Egy ügyvéd ellen feljelentést tettünk magánlaksértésért és súlyos testisértésért ami a saját kertünkben történt. Kijöttek a rendőrök, vettek látleletet a kórházban. Megtörtént a feljelentés, közvádas lett. Ő is feljelentett minket, hogy mi vertük meg őt, valamint ő és a felesége aki tanú volt, telehazudták a jegyzőkönyveket, és hamisan tanúskodtak és vallottak. Gondolván ő nagy valaki, és majd ellenünk fordítja az egészet. A rendőrségi szembesítésen a rendőrök megfogták, mert egymásnak ellentmondóan beszéltek, és korábbi ügyei is voltak már a rendőrségen, ezért nem találták szavahihetőnek. Később az ügy végén az ügyvédje tanácsára, vagy saját belátása miatt valamiért beismerő vallomást tett, és elmondta a történetet majdnem úgy ahogy az történt, kivéve, hogy a telkünkön belül történt az eset, mert azt az egyet nem tudtuk bizonyítani. Ezért "szegényt" a jelenlegi körülményei miatt, mert munnkanélküli, és kisgyerekük van, kedvezményesen csak 180 ezer Ft pénzbirságra büntették. Sajnos nem egészen komplett az ember, folyamatos zsarolás és fenyegetés mellett kellett élnünk miatta. Valószínűleg paranoid beteg lehet, aki pereskedésben éli ki az agresszióját (a verekedés mellett) Ha jól tudom nem is a szakmájában dolgozik, és még nem ügyvéd, bár a Dr-ija megvan. Az ő hamis vádja magánvádas volt, de a vallomása után megszüntették. Ezek után érdekes módon betörtek a házamba, nem vittek el semmit, de mindent összetörtek! Erről is készült rendőrségi feljelentés, de bizonyítani nem tudtam, hogy ő volt.
A kérdésem az lenne, hogy ilyenkor automatikusan elindul hivatalból el kellene indulni a hamis vádnak egyéb esetben, vagy valahogy elintézte magának, hogy ne így történjen? Valamint hogy én élhetek ellenük hamis váddal, a felesége ellen pedig hamis tanúzás vádjával ha feljelentem őket? Meddig van ennek jogosultsága? az összes iratom, jegyzőkönyvem megvan. A baj az, hogy most is újra fenyeget, piszkál, bosszút akar állni a kudarca miatt, és ez az egy lehetőségem van megvédeni magam.
Esetleg azt el tudom intézni, hogy bevonják egy ilyen vandál embernek a dr-iját, és eltiltsák a hivatásától? Egy ügyvéd ne verekedjen más kertjében, ha nem bír a jogtalan indulataival!!!
Várom a válaszokat, lehetőségekről, hogy mit tehetnék.