Tesco lopás

kovacsz # 2010.08.17. 11:41

Amennyiben az illető adatait meg tudták állapítani (pl. volt nála szig.), a jegyzőkönyvet már küldheti egyenesen a renőrségre is.

Bombi # 2010.08.17. 09:55

Ha nem hívtak rendőrt gondolom,nem akarnak élni a feljelentéssel,vagy ennyit értenek a szakmához.
Ha szerencséje van nem jelentik fel,de ha mégis elküldik az önkormányzathoz,onnan kapásból átküldik a rendőrségnek BCS miatt.

Bandino # 2010.08.17. 09:39

Sziasztok,a segítségeteket kérném!Egy ismerősömet megfogták a Media Marktban.Egy 70 000 ft-os Nokia telefont akart kihozni fizetés nélkül az áruházból majd eladni egy gsm szaküzletben.A telefont berakta a hóna alá majd kifelé menet becsipogott a kapu.Felvették a jegyzőkönyvet de rendőrt nem hívtak(ami elég furcsa hisz 20 000 ft feleet van).Pénzzavarba került és megcsinálta ezt a hülyeséget.Büntetlen előéletű.Szeretném megtudni hogy mit kaphat ezért a "mutatványért"?

Bombi # 2010.08.16. 20:53

"Hibáztak az őrök és kész."
Ez is érdekes szöveg...nem véletlen a vásárló hibázott akkor amikor az állítólagos ruhaneműt nem mutatta be?
Sok volt neked az a 4év,ilyen tudással 1 hétig nem tűrnek meg normális helyen ;)

kovacsz # 2010.08.16. 19:56

Kívülről fújom a biztonsági szabályzat minden egyes pontját.
Amire a rendőrség majd nagy ívben tenni fog, sima lopás és kész.

sió # 2010.08.16. 19:12

agicababa20

Ne akarjunk már ideologizálni egy nyilvánvaló lopást.
Ha azt mondják, hogy most nincs csere, akkor nincs csere. És kész.
Ő szolgáltat, te pedig a vásárló vagy.
Az élelmiszerboltot sem törjük fel este kilenckor, mert éhesek vagyunk! Szabályok vannak, amiket be kell tartani.
A nyitva tartás ilyen. Betartjuk, és akkor megyünk vásárolni, amikor nyitva van a bolt!
Ne akarjon már egy túldimenzionált hülye pattogni egy olyan esetben, amikor eleve a jóindulatra van utalva! Ne akarjuk már megmutatni hogy mi csak azért is kicseréljük!
Mondjuk, az hogy rájöttél egy nyilvánvalóan támadható résre a pajzson, /blokkot beviszem, aztán ha elkapnak, akkor a lopást le tudom fedni!/ az én szememben előrevetíti, hogy felkészültél!
A magam részéről azt mondom, hogy nem volt igazad, és nem tehettél ilyet. Semmilyen felmentést nem érdemelsz! Egyáltalán arcom se volna beírni, és itt mindenkit hülyének nézni!

Bombi # 2010.08.16. 18:55

zoszko74: Fuss neki ismét nandy irományának és rájössz,hogy nem jól értelmezed a szöveget!!!

zoszko74 # 2010.08.16. 17:58

nandy

Ne haragudj, és ne sértődj meg, de hülyeséget írtál.
4-évig a Tesconál dolgoztam mint Szolgálatvezető, és olyan nincs, hogy a vevőszolgálatnál nincs senki.
Mert a vevőszolgálatot nem hagyhatja el egy őr sem, csak ha engedélyt kér a Szolgálatvezetőtől rá, és leváltják.
Pontosan ezek miatt az esetek miatt nem hagyhatja el.
De ahogy olvastam agicababa esetét, ott nem értem azt, hogyha látták az árút, és a blokkot, miért nem tettek rá vegycimkét? Mert ez kötelessége lett volna az őrnek, hogy elkerüljék a későbbiekben a félreértést.
Ha bemész egy Tescoba, és olyan árú van nálad amit nem ott vettél, de bent is lehet kapni, arra is vegycimkét kell hogy rakjanak.
De ha ott vetted korábban a terméket akkor is kel rá tenni vegycimkét.
Szerintem ilyen dologban ne vitatkozz velem, mert többet tudok a Tescoról mint azt sejtenéd.
Kívülről fújom a biztonsági szabályzat minden egyes pontját.
Hibáztak az őrök és kész.

nandy # 2010.08.16. 13:34

zoszko:

Akkor ezek szerint ha pl. romlott tejet veszek, és a vevőszolgálatnál épp nincs semmi, akkor nyugodtan menjek be, és cseréljem ki frissebbre... ugye? Ezt te sem gondolod komolyan...
Ettől már csak egy lépés az, ha egy tej helyett kettőt hozok ki, mintegy fájdalomdíjként...

Ágica sztorija egy az egyben hülyeség... ha ki akarom cserélni, akkor nem megyek be az eladótérbe, hanem visszamegyek másnap, és megkérem a vevőszolgálatost.
Kamu az egész.

zoszko74 # 2010.08.16. 13:07

Kedves agicababa.
Olvastam a veletek történteket, és fel vagyok háborodva, mivel én is dolgoztam Tescoba Vagyonőrként.
így ismerem a Vagyonőrökre vonatkozó belső szabályzatot.
1:Ahogy olvastam ti megmutattátok az öröknek a terméket, és el is mondtátok mit szeretnétek vele tenni.
Na most nem értem ha látták a terméket amit ott vettetek, és blokkal is tudtátok igazolni, hogy miért nem tettek rá un: vegycimkét.
Ez a vegycimke pontosan arra való, hogy az ilyen félreértéseket elkerüljék.
2: Nincs az állítólagos lopásról felvétel.
3: A blokkon nem szerepel az, hogy milyen pólót vásároltál sem méret sem szín sem semmi, és ha tudod igazolni, hogy ott vetted akkor meg sem állíthattak volna.
Ez nem más mint pár gyengeelméjű túlbuzgósága.
Én a helyedben feljelentést tennék rágalmazásért.

kovacsz # 2010.08.15. 18:30

Ugyan az mint a többi lopónak ebben a fórumban. Olvass vissza.

holloa # 2010.08.15. 12:58

Mennyi az esélye h börtönbe kerülök? Ill mennyi pénzbírságra lehet ilyenkor számítani? Vagy szerintetek ezért felfüggesztett jár? Erkölcsibe bekerül? Nagyon várom válaszotok. Üdv.

kovacsz # 2010.08.13. 19:28

Majd jön az idézés a rendőrségtől, várjad.

holloa # 2010.08.13. 15:42

Sziasztok!
Van egy nagy gondunk nővéremmel. Tescoban lopáson kaptak minket kb 1 hónappal ezelőtt, rendőrt is hívtak, külön vettek fel minket a jegyzőkönyvbe, egyikünknek 16132 Ft másikunknak 4000 Ft volt a lopott dolgok összértéke. Azt mondták szabálysértésnek fog minősülni, mivel külön jegyzőkönyvben vettek fel minket, de most 1 hónapra rá jött 1 levél, h áttették az ügyet bűncselekménynek nyílvánítva, mivel az összérték 20132 Ft és ezzel nem tud mit tenni a szabálysértési ügyészség. Ezt a levelet én, testvérem és a Tesco kapta meg névre szólóan. Semmi tárgyalásra nem hívtak, ilyenkor folytatódik az ügy tovább, vagy csak akkor ha a Tesco tovább viszi az ügyet? Bírósági tárgyalás lesz a következménye? Mind a ketten tiszta, bűntetlen előéletűek vagyunk, nem csináltunk soha semmijen stiklit, nem is fogunk többet. De ilyenkor mik a kilátások? 2 év börténbűntetés?:S Vagy pénzbírság, kérlek segítsetek, és írjatok valami támpontot, mert nagyon kétségbe vagyunk esve. Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv

Bombi # 2010.08.11. 17:13

geri123: Majdnem jó a történet..de van benne egy kis hiba,ezt viszont a barátod is tudja,csak nem mondta el...csak Ő volt aki a két ellenőrzés között az öltözőbe ment....

oZZy # 2010.08.11. 16:33

Tisztelt geri123!

Véleményem szerint lehet feljelentést kezdeményezni a leírt adatok alapján. Ha van felvétel az ugye már bizonyíték, ha a jegyzőkönyvezett, lefotózott, sorszám egyeztetett bankjegyet megtalálták a fizetés után a kasszában, feltételezve, hogy figyelték az ismerősődet, akkor a történet egyértelmű.
De természetesen az ártatlanság vélelme mindenki joga, tehát amíg nem tudják a szabálysértést / bűncselekményt bizonyítani, addig nincs is ügy. Ezt viszont a hatóság a felmutatott bizonyítékok (felvételek, vallomások) alapján dönti el.

Személy szerint nem tudom elképzelni, hogy ok nélkül csapdát állítottak volna a biztonságiak. Annak előzménye kellett, hogy legyen. (régebbi lopások, dézsmálások az öltözőben.)

Ilyen esetekben a legjobb teljes mértékben együtt működni a hatóságokkal.

geri123 # 2010.08.05. 07:55

Tiszteletem!

A kérdéses eset a tescoban történt, ahol ismerősöm diákvezetőként dolgozik.

Mivel sok lopás történt a dolgozói szekrényekből, a biztonságiak kihelyeztek egy próbaszekrényt, aminek tartalmát a kihelyezéskor fényképen rögzítették. A szekrényben volt egy 500ft-os bankjegy, a sorszámát felírták. Ismerősöm délelőttös volt, két nappal ez után. Az áruházban lehetőség van a munkaidő elején egy fél órára kimenni vásárolni. Egyik diákja megkérte, hogy vegyen neki élelmiszert, amiért cserébe adott egy 500ft-os bankjegyet. Mielőtt ezt megtette volna, elküldték, hogy nézzen szét a szekrényekben, diákok által ottfelejtett holmik után. A kérdéses szekrénybe is benézett, erről kamerafelvétel is készült. A vásárlás után 1-2 órával megtalálták a sorszámozott bankjegyet a kasszánál, ahol fizetett, így rá szeretnék bizonyítani a lopás tényét. Nem ő követte el, saját bevallása szerint nem is látta már ott a pénzt a szekrényben aznap reggel. Rendőrségi ügy lett belőle, felvették a jegyzőkönyvet, amelyben nem ismerte el a szabálysértést. A történethez hozzátartozik, hogy van haragosa a helyen, aki már próbálkozott kisebb stílű dolgokkal.
A biztonsági kamera felvételén nem látszik egyértelműen a lopás ténye, csak az, hogy benyúl a szekrénybe, és szétnéz, ahogy arra utasították. Fénykép a szekrény tartalmáról csak a kihelyezés napján készült, utána nem. A bankjegyről ujjlenyomatot az én véleményem szerint már nem lehet venni, mert sokan összetapogatták.

Ismerősöm gondolkozik rajta, hogy elismerje-e amit nem tett meg, mert mondogatták neki, hogy minden bizonyíték ellene szól, és ne várja meg amíg bíróságra kerül az ügy, mert így kisebb lesz a szankció.

A kérdésem az lenne, hogy a bíróságon ilyen megrendezett (és szerintem több sebből vérző) történet alapján rá lehet-e bizonyítani a lopást?

qwerty2 # 2010.08.04. 07:18

T. Fórumozók

Az lenne a kérdésem, hogy a jogerőre emelkedésről illetve ha befizetem a büntetést, kapok e valamilyen levelet vagy sem?

Köszönöm.

kovacsz # 2010.08.03. 06:15
  1. Ettől még feljelenthetnek mindkettőtöket.
  2. Az áruház helye szerinti önkormányzattól kérni a postázási cím módosítását.
  3. Az életkornak már nincs szerepe, mindketten balga felnőttek vagytok.

Jó estét!
Nekem egy olyan kérdésem lenne,hogy pár napja barátnőm a Tesco-ból kihozott 13 ezer forint értékű kozmetikumot.Kasszánál vettünk egy üdítőt és egy csokit,én vele voltam ekkor.Két őr elkísért minket az őrszobára ott megtalálták a kozmetikumokat és jegyzőkönyvet vettek fel az esetről,a barátnőm adatait felvették és hogy 13 ezer forint értékben lopott,rólam annyit írtak hogy tudtam az esetről de nem jelentettem.Az egyik őr felajánlotta hogy kifizethetem a termékeket és akkor az elbírálás kedvezőbb.Én akkor az egyik őr kíséretében elmentem az egyik kasszához és fizettem a termékekért.Amit a jegyzőkönyvben is feltüntettek valamint kihúzták a lopás összértéke rubrikát.

• Az lenne a kérdésem hogy ilyen esetben is tesz feljelentést a Tesco ha kifizettem az árut vagy ebben az esetben nem teszi meg a feljelentést?
  • Meg azt szeretném megtudni ha megteszi a feljelentést akkor lehetséges-e az hogy a levelet ne a barátnőm címére küldjék hanem mondjuk az én címemre,mert a barátnőm ugyan a bejelentett lakhelye máshol van de nálunk lakik mert itt tanul,lehetséges-e hogy hozzánk küldjék a levelet?Ha igen akkor hogyan lehet elintézni?

Azt elfelejtettem megemlíteni hogy ő 19 éves én 21 éves vagyok.

Bombi # 2010.07.26. 20:55

Akkor azért nincs felvétel,mert 30 nap elteltével a rendszer automatikusan törli,de ha valaki nem ismer el akkor archiválásra kerül az amyag.

menethil9 # 2010.07.26. 19:25

hehe

agicababa20 # 2010.07.26. 19:11

igen

Bombi # 2010.07.26. 18:23

A barátod a cselekményt elismerte?

agicababa20 # 2010.07.26. 17:57

Köszönöm a szives segitséget