadnak, de ez azért nem olyan mindegy. Egyébként két ilyen probléma van is a levélben: nem írnak le valamit, ami fontos lenne, a másik pedig az, hogy a paragrafus, nem teljesen arra vonatkozik, ami történt.
Gergo888
Nagyon jó indoklás kellene ahhoz. hogy vissza kapd a jogsit. Gyalogosra ne hivatkozz. Más érvek kellenek. Amiket leírtál azok alapján sem fogják vissza adni.
Olyan esetről tudok ahol megélhetés volt az hogy sofőr volt az illető és az autó volt a munka eszköze. Ha elvették volna a jogsit, akkor kirúgják a munkahelyéről az embert. Egy ilyen jól meg írt indoklás után csak a pénzbüntetést kellet befieztni, a jogsit vissza kapta az illető.
Ma megkaptam a levelet: 30 ezer Ft pénzbírság és 3 hónap jogsi bevonás áll benne. Szerencsére nem olyan súlyos a büntetés, de még ez sem jön éppen jól. Azon gondolkodok, hogy lehetne-e a vezetéstől eltiltást mellőzni, vagy az időtartamát csökkenteni, és úgy néz ki, hogy én fogom megírni a kifogást.
Lehet-e arra hivatkozni, hogy jelenleg bejelentett munkanélküli vagyok és megnehezítené az
elhelyezkedésemet, ha bevonják a jogosítványomat és arra, hogy nem a gyalogátkelőhelyen ment át a gyalogos? Vagy ezeket leszarják?
Büntetőeljárás indul ellene közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt. A nyomozás során gyanúsítottként fogják kihallgatni. Remélhetőleg nem lesz maradandó a motoros sérülése.
Ha a sértett beleegyezik, közvetítői eljárást is lehet kérni ilyen esetben, szerintem akkor jár a legjobban, ha ez menne. Ez pénzébe fog kerülni, de nem lesz ebben az esetben bírói ítélet.
Ha nem lesz közvetítői eljárás, és a bíróság dönt, pénzbüntetésre és jogsi bevonására lehet számítani.
Tiszteletem Mindenkinek! Családtagom ma egy körforgalomban későn vette észre a közlekedő robogóst, behajtott a körforgalomba, a motoros megijedt (érthető módon), elcsúszott a motorral, és eltört a bokája. Rokonom kihívta a mentőket, rendőrséget, elismerte a figyelmetlenségét. Sofőr. Érdeklődött a robogós állapota felől, akkor műtötték a bokáját. Kétségbe vagyunk esve a következményektől... Mire lehet számítani?
Tiszteletem Mindenkinek! Családtagom ma egy körforgalomban későn vette észre a közlekedő robogóst, behajtott a körforgalomba, a motoros megijedt (érthető módon), elcsúszott a motorral, és eltört a bokája. Rokonom kihívta a mentőket, rendőrséget, elismerte a figyelmetlenségét. Sofőr. Érdeklődött a robogós állapota felől, akkor műtötték a bokáját. Kétségbe vagyunk esve a következményektől... Mire lehet számítani?
Majd ha lezárul az ügy és pontosan kiderül hogy mi a büntetés, utána fellebbezhetsz ha akarsz és nem tetszik a hatóság döntése.
Szerintem a rendőrségen még meg fognak hallgatni. Ott még elmondhatod a mondandód.
Útkereszteződésben elindulásnál egy szabálytalanul közlekedő gyalogost elütöttem, aki könnyebb sérüléseket szenvedett és végül -szerencsére- nem vitte el a mentő. A gyalogosnak ugyan semmi keresnivalója nem volt ott, de a rendőr helyszínelés után azt állapította meg, hogy én voltam a hibás, mert nem vettem észre a gyalogost, mivel a mellettem lévő sávot néztem. Sajnos a helyszínelésből erre lehetett következtetni, amit el is ismertem, de bánom már.
Megkérdeztem hogy nagyságrendileg mire számíthatok és azt mondta hogy 30-40 eFT, de azóta már fölemelték, így lehet hogy a duplája, ezenkívül 6 hónap vezetéstől eltiltásra.
A kérdéseim a következők lennének:
Akkor valójában mekkora összegre számíthatok?
A járművezetéstől eltiltást meg lehet-e úszni?
Van-e értelme felebezni?
A válaszokat előre is köszönöm.
Üdvözletem!
Sajnos balesetet okoztam,kerékpárúton nem adtam elsőbbséget és elütöttem az arra járó kerékpárost.A felelősségem elismertem,alkohol 0 százalék,sebességem kb 30 kilométer volt(benzinkútról hajtottam ki).A sértett 8 napon belüli könnyű sérülést szenvedett.A helyszínlelő rendőr szabálysértésként adta tovább az ügyet.
Milyen elbírálásra ill büntetésre számíthatok?
Az számít e,hogy munkát végeztem ill munkavégzéshez kell a jogosítvány?
Előre is köszönettel.
„Teljesen együttérzek a sértettekkel.”
Pontosabban a hozzátartozóival.
És nagyon tévedsz, ha azt hiszed, hogy nem volt hasonlóban részem (sértetti oldalról) a közvetlen családtagjaimnál.
guba!
:)))
Anda666!
„Szanalmas a magyar igazsagszolgatas es az az ember, aki ilyet barmennyi penzert is megved”
A Büntetőeljárási törvény szerint minden terheltnek joga van a védelemhez. Ezért vannak az ügyvédek. Más kérdés, hogy melyik ügyvéd milyen ügyet vállal el.
Teljesen együttérzek a sértettekkel.
Igaza van gubának. Egyelőre még nincs ítélet, kár előre idegeskedni. Ha nem sikerült bizonyítani az ittasságot, akkor is az a gyakorlat, hogy ha meghalnak a terhelt által okozott balesetben, általában letöltendő fogházat kapnak ittasság nélkül is. Ahogy guba írta, mostanában jól oda szoktak sózni. (Vannak persze kivételek, de az nagyon ritka)
Láttad egyébként a vádiratot?
Igazatok van, oldja meg az elet... Meg aztan mindenki aki reszt vett benne magaval is :(
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02