Történt bűncselekmény ?


Tyson # 2004.03.15. 08:56

Ennek a megoldásnak nem az volt az egyetlen kiváltó oka, hogy pénzbe került volna az átírás. Tartani lehetett ugyanis attól, hogy a hölgy további lépéseket tesz abban az esetben, ha nem kap pénzt...nekem nem hiányzott a bonyodalom, még ha nem is követtem el semmit.
Az okirathamisítást pedig nem én követtem el, hanem a hölgy (mint eladó) és a vevő.

T.

Zoltán György # 2004.03.14. 22:01

Tyson!

Most már tudod, hogy pár ezer forint a nyugalom ára. Nem muszály némi késést okirathamisítással korrigálni.

j.janos # 2004.03.14. 21:45

"a másik része, hogy bezáratja a helyet, ami valószínüleg le volt zsírozva a személyzettel." Na ezt soha az életbe nem lehet bizonyítani...

Zoltán György # 2004.03.14. 20:15

Attól kellett volna megvenni az autót, akinek már elsőnek eladta, igaz ekkor az első vevőnek is kellett volna fizetnie az átírási költséget, emelt összegben a 30 napos határidő túllépéséért!

ENNYI!

Ez köbcentinként X forint.

Tyson # 2004.03.14. 17:55

Gondolom azért kellett megsemmisíteni a velem aláírt szerződést...mellesleg a fenyegetés egyrészt abból állt, hogy kihívja a rendőrséget, a másik része, hogy bezáratja a helyet, ami valószínüleg le volt zsírozva a személyzettel.
A kényszerítés c. témában van leírva a történet eleje...ez a vége. Remélem !

T.

j.janos # 2004.03.14. 12:21

Mindkét résztvevő bcs-t követett el: közokirat-hamisítást. Olyannal "fenyegetni" pedig valakit, hogy kihívja a rendőrséget, kissé nonszensz. Egy hatósági eljárás kilátásba helyezése nem igazán tartozik a fenyegetés kategóriába

Tyson # 2004.03.12. 09:03

Tehát, ha jól értem, akkor az ilyen formán történő fenyegetés nem ütközik jogszabályba...
Szép, mondhatom ! :o)

Köszönöm mégegyszer !

Nick Name # 2004.03.12. 04:46

Szerintem is inkább hagyd, mér csak azért is, mert az új szerződés megírása és beadása esetén a vevő is közokirat-hamisítást követett volna el.


Nick Name

Tyson # 2004.03.11. 20:20

Nincs kedvem nekem sem kihallgatásokra, szembesítésre járni, csak tudni szeretném, hogy amennyiben lesz vmiféle folytatása az ügynek a fenyegető részéről van e vmilyen adu a kezemben.
Köszönöm a hozzászólásokat !

T.

Zoltán György # 2004.03.11. 18:05

Nem ér ennyit az egész, hagyd a fenébe! Az új vevő, aki rendőr, biztos tudja, mi a pálya és ha sértve vagy fenyegetve érzi magát tud tenni ellene!

Tyson # 2004.03.11. 08:23

Sajnálom, ha nem volt érthető. Valóban pár fontos részlet kimaradt.
Az eladó papíron már eladta egyszer az autót. Mivel azonban aki papíron megvette nem akarta átiratni, ezért abban állapodtak meg, hogy leegyszerűsítik a történetet és ezt az adás-vételit megsemmisítik(eredeti megállapodás szerint az új adás-vételi aláírása után, azonban ott már előre el akarták kérni...) és az eredeti tulajdonos írja meg a szerződést az új vevővel.
Így nem kell átiratni, cserébe az eredeti tulaj kap x összeget a vételárból.
Az eredeti tulaj azért akarta hívni a rendőrséget, mivel véleménye szerint az egész összeget neki kell átadni és majd ő osztja szét (ha akarja). Egyszerűen kapzsiságról van szó.
Mivel az új vevő rendőr volt így nevetségessé vált a fenyegetés, ezért az adás-vétel az eredeti megállapodás szerint jött létre.
Az a kérdés, hogy, ha vki a személyes szabadság korlátozásával fenyeget (véleményem szerint előre kitervelten, mivel ez a törzshelye és gondolom meg is volt beszélve a személyzettel ), haszonszerzés céljából, akkor fordulhatok e a rendőrséghez vagy örüljek, hogy túl vagyok rajta ?!

T.

Nick Name # 2004.03.10. 18:35

Ezt nem igazán értem. Mi miatt hívta ki az eladó a rendőrséget, és miért akarta bezáratni azt a szórakozóhelyet, aki ezek szerint még a saját tulajdonát képezte.

Az is fontos, hogy milyen tartalommal jött létre a szerződés, az eladó fenyeegtése okozot-e változást a feltételekben.


Nick Name

Tyson # 2004.03.10. 11:03

Kedves hozzáértő Látogatók !

Állásfoglalást szeretnék kérni az alábbi ügy kapcsán.
Adás-vételi szerződés megkötésének céljából találkoztunk, mint vevő és eladó egy, az eladó által megjelölt helyen és időben. Én szereztem a vevőt, az eladót már régebben is ismertem.
A megbeszélés alatt vita alakult ki és az eladó azzal akart nyomatékot adni a szavának, hogy kijelentette, amennyiben az adás-vétel nem úgy történik, ahogy ő azt elgondolta (az előzően megbeszéltekkel ellentétesen) bezáratja a nyilvános szórakozóhelyet és kihívja a rendőrséget. Természetesen nem értettük, hogy miért akarja hívni a hatóságot így mondtuk tegye nyugodtan, de felesleges, mivel a vevő is rendőr volt. Miután igazolta magát sikerült megkötni a szerződést. Mégis az lenne a kérdésem, hogy történt e vmilyen cselekmény, ami alapján felelősségre lehet vonni az eladó felet. Szerintem nem normálisak, de ez egy magánvélemény.
Köszönöm a segítséget előre is.

T.