Fórum büntetőjog régebbi elöl     új hozzászólás


Körözés

Gera001 # e-mail 2020.08.02. 01:09

Tisztelt Lőrik Ügyvédi Iroda

Nagyon szèpen köszönöm vàlaszàt!
A kèrdeèsem az lenne hogy ha nincs fogalmam arrol hogy honnan kerestek akkor is az ügyvèd utàna tud jàrni ès tud nekem valami bizonyítékot küldeni arrol hogy 100% nem keresnek?!
A másik kèrdèsem az lenne hogy az útlevelet meg igényelhet em a magyar konzunal ugy is ha esetleg Belföldi vagy Nemzetközi elfogató parancs van ellenem Kiadva Válaszát előre is köszönöm

Gera001 # e-mail 2020.08.02. 01:09

Tisztelt Lőrik Ügyvédi Iroda

Nagyon szèpen köszönöm vàlaszàt!
A kèrdeèsem az lenne hogy ha nincs fogalmam arrol hogy honnan kerestek akkor is az ügyvèd utàna tud jàrni ès tud nekem valami bizonyítékot küldeni arrol hogy 100% nem keresnek?!
A másik kèrdèsem az lenne hogy az útlevelet meg igényelhet em a magyar konzunal ugy is ha esetleg Belföldi vagy Nemzetközi elfogató parancs van ellenem Kiadva Válaszát előre is köszönöm

Lőrik Ügyvédi Iroda # e-mail 2020.07.31. 13:28

Tisztelt Gera001,

A lehető legkézenfekvőbb megtudni azt, hogy valakit köröz-e a hatóság, az valóban a police.hu, de itt előfordulhat, hogy néhány napra lekerül valaki, de a körözés az folyamatosan él az adott illetővel szemben. Van arra lehetőség, hogy felveszi a kapcsolatot ügyvéddel, aki segít abban Önnek, hogy azt a nyomozó hatóságot megkeresi, aki többször is kereste Önt. Elévülési idő eltelt az évek során, amely folytán már nincs elfogatóparancs Önnel szemben.

https://lorik.hu/…ozesi-lista/

Lorik Ügyvédi Iroda
www.lorik.hu

Lőrik Ügyvédi Iroda # e-mail 2020.07.31. 13:19

Tisztelt Kiváncsivagyokrá,

Önmagában az, hogy a biztonsági kapu besípolt még nme jelenti azt, hogy elkövetett volna bármilyen bűncselekményt. Az nem hátrány, hogy eltette a blokkot, ha esetleg keresné a nyomozó hatóság. Az elévülési időn belül keresheti Önt a rendőrség ha esetleg valóban történt valamilyen bűncselekmény vagy szabálysértés.

https://lorik.hu/…ntetougyved/

Lorik Ügyvédi Iroda
www.lorik.hu

Lőrik Ügyvédi Iroda # e-mail 2020.07.31. 13:13

Tisztelt violetebony,

A brazil jogszabályokkal kapcsolatos kérdéseit egy helyi kollégának kellene feltennie, amennyiben igazoltatás során kiderül a jogellenes tartózkodás, valamint, hogy elfogatóparancs van kiadva Önnel szemben akkor Magyarországnak fogják kiadni.

https://lorik.hu/…ozesi-lista/

Lorik Ügyvédi Iroda
www.lorik.hu

Gera001 # e-mail 2020.07.29. 21:44

Tisztelt Lőrik Ügyvédi Iroda
Azzal a kèrdèsel fordulok Önökhöz hogy 2009/Novemberèbe el jöttem Magyarországrol es mint ki derült kèsöbbiekbe kerestek Pàrszor a rendörök ès àllitolag elfogató parancsot is adtak ki ennek már kb 8-9 ève de nem volt szándèkomba haza menni családi problémák miatt is most visszont le jártak az okmányaim ès szeretnèk igényelni útlevelet illetve szemelyigazolvanyt a kérdésem az lenne honnan tudom meg hogy esetleg köröznek e jelen pillanatba (police.hu nem voltam illetve nem vagyok fent) a másik kèrdèsem az lenne ha köröznek akkor is kaphatok útlevelet meg szemelyigazolvanyt vagy esélytelen, esetleg ha meg is meg kapnám akkor az aszt jelenti hogy nem köröznek? Angliában élek
Válaszát előre is köszönöm

Kíváncsivagyokrá #   2020.07.29. 08:56

Tisztelt Lőrik Ügyvédi Iroda!
Tanácsukat szeretném kerni. Vásároltam egy drogeriaban hétvégén. Kifizettem a 3 terméket, ahogy kijottem nem tudom hogy miattam e vagy más okból megszolalt a biztonsági kapu,kint várakoztam nem a bejárat előtt picit odébb, nem jött ki senki, de még mindig csipogott, gondoltam ha nálam biztos kijönnek. Bentről nem jött ki senki. Majd beultem az autóba és eljottem. Arra tudok csak gondolni hogy vagy másnál volt valami vagy pedig rosszul huzta le az eladó a terméket és benne maradt valami. Nem követtem el semmit, meggyanusitanak lopassal? Valamint ha utólag keresnek mennyi időn belül kell keresniuk? Blokkot természetesen eltettem. Tisztelettel és köszönettel

violetebony # e-mail 2020.07.13. 09:17

Tisztelt Lőrik Ügyvédi Iroda!

Túltartózkodással kapcsolatos kérdésem lenne-Ellenem Magyarországon elfogatóparancs van érvényben és már több,mint 90 napja vagyok vízum nélkül Brazíliában.
A tartózkodásom már illegális,amit később névházassággal tervezek legalizálni.
Addig is,ha kibukok,akkor úgy tudom,jön a kiutasítás.
Ha rendőri ellenőrzés során a túltartózkodás kiderül,akkor Brazíliában milyen következményekkel számolhatok?
Idegenrendészeti letartóztatásba kerülhetek?
(Úgy tudom,a túltartózkodás csak szabálysértés és csak akkor van komolyabb probléma,ha valakinek nincsenek személyi okmányai vagy nem hajlandó a kiutasítás ellenére sem elhagyni az országot,szerencsére nàlam ezek nem állnak fent.)
Ha kiutasítanak,akkor szabadon választhatok országot,ahova menni akarok,ugye nem kell pont Magyarországra visszajönni?
Válaszukat nagyon köszönöm!

Lőrik Ügyvédi Iroda # e-mail 2020.06.18. 15:25

Tisztelt violetebony,

A belföldi körözést más európai országban történő közúti ellenőrzés során nem fogja az eljáró rendőr látni Önnel szemben, azonban nem zárható ki, hogy hamarosan nemzetközi vagy európai elfogatóparancsot adjanak ki Önnel szemben, amely már a SIS rendszerben látszani fog.

A police.hu nyilvántartása és a ténylegesen kiadott elfogatóparancsok között lehet néhány nap elcsúszás, ami hordoz némi veszélyt magában. Amennyiben úgy érzi célszerű lehet ügyvédhez fordulni, a lehetőségeiről tájékozódni.

https://lorik.hu/…ozesi-lista/

Lorik Ügyvédi Iroda
www.lorik.hu

violetebony # e-mail 2020.06.16. 06:21

Tisztelt Lőrik Ügyvédi Iroda!

Idén januárban ellenem közveszéllyel fenyegetés miatt országos elfogatóparancsot adoptt ki az V. Kerületi Rendőrkapitányság.
Azóta is külföldön vagyok.
Európai vagy nemzetközi elfogatóparancsot szerencsére nem adtak ki.

Azt szererném megkérdezni,hogy hagyományos belföldi magyar elfogatóparanccsal Németországban lehet-e problémám például közúti igazoltatásnál vagy repülőtéri útlevél ellenőrzésnél?

Gondolok a Sirene Magyar Irodájára,a figyelmeztető jelzés elhelyezésére.

Válaszukat előre is nagyon köszönöm!

Lőrik Ügyvédi Iroda # e-mail 2020.05.07. 12:31

Tisztelt Dedix,

Elképzelhető, hogy jelenleg nem szerepel a körözött személyek listáján, de továbbra is körözés alatt áll.

Nyilván vannak arra lehetőségek, hogy pontosan megtudja valaki azt, hogy akkor most van-e elfogatóparancs vele szemben vagy sem, illetve honnan kell pontosan számítani az elévülési időt. De nem célszerű abból kiindulni, hogy jelenleg a police.hu honlapján nem szerepel, és akkor nincs is már körözés valakivel szemben. Csupán ez alapján hiba lenne ilyen következtetést levonni.

https://lorik.hu/…ozesi-lista/

Lorik Ügyvédi Iroda
www.lorik.hu

Dedix # e-mail 2020.05.07. 11:00

Tisztelt Lőrik Ügyvédi Iroda!

Ismételten köszönöm a válaszát!

"A rendszer működésére nincs rálátásunk, így azt megmondani, hogy pontosan milyen technikai(bürokratikus) probléma miatt kerül le néhány napra egy-egy elfogatóparancs nem tudom. Általában az a válasz a nyomozó hatóságtól, hogy meg kellett újítani, ami valószínű az elfogatóparancs alapján körözött személyek nyilvántartásában való közzététel idejének hosszabbítását jelentheti."

Ha ezt jól értelmezem, akkor, amennyiben néhány nap után sem található meg egy személy a listában, akkor azt már biztosan nem is körözik?
Tehát a kérdésem konkrétan az lenne, hogy elképzelhető az is, hogy valaki nem szerepel a police.hu adatbázisában, de mégis körözés alatt áll, vagy ebben a listában az összes Magyarországon kiadott elfogatóparancsnak/körözésnek szerepelnie kell?

Lőrik Ügyvédi Iroda # e-mail 2020.05.07. 10:09

Tisztelt Dedix,

A rendszer működésére nincs rálátásunk, így azt megmondani, hogy pontosan milyen technikai(bürokratikus) probléma miatt kerül le néhány napra egy-egy elfogatóparancs nem tudom. Általában az a válasz a nyomozó hatóságtól, hogy meg kellett újítani, ami valószínű az elfogatóparancs alapján körözött személyek nyilvántartásában való közzététel idejének hosszabbítását jelentheti.

2. kérdésére válasz: bármilyen olyan nyomozó hatóság általi cselekményt jelent, amit a nyomozó hatóság annak érdekében tesz, hogy az elkövető kilétére vagy ha az ismert hollétére fény derüljön.

https://lorik.hu/…ozesi-lista/

Lorik Ügyvédi Iroda
www.lorik.hu

Dedix # e-mail 2020.05.07. 09:07

Tisztelt Lőrik Ügyvédi Iroda!

"...ennek csupán csak technikai jellegű oka van..."

Ezt pontosabban hogyan kell értelmezni? Magyarán ez az adatbázis megbízhatatlan?

"...eljárási cselekmény, ami félbeszakította az elévülést..."

Ez mit takar egészen pontosan?

Köszönöm, hogy reagált a bejegyzésemre!

Lőrik Ügyvédi Iroda # e-mail 2020.05.07. 08:59

Tisztelt Dedix,

Az, hogy jelenleg nem szerepel a police.hu nem jelenti azt, hogy elévülés miatt az eljárást megszüntették. Előfordul, hogy az elfogatóparancs rövid időre lekerül, ennek csupán csak technikai jellegű oka van. Ebben csak akkor lehet biztosan állást foglalni, ha tudjuk azt, hogy mi volt az utolsó eljárási cselekmény, ami félbeszakította az elévülést vagy volt-e egyáltalán ilyen. Amennyiben történt akkor hiába volt a cselekmény maga 6 évvel ezelőtt.

https://lorik.hu/…_vedougyved/

Lorik Ügyvédi Iroda
www.lorik.hu

Dedix # e-mail 2020.05.06. 20:22

Kedves Fórumozók!

Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy, ha valaki szerpelt a police.hu körözési adatbázisában elfogatóparancs kiadása miatt, de már lekerült a listáról, akkor biztos lehet abban, hogy már elévült (nincs ellene kiadott elfogatóparancs) az ügye? Csalásról van szó. 3 millió Ft alatti összegben. Ha jól tudom, ez 5 év alatt elévül. elmúlt 6 éves a történet.

Kérem, csak olyan válaszoljon, aki érdemi információkkal bír.

Előre is köszönet.

bobby27 # e-mail 2020.05.05. 19:12

Udv, erdeklodni szeretnek h akit koroznek egy le nem dolgozott kozmunka miatt 4 nap , az hogy ha orokolt penzt a hagyateki vegzessel ha bemegy a bankba akkor a banknak az azonositaskor ertekesitenie kell e a szerveket. koszi

Lőrik Ügyvédi Iroda # e-mail 2020.04.16. 14:40

Tisztelt Viki1975,

Amennyiben a párja nem jelenik meg azon a napon az illetékes bv. intézetnél, ahová szól a behívója, akkor megkísérlik elővezettetni. Ha ez sem vezetett eredményre akkor körözést fognak kiadni az adott személyre.

Az elítélt, ha önhibájából nem jelenik meg függetlenül attól, hogy perújítási kérelem lett beadva az elítélt elesik a feltételes szabadságra bocsájtás lehetőségétől. Ez nem azt jelenti, hogy más kedvezményben (EVSZ, RÖ) nem részesülhet.

https://lorik.hu/…-feltetelei/

Lorik Ügyvédi Iroda
www.lorik.hu

Viki1975 # e-mail 2020.02.27. 07:32

Jó reggelt!
Kèrdezni szeretnèm,hogy bv-be törtènö nem bevonulàs esetèn mire lehet szàmítani.Mikorra vàrható,hogy körözno fogjàk az illetöt,ill.elötte megkísèrlik az elövezetèst?Az egèsz.menetröl szeretnèk tàjèkoztatàst kapni.Halasztàsi kèrelem el lett utasítva,de meg lett fellebbezve,erre vàlasz mèg nincs,ill.perújítàsi indítvàny lett beadva,tekintve,hogy az illetö màsodfokú tàrgyalàsra idèzèst sem kapott,annak vègzèsèt is a jogeröre emelkedès utàn 3 hónappal a bevonuló papírral együtt.Elsö fokon 8 hónap felfüggesztett foghàzbüntetèst,2 èvi jàrművezetèstöl eltiltàst kapott,ezt a màsodfok 1 èv 2 hónap letöltendö foghàzra ès 8 èv eltiltàsra súlyosbîtotta,mindezt 2 ittas vezetès szabàlysèrtèsèrt.
Elöre is köszönöm a vàlaszokat!

Viki1975 # e-mail 2020.02.27. 07:31

Jó reggelt!
Kèrdezni szeretnèm,hogy bv-be törtènö nem bevonulàs esetèn mire lehet szàmítani.Mikorra vàrható,hogy körözno fogjàk az illetöt,ill.elötte megkísèrlik az elövezetèst?Az egèsz.menetröl szeretnèk tàjèkoztatàst kapni.Halasztàsi kèrelem el lett utasítva,de meg lett fellebbezve,erre vàlasz mèg nincs,ill.perújítàsi indítvàny lett beadva,tekintve,hogy az illetö màsodfokú tàrgyalàsra idèzèst sem kapott,annak vègzèsèt is a jogeröre emelkedès utàn 3 hónappal a bevonuló papírral együtt.Elsö fokon 8 hónap felfüggesztett foghàzbüntetèst,2 èvi jàrművezetèstöl eltiltàst kapott,ezt a màsodfok 1 èv 2 hónap letöltendö foghàzra ès 8 èv eltiltàsra súlyosbîtotta,mindezt 2 ittas vezetès szabàlysèrtèsèrt.
Elöre is köszönöm a vàlaszokat!

Vince2018 # e-mail 2018.01.18. 21:08

Egy rövid kérdésem lenne, "egyszerű" magyarországi elfogatóparancs - nem európai v. nemzetközi - miatt lehet-e gond például Ausztria területén - vagy bármely EU állam területén- egy esetleges közúti ellenőrzéskor? Gondolok itt a magyar elfogatóparancs és a SIS kapcsolatára, stb.

ancsaani # e-mail 2017.12.06. 19:09

Sziasztok!

Nagyon sajnálom,hogy senki nem tudott segíteni....

Azt hittem ez a fórum azért van...

ancsaani # e-mail 2017.11.16. 22:01

Sziasztok! Ha Öreg Tölgy a napokban nem elérhető,esetleg valaki tudna válaszolni?

Köszönöm!

ancsaani # e-mail 2017.11.15. 14:37

Tisztelt Öregtölgy!

Még egy kérdés: Most gyám van számára kijelölve.
Ha a szülei mennek be vele az okmány irodába útlevelet csináltatni,ott nem derül ki,hogy más a gyámja?
Esetleg később kiderülhet ez?

Köszönöm ha válaszol!

ancsaani # e-mail 2017.11.15. 14:33

Tisztelt Öreg Tölgy!

Egy 17 éves fiatal fiúról lenne szó!Januárban tölti be 18-at.
Most egy zárt intézetben van,nem javítóban.Ha a karácsonyi szünet után nem megy vissza,ott ugye kiadatják a körözést.Ezt az intézet fogja visszavonni,ha betöltötte a 18-at? Akkor mindenképp útjára bocsátanák.

Valamint: Több kisebb lopás ügye van,amiért közmunkát kapott, és még fog is. Ezekre ha nem megy el,akkor ugye elzárást fog kapni.Ha a BV-be sem megy be,akkor szintén kifogják adni a körözést,és az elfogató parancsot is.

Nincs állandó lakcíme,de tudják hol laknak a szülei.Gondolom ott fogják keresni a rendőrök.
De meddig,és mit tehetnek a rendőrök?

Kiadják a nemzetközi körözést is? Meg is találják?
Honnan tudhatja meg ha kiadták ellene a nemzetközi körözést?Onnan számítana az elévülés!

Remélem most nem tűnik el az írásom!

Köszönöm előre is ha válaszol!