Dr. Attika, van ügyvédem, de a rendőrség még nem döntött, most van folyamatban. Itt a fórumon azért sok-sokféle (az én problémámhoz hasonló) eset van. Az érdekel, hogy az esetek többségében, mi a döntés.
Mellesleg eddig legbiztatóbb véleménye annak volt, akitől vásároltam az autót - az autót nekem adják vissza.
Lopott autót vásároltam!!!!!!!!!!!!!!!
Írja, hogy van ügyvédje. Kérdezze őt .
Igen, a külföldi biztosító kártalanította a volt tulajdonost, így a biztosító tulajdona az autó, be is jelentette a tulajdonosi igényt. Én is bejelentettem (ügyvéd) a tulajdonosi igényemet, jóhiszemű vásárlóként. Magyar tulajdonostól vásárolt, a vételkor az autónak volt közel 3 évre szóló műszaki vizsgája, ereditségvizsgálatról irat, amit a kormányablak elfogadott és kaptam fori engedélyt, törzskönyvet. Ebben ez esetben mi várható,galm kinek fogja a rendőrség a lefoglalt autót kiadni?
Batka75!
"A költséges ügyvédhez forduláson túl ." Senkihez nem kell fordulni az ügyfélnek, mert az ügyvéd teszi a dolgát.
Valami nem stimmelt az alvázszámmal, és így körözés alapján. Egyedi azonosítójel meghamisítása miatt nyomoznak. Egyelőre még nem tartunk kiadásnál, de a lopás miatt bejelentést tevő tulaj elismerte, hogy nem ez az ő járműve. Viszont azt is tudjuk, hogy a rendőrségnél egyesek másként gondolkodnak a dologról; illetve, hogy a lopás bejelentését tevő tulajt a biztosító annak idején - teljesen vagy részben - kártalanította. Ezért gondolom, hogy jogos a biztosítós félelem, de eddig a hatóság részéről ilyen jelzés nem érkezett.
A költséges ügyvédhez forduláson túl meg kellene tudni a rendőrség miért foglalta le. A külföldi hatóságok felkérésére vagy a körözés alapján pl egy igazoltatás során. Azért nem mindegy mert a lefoglalás megszüntetésekor a hatóság a 1998 évi XIX. Tv 155 § /2/. bek alapján annak fogja kiadni a lefoglalt dolgot " aki a bűncselekmény elkövetésekor a dolog tulajdonosa volt és ezt kétséget kizáró módon igazolni tudja". Ha nincs ilyen személy annak aki kiadása iránt alaposnak látszó igényt jelentett be. Meg kellene tudni a rendőrségi eljárás alapját, lehet a külföldi hatóságok felkérése alapján pont azért foglalta le hogy eldöntsék melyik az ikresített autó. Egyebekben a lefoglalás megszüntető határozat ellen jogorvoslattal (panasszal) lehet élni. Bizonyítanod kell a jogszerű megszerzést és üzembentartást (pl.: forgalomba helyezéskor eredetvizsgálat). Egyebekben a lefolalás ellen is van panaszjogod, bár nem halasztó hatályú az eljárásra, de nem tudom éltél-e vele.
A külföldi biztosító jelentettbe tulajdonosi igényt.Nyilván kifizette a korábbi tulajt így övé az autó.
..de miért kerül egyáltalán szóba a biztosító? Biztosító egy kockázatot vállaló társaság.
tomasinho
A lehető leggyorsabban azt tenni amit Dr.Attika írt. A lehető leggyorsabban.
Tisztelt Dr.Attika,
akkor elvileg itt van helye panasznak? Lehet valamit talán elérni az ügyben? A rendőrhatóság úgy tájékoztatott - nyilván mint "civilt", hogy ez a hivatalos eljárásrend, sajnálják. Nagyjából egy "ez van"-t kaptam :-)
Ügyvéghez fordulni és általa kellene megtenni a szükséges panaszokat, beadványokat.
Tiszteletem az Uraknak!
Nekem is lenne egy lopásos ügyem, kicsit komplikáltabb.
A járművet tiszta származással vásároltam, abba belekötni nem lehet. Megvan a tulajdonosi lista, régóta Magyarországon van, korábban uniós országból hozták, de ott is megvan a tulaj, ő adta el, el is ismeri, adásvétei is van, stb.
Viszont - és itt jön a bökkenő: Az alvázszámra érvényes körözés van egy MÁSIK uniós országban, mivel ott állítólag ellopták, 2014-ben. A jármű 2013 óta már Magyarországon van, igazolhatóan, így ez lehetetlen. Szerintem ikresítés lehetett. A kinti tulajnak biztosító fizetett, részéről az ügy lezárva. A jármű képeit látta, elismerte, hogy ez nem az, ami az övé volt. Minden rendben is lenne...
VISZONT: most a magyar rendőrség lefoglalta, és attól tartok, hogy a külföldi biztosítónak akarják kiadni. Hiába kértem, hogy vizsgálják meg a származását, és vittem nekik be az adásvételi szerződéseket visszamenőleg is (hiszen tiszta), ezt látszólag nem akarják megtenni, ragaszkodnak a kiadáshoz, mondván "ezt az alvázszámot keresik, úgyhogy ez az".
Mit lehet ilyenkor tenni?
Lopott autót mikor adják vissza a jogos tulajdonosának? A szakértő megvizsgálta, de a nyomozás még folyamatban van. Elképzelhető, hogy kiadják mielőtt a nyomozás befejeződik?
A panasz megalapozott volt. Annak az ügyészség helyt adott. A nyomozás folytatását rendelte el.
„Semmi bajom veled, hiszen nem is ismerlek. ”
OFF
Mégis volt bátorságod valamit itt irni rólam, és valaki másról kb. jó egy hónapja.
Kis megjegyzés, ha valakit minősitesz, azzal magadat is minősited (de legiknább).
ON
Ha nem tetszik amit irok, ne olvasd el. Én sem fogom a tiédet.
Ha másik gépről irok, ott javitja, szerintem jól itram. Egyébként mi a bajod velem? De midegy. Többszász határazotot, végést tudtam megirni, és nem volt velük gond.
Máskülönben ami eszembe jutott: "a hóhért akasztják"
Amikor tanitok, (nyugi nem magyar nyelvet) mikor a diákok irományait javitom, és több a piros, mint a kék, engem nem zavar, fontosabb, hogy mit ir.
Mindig az első tanács, olvasd el újra, mit itrál. Talánán egyszer én is megfogadom magam tanácsát.
pepita, visszaolvastam csak az nem derült ki, hogy mit kaptál, vagy nem is kaptál a németektől. Az biztos, hogy ez az eljárást a Német Hatóság fogja lefolytatni (Öreg Tölgy már megirta) Vagyis szerintem már folytatják, de biztos nem ma. :) Egyébként komolyan kérdeztem.
pepita, visszaolvastam csak az nem derült ki, hogy mit kaptál, vagy nem is kaptál a németektől. Az biztos, hogy ez az eljárást a Német Hatóság fogja lefolytatni (Öreg Tölgy már megirta) Vagyis szerintem már folytatják, de biztos nem ma. :) Egyébként komolyan kérdeztem.
erről a gépről nincs javitó program :))))
A német hatóság semmit nem írt.Vissza kéne menni az elejére. Ha elolvasod az első beírást és marad kérdésed természetesen válaszolok.kint nyomoznak mert tetten érték amiket itthon eladott illetve tárolt azt lefoglalták és vissza szállították (nagy részben) Németországba. A csalás ellen 4 rendőrségen van feljelentés ezeket nem vagy részben összevonták illetve 22 ből kettőt (köztük az enyémet megszüntették, egy nevetséges indoklással) Ezt érdemes visszakeresni.
Aki itt engem ismer, tudja, hogy azért van még mit tanulnom a magyar nyelv helyesirásáról. De talán a lényeg nem itt kezdődik.
off
igen, miután elküldem az üzenetet, én is rájöttem magamtól. De köszönöm a kiigazitást. (és a mostani gépemen nincs hosszú i, legyszi ebbe ne köss belém.)
on
A lényeget próbáld megérteni. De ismétlem, azt kellene látni, amit neked a Német Hatóság irt. Ha belinkeled, talán tudok segiteni.
A hejesítást akkor szokták kifogásolni, ha elfogyott minden témához szóló érv.
helyesírás
És ha a mosojt mosolynak írnád ??????
ha mondjuk megértenéd, ki mit ir neked, jobb lenne
Oly egyszerű.. nem kell olvasni. Én remekül szórakozom.
Ez az erőlködés, szórakoztató
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02