Közúti baleset okozása

ancixxx # 2017.03.28. 18:44

Tisztelt Ügyvéd ur,

Fiatal vezetöként elgázoltam egy gyalogost. Ejszakai sötétben, országuton, részeg ember volt, a sávom közepén baktatott, késön vettem észre és – bár megprobáltam - már nem tudtam kikerülni (ut jobb oldalán árok, balra ellenkezö irányu forgalom). A megengedett sebességnél joval kevessebbel haladtam, de ö sötét ruhában volt és nem volt közvilágitás. A baleset után ugy 1 honappal sajnos elhunyt. A legrosszabb forgatokönyv szerint mire számithatok? A büntetésemet mennyiben befolyásolhatja, hogy alig 1 éve van jogositványom ? Válaszát elöre is köszönöm.

Véleményem # 2015.04.24. 11:38

balint25

Kevés ez az írás ahhoz, hogy pontos érdemi dolgot lehessen hozzászólni. Ilyen ügyben már érdemes egy jogi képviselővel személyesen felvenni a kapcsolatot. A rendőrség is adhat a kérdéseire választ, tájékoztatást mivel több hasonló esetük volt már így a rálátásuk is nagyobb. Bíróságig eljut az ügy ott meg a bíró dönt majd...

A jogsit még elvehetik teljesen eltilthatnak akár a vezetéstől ( X ideig ). A kategória harc az meg külön "meccs" van ittasvezetés topic ahol jogsi mentéssel foglalkoznak.

Nagyjából tudja, hogy pénz büntetés és a jogsi itt a tét, ennél súlyosabb büntetés valószínű nem lesz...

balint25 # 2015.04.23. 13:47

Jónapot!

A segítségét szeretném kérni.Tavaly májusban volt egy autó balesetem.Én voltam a sofőr,4en ültünk a kocsiban 3an könyebben 1 pedig súlyosan sérűlt.Most az az információm, hogy úgy nézki deréktól lefele lebénúl.A helyszinen újra kellett éleszteni ezért a jogosítványom bevonták aztán 4 hónap után vissza adták,mert vissza mínősítették közúti balesetnek.Mire számithatok? Hallottam olyat,ha vissza adták, már nem veszik el, de ha mégis mennyire, csak kategoriát veszik el?Elismertem, hogy én hibáztam!Pénz büntetés az mindenképp lesz (kártérítés) mire számithatok ez lenne a kérdésem!Válaszát előre is köszönöm!

Bálint

Agent Cooper # 2014.08.04. 08:26

Kedves Hadamanta!

A biztosítója áll helyt Ön helyett a kötelező biztosítása terhére.

Üdvözlettel: Agent Cooper

védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Fairy77 # 2014.08.01. 23:55

Kedves Fórum!
Segítségre lenne szükségem. 10 éves, biciklivel közlekedő gyermekemet fellökte egy autó a kijelölt gyalogátkelő helyen, ahol a kerékpárút vonala is fel volt festve. A gyermek 8 napon belüli sérüléseket szenvedett. Az autóvezető felsegítette a földről, megigazította a bringa kormányát, megkérdezte, hogy van-e valami baja. A gyermek azt mondta, hogy még nem tudja. Ekkor beült a férfi az autóba és elhajtott. Sem a nevét, sem a telefonszámát nem adta meg. Szerencsére a rendszámot egy arra járó hölgy le tudta még idejében olvasni, így később megtalálták az elkövetőt. A rendőrség által kiszabott szabálysértési büntetést nem fogadta el (6 hónap eltiltás, 70 ezer Ft pénzbírság, ezért járásbíróságra került az ügy.Jelenleg onnan az ügyészségre adták az ügyünket, mivel alapos a gyanú a cserbenhagyásra és talán a segítségnyújtás elmulasztására is, mivel kiskorú gyermekről van szó.
Az elkövető 6 hónapos eltiltás után a napokban kapta vissza a jogosítványát egy másik közlekedési balesete miatt.
Az lenne a kérdésem, hogy mi a legenyhébb, illetve a legsúlyosabb büntetés, amit esetleg kaphat. Az ügyvédje szerint semmit sem kap vagy esetleg egy kis pénzbírságot jogsielvétellel, ezért jobb, ha belemegyünk a közvetítői eljárásba.
Várom mielőbbi válaszukat!

Hadamanta # 2014.07.31. 14:58

Az lenne a kérdésem, hogy ha én motorral a szabályosan közlekedő, pirosnál megálló autó felnijét megkarcoltam, (felelősségemet elismertem, ott helyben minden papírt kitöltöttünk)érvényes papírokkal rendelkeztem, biztosításom volt (de motorra áll. nem kötnek cascot), akkor ki fizeti a kárt? Küldenek majd nekem egy levelet, vagy a kötelező biztosításom állja? Előre is köszönöm a választ!

ObudaFan # 2014.07.23. 19:03

A bíró megküldi a végzését a pártfogó felügyelői szolgálathoz, illetve, ha közvetítőként ügyvéd jár el hozzá. Ő meg majd küld nektek idézést.

Balazs227 # 2014.07.22. 17:50

Az lenne a kérdésem, hogy közúti baleset gondatlan okozása ügyben, ha a bíró engedélyezte a közvetítői eljárást, akkor azt, hogyan tudnám kezdeményezni? Eddig csak polgári peres kérvényeket láttam.

Agent Cooper # 2014.07.14. 08:41

Kedves 192490!

A jogosítványának egy ideig búcsút mondhat, és mellette valószínűleg pénzbüntetést fog kapni.

192490 # 2014.07.12. 17:13

Tisztelt Fórum!

Segítségre lenne szükségem. Arra lennék kíváncsi mire számíthatok. A következő történt: Motorral sávelhagyásos balesetet szenvedtünk. Az első kerék kavicsokon megcsúszott. Én az okozója, pár horzsolással megúsztam. Viszont a barátnőmet 1 hétre korházba küldtem. 8 napon túl gyógyul! Más nem vett részt a balesetben. Ami rontja a helyzetemet az az ,hogy 1 hónap múlva vihettem volna utas.

A választ előre is köszönöm!

Zumi # 2014.07.07. 15:48

Tisztelettel köszönöm válaszát,kedves Agent Cooper!

Agent Cooper # 2014.07.07. 13:05

Még elvileg van lehetőség a polgári jogi igény érvényesítésére. Elvileg.

Zumi # 2014.07.07. 12:44

Önt idézem: ,,5 év..."?

Agent Cooper # 2014.07.07. 12:30

Eső után köpönyeg!

Zumi # 2014.07.07. 11:33

2010-ben történt...Éltem panasszal,sérelmeztem,hogy egy levél átvételének hiányában az illetőt nem keresik tovább és elég méltatlanul tájékoztattak arról,hogy ezt legyek már szíves tudomásul venni és belenyugodni.A vétkes sofőr vagy nem a valós címét adta meg vagy egyszerűen nem vette át a rendőrségi értesítést.Köszönöm a hozzászólást!

Agent Cooper # 2014.07.07. 10:51

Kedves Zumi!

Mennyi az a több év? Ugyanis ettől függ az elévülés... Élt panasszal az eljárás megszüntetése ellen?
Egyébként pedig a kártérítési igényét öt éven belül még érvényesítheti.

Zumi # 2014.07.07. 09:40

Üdv!
Továbbra is kérdezném:mit tehetek?Mire számíthatok?Köszönöm a válaszokat!

gerilege # 2014.06.24. 09:32

Nehéz ezt mondani, de a leírtak alapján nem tartom valószínűnek, hogy letöltendőt kapna. Az súlyosbító körülmény, hogy amennyiben az autó jobb elejével ütötte el a balról átkelő Édesapádat, akkor valószínűleg durván figyelmetlen volt a vezető. Mondjuk ehhez jó lenne tudni, hogy fékezett-e, és mikor, mert az észlelési késledelemből azt vélelmezem, hogy valamennyire fékezett. Viszont külső szemmel a leírtakat nézve sok más tényező enyhítő körülménynek tűnik. Édesapádnak a járművekkel szemben elsőbbsége nem volt, a vezető nem lépte túl a megengedett sebességet, közlekedési előélete nincs.

robika80 # 2014.06.22. 17:30

Köszönöm a részvétnyilvánítást. Falusi közegben történt,kijelölt gyalogátkelőhely nincs.Édesapám a szemben lévő háztól ment haza.Esteledett.Az áramszolgáltató szerint már volt közvilágítás,anyukám szerint még nem.Apukám már majdnem átért az úttesten,amikor az autó jött.A nyomok alapján a jobb elejével kapta fel a motorháztetőre,szélvédőre majd kb. 10 méter után innen került édesapám a földre.Gyakorlatilag ép porcikája nem maradt, rögtön meghalt.Az ütközésnek szemtanúja nincs.A sofőr a szürkületre hivatkozik.A rendőrség által megbízott szakértő szerint a megengedett 50km/h sebességet nem lépte túl, viszont észlelési késedelemben volt, azaz figyelmetlenül vezetett.Vádemeléssel kerül az ügyészségre. A gázolónak állítólag nincs priusza, meg büntetőpontja sem...Ez azért döbbenetes,mert a környéken mindenki tudja, hogy volt már valamilyen felfüggesztett ítélete valamilyen ügyben. Szörnyű, hogy egy ember élete csak ennyit ér.

Zumi # 2014.06.18. 17:00

...zebrán,ZÖLD LÁMPÁNÁL!

Zumi # 2014.06.18. 16:58

Köszönöm a válaszokat!
A lényeget leírtam.
De belemehetünk a részletekbe:szabályt így van én is megszegtem és tudomásul is vettem.
DE!Hálát adok az égnek,hogy ültem a biciklin és nem toltam!!!!!!!!!
A sofőr több szabályt is sértett:zebrán gázolt,nem volt nála jogsi,gyorsan hajtott...stb Így több százezerre lett volna büntetve.Én még egy bocsot sem kaptam és még én kaptam egy lebecsmérlő levelet a rendőrségtől,minek után nem voltak képesek kinyomozni a tartózkodási helyét,hogy ezt márpedig fogadjam el.Mivel nem vette át a levelet nem tudnak mit tenni.
Ennek több éve.Mit tudok tenni?Tehetek e valamit?Van e ennek elévülési ideje?
Köszönöm a hozzászólásokat!

gerilege # 2014.06.18. 07:29

robika80
Őszinte részvétem.

Nehéz bármit is kérdezni, de muszáj. A járművel szemben elsőbbsége volt az adott helyzetben apukádnak?

Kelvin (törölt felhasználó) # 2014.06.18. 06:07

attól, hogy nem veszi át a levelet, attól még nem szűnik meg az eljárás...

Véleményem # 2014.06.18. 05:44

robika80

Igen.

Zumi

Talán felfüggesztették csak az ügyet.
Amúgy ez édes kevés információ ahhoz, hogy a leírtakra bármi értelmes hozzászólást lehessen írni.

pohicop # 2014.06.18. 05:04

Az jogos, hogy neki van egy szabálysértése, de a baleset okozásáért azért csak az autós a felelős. Persze azok alapján amit leírt.