Lopott autót vásároltam!!!!!!!!!!!!!!!

Geri777 # 2012.09.27. 17:18

Üdvözlök Mindenkit!

Azért szeretnék pertársaságot alapítani,mert sok autót adtak el ebből a kereskedésből. Én csak pár személyről tudok, velük már felvettem a kapcsolatot. Az eladások Pest-megyében történtek tudtommal. Tehát NEM egy esetről van szó, hanem bőven 10 db felett! Ezek az autók Mind kaptak törzskönyvet rendszámot...stb..
Mivel a nyomozók adatokat nem adnak ki, ezért folyamodok a nyilvánossághoz.
Minél előbb a végére szeretnénk járni!!!

Az autómon tudtommal volt casco abban a pillanatban, amikor a Tisztelt hatóság lefoglalta a gépjárművet.
Van valakinek esetleg ötlete, hogy lehetne e követelésem a Biztosítóval szemben?

Köszönöm!

ObudaFan # 2012.09.27. 09:09

Nem nagyon látom, miért lenne érdemes pertársaságot alapítanotok. Hacsaknem ugyanaz lopta el a kocsit, vagy ugyanazzal szemben tudtok egyébként kárigényt érvényesíteni (pl. ugyanaz a biztosító nem fizet a CASCO ellenére, stb.)

Geri777 # 2012.09.26. 22:40

Üdvözlök Mindenkit!

Én is lopott autót vásároltam, becsaptak!!!
Most derült ki, hogy végleg elveszik és visszaadják az előző ( külföldi )tulajnak. Hasonló sorstársakat keresek, itt a fórumon, akik ugyan így jártak. Nekem ez a tortúra 1.5 évig tartott és nincs még vége.
Szeretnék pertársaságot alakítani a hasonló helyzetben lévő kollégákkal, mert NEM egyedi esetről van szó!

Kérem jelentkezzenek itt azok akik érdekeltek ilyen ügyben, a többit priviben megbeszéljük!

Nem hagyom veszni a pénzem!

Attila! Üdvözlet és jó munkát!

Dr.Attika # 2012.09.10. 08:04

"Ptk. 118. § (1) Kereskedelmi forgalomban eladott dolgon a jóhiszemű vevő akkor is tulajdonjogot szerez, ha a kereskedő nem volt tulajdonos.

Márpedig a kereskedő nem szerezte meg a tulajdonjogot, ha lopott autót magánszemélytől vásárolt.
De Te megszerezted, mivel kereskedelmi forgalomban vásároltad.
A Be. alapján pedig a lefoglalt dolgot a tulajdonosnak kell kiadni, aki ez esetben te vagy!"

Na ez ami a renőréget, ügyészséget k.rvára hidegen hagyja.

Kaptam már olyan indoklást, hogy őket nem kötik a polgári jog szabályai a tulajdonos megállapítása kapcsán.

Gabicsek # 2012.09.10. 07:58

Oké. Rendőrségi határozat elleni panaszt az ügyészségnek kell elbírálni. Kivéve, ha saját hatáskörben helyt ad a panasznak.

Heni0627 # 2012.09.09. 12:35

Az előző határozatom is a rendőrségtől jött és nem az ügyészségtől. Erre majd figyelek és tényleg érdekes amit Gabicsek írt. Ez is egy támpont. Köszi.
Majd írok, ha jött a válasz.

Gabicsek # 2012.09.08. 15:05

Erre kell hivatkozni!!!

Ptk. 118. § (1) Kereskedelmi forgalomban eladott dolgon a jóhiszemű vevő akkor is tulajdonjogot szerez, ha a kereskedő nem volt tulajdonos.

Márpedig a kereskedő nem szerezte meg a tulajdonjogot, ha lopott autót magánszemélytől vásárolt.
De Te megszerezted, mivel kereskedelmi forgalomban vásároltad.
A Be. alapján pedig a lefoglalt dolgot a tulajdonosnak kell kiadni, aki ez esetben te vagy!

Gabicsek # 2012.09.08. 15:02

Reméljük, ezt megvizsgálják rendesen. Arra figyelj, hogy ha hoznak határozatot a panaszod ügyében, azt az ügyészség, és ne a rendőrség hozza.

Heni0627 # 2012.09.08. 12:54

Wers!
Hitelem van, de személyi kölcsönt vettem fel rá, mert az akkor jobbnak bizonyult, tehát a törzskönyv és minden nálam volt. Autókereskedőtől vettem, aki átíratta magára és nem csak bizományosan értékesített.

Gabicsek!
Persze megírom, de megmondom őszintén, hogy ehhez már nem fűzök nagy reményeket, mert szerintem az első panaszomat sem vizsgálták alaposan.

Gabicsek # 2012.09.07. 08:40

Majd légyszí írd meg, hogy határozott az ügyészség.

wers # 2012.09.06. 13:23

Ha hiteled van rá, a törzskönyv a bankban van nem? Az eredeti tulaj át sem irathatja addig, míg a hitel nincs kifizetve.

Heni0627 # 2012.09.06. 13:16

Beadtam az újabb panaszom, csak az a felháborító, hogy nekem ezen idő alatt nincs autóm, a gyerekemet vinni kellene, a hitelt fizetem rá, szóval én megértem,hogy Isten malmai lassan őrölnek, de ez engem nem boldogít

Gabicsek # 2012.09.06. 07:47

Pedig van jogorvoslat ellene. Nyújts be panaszt, fel kell terjeszteniük az ügyészségnek.

Heni0627 # 2012.09.06. 05:48

A lefoglalást az én, helyileg illetékes kerületi ügyészséghez beadott panaszomra oldották fel és ami felháborító, hogy a határozatban még jogorvoslati lehetőséget sem említettek.

Gabicsek # 2012.09.05. 20:43

A határozat ellen panasznak van helye, a helyi ügyészség fogja a panaszt elbírálni. Meg kell írni, hogy mivel kereskedéstől vásároltad, ezért a tulajdonjogot megszerezted.

Heni0627 # 2012.09.05. 13:21

A rendőrség feloldotta a lefoglalást és az eredeti tulajdonosnak rendelte el a kiadatást. Na bumm. Ennyit Magyarország jogrendjéről:(

Dr.Attika # 2012.08.18. 12:32

Minden ügyvéd a "széllel szembe megy" és az ügyfél érdekében cselekszik. A gond az, hogy a nyomozó hatóság az ügyészséggel karöltve nagy ívben leszarja, hogy Ön rendelkezhet-e jogos tulajdonával. Itt már csak a váderedményességi mutató és az hajtja őket, hogy a jogellenes lefoglalás miatt ne kelljen az államnak kártérítést fizetni, mert akkor őket is fegyelmi és kártérítési felelősségre vonhatják.
Egyébként a "széllel szembe menetelnek" ára van és nem is kevés.

Gabicsek # 2012.08.18. 11:59

Meglátjuk majd először is, hogy az ügyészség helyt ad-e a panasznak, vagy elutasítja.

Heni0627 # 2012.08.17. 08:11

Gabicsek!
Persze, azt leírtam, hogy jóhiszemű vásárlók voltunk autókereskedésben és várom az ügyészség levelet, amit jövő héten meg kell kapnom. Bár amilyen lehetőségeket felvázoltak eddig előttem, hát nem túl rózsás a helyzet. Meg a poén még az, hogy meg kellene találnom Magyarországon azt az ügyvédet, aki még a széllel szemben kéne menni, akkor is végigviszi az ügyet.

Gabicsek # 2012.08.16. 17:09

Ha a rendőrség foglalta le, a megszüntetést is elrendelheti. Más kérdés, hogy a lefoglalás ellen panaszt jelentettetek be, melynek elbírálása az ügyészség hatáskörébe tartozik.
Tehát joga van a rendőrségnek a lefoglalást megszüntetni, nem tudom, honnan gondolod, hogy nem.
Remélem, a panaszotokban megírtátok, hogy az autót kereskedőtől vásároltátok.

Heni0627 # 2012.08.16. 09:18

Picit megnyugtatott. Amúgy van egy új téma: jogszerűen vett, de foglalni akarják címmel, ami az enyémhez hasonló

Dr.Attika # 2012.08.16. 08:40

Kedves Heni!
Akkor ez nem a lízingcsalásos ügy.

Heni0627 # 2012.08.16. 06:49

Dr. Attika!
Azért nem értem, mert a mi autónknak magánszemély tulajdonosa volt, aki odaadta javíttatni egy másiknak, aki saját nevére íratta, majd eladta egy szintén magánszemélynek, aki eladta a mi autókereskedőnek. Nem értem, hol itt a román lízing?...vagy lehet, hogy ez csak nekem magas....azért köszönöm.

Dr.Attika # 2012.08.16. 05:28
Heni0627 # 2012.08.16. 05:16

DrAttika!
Ez a hozzászólás nem az én ügyemhez kapcsolódik? A román lízingcsalásos ......?