Kell tartani, ezért is fontos, hogy bejelentetted.
Személyi igazolvánnyal való visszaélés
Üdv!
Elveszítettem a személyigazolványomat, a lakcímkártyámat és az adókártyámat. Egy tokban tartottam. Kell e tartanom visszaéléstől, vagy tud-e valaki valamit kezdeni ezekkel az okmányokkal?
Természetesen jeleztem az okmányirodában és kértem idöpontot.
Vazzeg és az önkormányzatnál?
- A személyi igazolványon lévő kép még véletlenül se hasonlít arra aki ezt elkövette ráadásul. De gondolom BKV ezzel nem is foglalkozik csak a pénz jöjjön meg.
- A rendőrségen nem tettem bejelentést hogy eltűnt a személyim. Gond nélkül megcsinálták az újat.
Nem feljelentés, bejelentés. Egyébként mi alapján csináltak volna új igazolványt?
Persze az a kérdés is felmerül, hogy mire is jó a személyi, ha úgy is az igazolja magát vele, aki akarja és ha a nem, meg a születési év +-15 évvel egyezik, kb 90%-ban be is veszik...?
Nem tettem feljelentést hogy eltünt az igazolványom.
Viszont mostmár teljesen biztos ki követte el csak kézzelfogható bizonyíték nincs. Ha 3 tanú azt állítja aki elég jó kapcsolatban van a fiúval az nem elég?!
Mivel van új igazolvány valószínűleg az önkormányzatnál vagy a rendőrségen korábban tett már bejelentést.
Talán jobb:
először bejelenteni rendőrségen a személyi elvesztését.
Utána feljelentést tenni ismeretlen ellen, jogosulatlan felhasználás, visszaélés miatt (hacsak nem tudod 100%-ban bizonyítani, ki mikor és hogyan használta)
Ha valóban azt hitted, hogy elvesztetted, és ez így is fog tűnni az eljárásban, akkor nincs gond.
Telefonbeszélgetés, sms bizonyítéknak számít nem?!
Ráadásul szerintem nem fognak hazudni be fogják vallani. Legalábbis ebben reménykedek.
Közokitrat hamisítás, bár kérdés hogy te honnan tudod, hogy az illetőnél volt az igazolványod, és azt felhasználta és nem csak a te adataidat diktálta be.
A lakásukban hagytam. Nem emlékeztem rá -> azt hittem elvesztettem és újat csináltattam. Ez változtat valamin?!
Tehetni tehetsz, de azért neked is fel fogják tenni a kérdést, hogy vajon miért is adtad oda neki, és utána miért kértél újat.
Üdv!
A volt barátnőmnek odaadtam annó a régi személyimet, de erre nem emlékeztem miután szakítottunk és csináltattam újat. Na most ő azt hitte rohadt vicces lesz és odaadta a barátjának ő pedig azzal igazolta magát a bkv nál így kijött nekem egy 25.000 ft-os számla hogy azt én fizessem ki.
Feljelentést szeretnék tenni. A kérdés az lennem, hogy tehetek-e úgy feljelentést hogy ismeretlen tettes ellen viszont megjelölném őt lehetséges elkövetőnek a volt barátnőmet pedig tettestársnak?
És ha bevallják, kiderül akkor milyen büntetésre számíthatnak ha a fiú nagykorú - a lány pedig kiskorú.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02