Körözés

Krisztike1984 # 2017.09.01. 11:35

Továbbra is azt tudom mondani,hogy amihez nem ért,vagy nem biztos a válaszba, akkor inkább maradjon csendben.Úgy gondolom dr.Jován László egy neves ügyvéd,aki bőven tett le asztalra, pontosan tisztában van a bv jogszabályokkal is.A bvop pedig hazudik igaz?ugyan már.Frissitse tudását és utánna reagáljon forumon feltett kérdésre. Sajnos a legtöbb ügyvéd nincs tisztában a bv joggal,ez tény.De ők őszintén megmondták nem pedig állították a butaságot.Tipikus magyar hozzáállás,hogy a rosszat kívánják egymásnak az emberek.De kedves Öreg Tölgy,hogyan állíthat úgy vmit,ha nem ért hozzá?Egy ügyvédet pedig háta mögött lekezelő módon gúnyosan jelképez.Inkább maradt volna csendben.Mindenki jobban járt volna.Minden jót kívánok.

Öreg Tölgy # 2017.09.01. 09:48

Na, az a jogszabály. :)

Dr.Attika # 2017.09.01. 09:10

Viszont, ha Dr. Jován megmond valamit, az meg van mondva.

Öreg Tölgy # 2017.09.01. 08:28

Arról nem is szólva, hogy a halasztást a törvény még a bírónak is csak nagyon szigorú szabályok szerint engedélyezi (egyszer, max. három hónapra, egyébként csak az életet közvetlenül veszélyeztető állapot esetén, orvosszakértői véleménnyel és a bv. eü. szolgálatának állásfoglalásával), a BV. meg csak úgy "módosítja a felhívást", ami tartalmilag ugyanaz, mint a halasztás.

Dr.Attika # 2017.09.01. 02:41

Krisztike 1984!
Attika doki én vagyok. Ugyan Dr. Jován Lászlóval egy lapon sem említhető büntető szakmai tevékenységem, de annyit megemlíthetek, hogy egy BVOP utasítás nem jogszabály.

Krisztike1984 # 2017.08.31. 07:45

http://bv.gov.hu/…6_20szu.docx

Kérem olvassa el,főleg a 16.

Szép napot

Öreg Tölgy # 2017.08.31. 06:00

Így van, a jogszabállyal ne is foglalkozzon, csak kérdezzen jobbra-balra, akkor majd tisztában lesz mindennel.

Krisztike1984 # 2017.08.30. 16:50

Az nem tudom ki,de szerintem hasznosabb lenne,ha olyan segítséget adna,ahol mindennel tisztában van.Dr.Jován László is megerősítette amit a bvop.

Öreg Tölgy # 2017.08.30. 15:22

Mindig tanul az ember. Ilyenkor azért kezdem megérteni Attika dokit. :)

Krisztike1984 # 2017.08.30. 11:32

Mivel bevonulás előtt adta be az igazolási kérelmet így a bvop jogosult dönteni.úton az új határnap megjelölésével a behívó.Tesómnak megadtak minden tájékoztatást.

Öreg Tölgy # 2017.08.30. 10:36

Tessék elolvasni a jogszabályt, hol van helye igazolási kérelemnek (van, de nem a bevonulás kapcsán).

Ahogy írtam, a dolognak az önhiba meghatározása során van jelentősége, arról pedig nem a BVOP dönt, hanem a bv. bíró.

Krisztike1984 # 2017.08.30. 10:01

Felhívtam a bvop-t,ahol arról tájékoztattak,hogy igen,van helye igazolási kérelemnek,továbbá ez egy viszmajor helyzet,hiszen nyilván nem lehet egy balesetre felkészülni.Tesóm most hívja őket,hogy hogyan áll az ő igazolási kérelme.
Köszönöm Öreg Tölgy a segítséget.

Öreg Tölgy # 2017.08.30. 08:38

T. Krisztike,

Olvassa el az alábbi jogszabály 11.-36. §-át, az az irányadó a bevonulásra:

https://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…

Láthatja, hogy itt nincs olyan, hogy igazolás, ahogy az elháríthatatlan ok megszűnik, az elítélt azonnal köteles jelentkezni (lásd a 25. §-t). Itt most már az a kérdés, hogy ha a bv. intézet megteszi az előterjesztését a bv. bíró felé a feltételes kizárására, elfogadja-e az Ön által mondottakat az önhiba hiányaként, vagy sem. Minél gyorsabban jelentkezik, annál inkább van rá esélye, de ez az, amit nem lehet megjósolni.

Krisztike1984 # 2017.08.30. 05:32

Kérelmében kérte az új időpontot,illetve az összes kórházi papírt megküldte mellé,továbbá mivel nem jött válasz,így újabb levelet írt.

Krisztike1984 # 2017.08.30. 05:27

Értem.akkor Ön szerint jelentkezzen a bvnél?

Öreg Tölgy # 2017.08.30. 05:26

Szerintem a kérdés az, hogy a bv.bíró elfogadja-e ezt, amikor a feltételes szabadságból való kizárásról dönt majd. Eléggé határeset, nem mernék jósolni.

Krisztike1984 # 2017.08.30. 04:48

Ezt értem.De a sógornőm autóbalesetet szenvedett egy nappal a bevonulás előtt.jelenleg is életveszélyes állapotban van.tehát nem hetekkel a bevonulása előtt történt ez.Ezért nyújtotta be a papírokat.hiszen értelem szerűen az anyjuk lett volna a gyerekekkel.

Öreg Tölgy # 2017.08.30. 04:42

A behívó nem másnapra szól, van idő gondoskodni a gyermek elhelyezéséről, ha nem, két évnél nem hosszabb büntetés esetén 3 hónap halasztás is kérhető.

Ha mégsem tudják megoldani a gyermek elhelyezését, a 11/2014. (XII.13.) IM. rendelet 29 §-a a következőket mondja:

(1) Ha a 22. § (4) bekezdése szerinti felhívás átvételét követően az elítélt közli, hogy a kiskorú gyermeke vagy az általa gondozott más személy felügyelet nélkül marad, erről a BVOP az illetékes bv. csoportot értesíti.
(2) A bv. bíró az értesítést követően a kiskorú gyermek lakó- vagy tartózkodási helye szerint illetékes fővárosi és megyei kormányhivatal gyermekvédelmi és gyámügyi feladatkörében eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatalát keresi meg, hogy a kiskorú gyermek ideiglenes hatályú elhelyezéséről gondoskodjon.
(3) A felügyelet nélkül maradó más személy esetében a bv. bíró az illetékes önkormányzatot keresi meg a szükséges intézkedés megtétele iránt. A megkeresésben a szabadságvesztés tartamát és megkezdésének várható időpontját is közli. A bv. bíró, az elítélt kérésére, a lakó- vagy tartózkodási helye szerint illetékes önkormányzat megkeresésével intézkedik a vagyonának és a lakásának biztonságba helyezéséről.
(4) A bv. bíró az intézkedéseiről az elítéltet három napon belül tájékoztatja.

Krisztike1984 # 2017.08.29. 18:58

De ilyen esetben, ahol a gyerekek felügyelet nélkül maradtak volna nincs helye igazolási kérelemnek?Ön szerint akkor elő fogják vezetni?

Öreg Tölgy # 2017.08.29. 18:42

Azt, hogy ha az elítélt járóképes, be kell mennie. Ilyen tekintetben nincs igazolásnak helye.

Krisztike1984 # 2017.08.29. 17:37

Magyarul nem küldenek új behívót?vagy mire érti a parancsot?

Öreg Tölgy # 2017.08.29. 10:24

Attól tartok, nem fog más jönni. A behívó: parancs.

Krisztike1984 # 2017.08.28. 19:56

Remélem tud segíteni valaki.Tesómnak be kellett vonulnia július 20-án.Igazolási kérelmet terjesztett elő,mert a felesége olyan egészségügyi problémával került szembe,hogy a gyerekeik ellátására képtelen lett.Ezt azonnal jelezte a bvop-nak, de azóta se jött válasz.Sajnos azóta se lett jobban a sógornőm,ráadásul minden orvosi papír benyújtásra került,de félek nehogy elvigyék egyszer csak.Tudna vki segíteni,hogy ilyen esetben mi várható,illetve kell e a bvopnak új bevonuló papírt kiadnia?
Köszönöm előre is a segítséget

pappcs # 2017.08.21. 09:46

http://bv.gov.hu/…6_20szu.docx

A linken a 20/2016 bv. Szakutasítás tölthető le.
Ebben van leírva az elővezetés módja.

"
A 33. pontban meghatározott tájékoztatás alapján a Főosztály a sikeresen kézbesített felhívás szerint területileg illetékes rendőri szervet 15 munkanapon belül határozat kiadásával keresi meg az elítélt elővezetése céljából. Az elővezetés helyéül a sikeres kézbesítés szerinti lakó- vagy tartózkodási hely alapján területileg illetékes megyei (fővárosi) bv. intézetet kell megjelölni, ettől eltérni csak különösen indokolt esetben lehet. "

37/A. Amennyiben a 37. pontban meghatározott tájékoztatás beérkezését követő 15 munkanapon belül nem érkezik be az illetékes rendőri szerv írásos értesítése az elővezetés megkísérléséről, úgy a Főosztály rövid úton egyeztetést kezdeményez, szükség esetén írásban kéri a rendőri intézkedés megtételét.

38.Sikertelen elővezetés esetén a Főosztály a felhívási ügy iratainak mellékelt megküldésével, az értesítőlapot küldő bv. csoportnál kezdeményezi az elfogatóparancs kiadását."

a 33. Pont szerinti tájékoztatás az hogy lekéri a bvop azt hogy akár más jogcímen is nincs e bv intézetben az illető.

A 37. Pont utólag lett beiktatva , 2017 januártol.
Nem véletlen az sem hogy 15 napon belűl újra értesítik a rendőrséget. Ez arra utal, hogy nem nagyon törik össze magukat a rendőrök az elővezetéssel...

ismertem olyan embert akinek július végén kellett volna bevonulni és majd csak november végén rendelte el a bv bíró az elővezetést. Igaz az átváltoztatott pénzbüntetés volt.

Öreg Tölgy # 2017.08.11. 17:59

A bv. bíró közvetlenül adja ki. Az időtartama teljesen változó, de nem túl hosszú idő. Azért előtte még megpróbálják elővezetni.