Okirathamisítás még mindig

tusszento # 2013.05.12. 15:58

Köszönöm a tanácsokat, maradtak fenntartásaim az eredetiséget illetően. Ugyanis a "minden eddigi végintézkedésem hatályát veszti" mondat véleményem szerint tudja manipulálni a tartalmat, ugyanis a második lap tetején van, és a margószél 4-5 mm-rel balrább, mint az első oldalon. Ha folyamatosan írják a szerkesztett szöveget, akkor minek átprogramozni a margószélt a második oldalon? És a végintézkedés 3 példányban lett kinyomtatva a végrend. szövegezés szerint, az átvilágító fényben ha elöl fedik egymást a betűk, kb. a 10-12 karaktertől már minimum 1,5 mm-es elcsúszás van. Sehogy se lehet "tükör-szintbe" hozni a példányokat, csak kettőt, a harmadik fentiek szerint eltér. Ha én kinyomtatok valamit bármennyi példányban, vagy fénymásolok, akkor tökéletes a fedés.A végrendeletnél vajon miért nem? Segítsetek, mert szerintem át akarnak verni, köszi!

Kovács_Béla_Sándor # 2013.05.12. 13:08

Nem.

oriontronic # 2013.05.12. 12:58

Viszont ha kiderülne hogy a végrendeletet manipulálták akkor elvesztheti hitelességét, attól függetlenül hogy a belehamisított rész jogilag szükségtelen volt, nem?

oriontronic # 2013.05.12. 12:55

Lehet hogy azután szúrták be a "minden eddigi végintézkedésem hatályát veszti" mondatot a végrendeletbe a lap tetejére, miután az örökhagyó aláírta.

Egy szakértő valószínűleg fényt tud deríteni a helyzetre.
http://www.bszki.hu/page.php?498

Azt kellene megtudni hogy milyen jogi lépéseket kell/érdemes most tenni, hogy a végrendelet hitelességét megvizsgálják, de ne teljen évekbe meg egy vagyonba, hátha tud itt valaki segíteni és leírja.

guba" # 2013.05.12. 12:50

Ráadásul a korábbi végrendelet a beszúrástól függetlenül, pusztán az újabb érvényes végrendelet létrejötte okán is hatályát veszti, tehát a manipuláció eleve felesleges lett volna.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.05.12. 10:48

Amúgy sincs jelentősége, ha az örökhagyó így aláírta.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.05.12. 10:46

Mert egy számítógépen csak egy karakterkészlet van? Az a mechanikus írógép volt.

tusszento # 2013.05.12. 09:10

T.Óbudafan!Magánokirat,pontosabban géppel írt végrendeletről kérdeznék.Húgom végrendeletet hagyott hátra gyanús körülmények között: halála előtt 8 nappal rávették szomszédok 4.(!)végrendelet tételére... Ez már állapotára tekintettel erkölcstelen volt. Számítógéppel a tartalmat sajna meg lehet változtatni törléssel, beszúrással, stb. Gyanúm idevág: számítógépes szakember szerint a "minden eddigi végintézkedésem hatályát veszti" kitételű mondat más betűkészlettel íródott, mely szerint minimum két géppel írták a végrendeletet.Ez az inkriminált mondat ráadásul a lap tetején van, símán beszúrható utólag. A végrendeletet két tanú plusz ellenjegyző ügyvéd is aláírta. Őket megkerülve, utólag lehet ilyet csinálni? Vagy ha tanúk plusz ügyvéd aláírta, akkor tökmindegy,hogy hányféle géppel írták a végintézkedést? Hova fordulhatok gyanúm megerősítéséért? Válaszát nagyon megköszönve: Tüsszentő

wers # 2013.04.29. 08:43

ja :) én meg a sajátomra (már rámférne)

Ycal # 2013.04.29. 07:41

Wers:

Én a “bírósági“ ítélkezési szünetre gondoltam.... :)

wers # 2013.04.29. 06:14

a nyári szabadságok előtt kitűzi
vigyázz, nehogy úgy járj, mint egyszeri fórumtársunk, akinek épp a szabadsága alatt vitték a levelet, és elkeveredett (vagy összeesküvés folytán ellopódott), így nem ment el a tárgyalásra.

Ycal # 2013.04.29. 05:55

Vakmerő...bátor egy kutya nekem ez,neked az...a lényegen nem változtat.

Majd beszámolok a fejleményekről....remélem még a nyári szabadságok előtt kitűzi az időpontot a PBT.... :)

Kovács_Béla_Sándor # 2013.04.29. 05:18

Vakmerő... Ilyen jó viccet ilyen rosszul...

Ycal # 2013.04.29. 05:10

KBS:

Te meg a kupecre,aki szerint a ló nem vak ,hanem bátor.....

Kovács_Béla_Sándor # 2013.04.28. 16:30

A csodarabbira emlékeztetsz, akinek mindig volt egy jó ötlete. Még akkor is, amikor már az összes liba megdöglött.

Ycal # 2013.04.28. 15:08

wers:

Bármi elképzelhető :-)

Holnap meg is írom a beadványt a PBT-hez, hogy a bank követelése alaptalan :-)

Hátha becsatolja a tanukkal aláírt szerződést, követelésének igazolása végett...:-)

wers # 2013.04.26. 11:45

A bank alkalmazottja követi el a bűncselekményt?

hacsak a sarki fűszeres nem jöhet szóba

Ycal # 2013.04.26. 11:41

bocs..

• Egy
Ycal # 2013.04.26. 11:40

KBS:

Egy ilyen egyszerű kérdésekre csak képes vagy válaszolni, vagy nem? :-)

Ycal # 2013.04.26. 09:25

,Ok,

A bank nem tud bűncselekményt elkövetni...

Akkor mi a felállás?

A bank alkalmazottja követi el a bűncselekményt?

Mi történik,ha a bank ügyvédje a bemutat a bíróságon egy hamis,hamisított magánokiratot? (A követelés jogosságának bizonyítására...)

Kovács_Béla_Sándor # 2013.04.26. 08:57

Egy ilyen egyszerű következtetésre csak képes vagy, nem?

A nem B.
Minden C B.
Tehát?

Ycal # 2013.04.26. 08:46

KBS:

Vagyis?

Kovács_Béla_Sándor # 2013.04.26. 06:26

A bank jogi személy, jogi személy nem lehet bűncselekmény elkövetője.

Ycal # 2013.04.25. 22:08

Attika:

Ez volt az első válaszod:

Igen. Magánokirat-hamisítás.

Ha a bank, kötelezettség létezésének bizonyítására hamisított magánokiratot használt, akkor a Btk 276. § értelmében vétséget követ el?

Ycal # 2013.04.23. 18:13

Attika:

Csak megerősítést vártam, hogy jól értelmezem amit lajcsó mondott:

"Ha jól értelek, azt mondod, hogy azért mert a szerződés egyik példányára utólag rákerült 2 tanú aláírása, érvénytelen a szerződés."

Erre vártam volna egy igent vagy egy nemet....