Tesco lopás

végrehajtó1 # 2010.07.26. 17:30

Az ilyen ember alkalmatlan rendőrnek.Jobb is hogy eltanácsolták igaz mondása miatt.

Az igazmondó ember nem alkalmas rendörnek...Javítaná a személyi állomány megitélését...

kovacsz # 2010.07.26. 17:22

Ha nem szóltok az iskolának ott nem derült volna ki.

agicababa20 # 2010.07.26. 16:35

Szóval nem vagyok cicababa, de mind1 ajándéktáskában volt és még a válfa is benne volt meg a cimke és ugy mentünk be az üzletbe este, én és a barátom szóval 2 voltunk! De én azelőtt délután anyukámmal voltunk az üzletbe és megvettem neki, estére meg vissza vittük hogy kicseréljék, az iskola pedig ugy szerzett tudomást róla hogy mondták hogyha valakinek van ilyenje most mondja el és lehet hogy nem lesz belőle semmi minthogy évvégén derüljön ki és akkor bocsássák el, de ő még elmondta év elején és elbocsájtották. Az ügyvéd beszél összevissza mondta hogy elmegy az üzletbe de el se ment, annyit tuott csinálni, hogy felhivta az üzletett és mondták hogy nincs meg a felvétel sőt lehet hogy nem is volt! Ennyi a történet és légyszi nem kell mondani hogy nem kellett volna én tudom, demár késő bánat! Csak annyit szeretnék tudni hogy lehet e tenni még valamit?

kovacsz # 2010.07.26. 15:21

Nem lenézés, csak mérhetetlen ostobaság volt amit csináltatok, és ez egy felnőtt, rendőrnek készülő fiatalembertől és az ő cicababájától ez a viselkedés valóban nem elfogadható. Ismét mondom, lehet hogy valóban nem loptatok, de ennek a gyanúját rólatok már senki nem mossa le.
Azért még mindig lenne pár kérdésem, pl. hogy hányan cseréltétek ki a pólót, ki fizetett a pénztárnál, kinek a táskájában volt a ruha és miért csak a cimbi van eljárás alá vonva, a ha szabálysértési értékre elkövetett lopás, akkor erről hogyan szerez tudomást az iskola, ha van ügyvéd ő mit tanácsol.

egy baklövésért és az egész élete ezen múlik
Igen tetteinkért vállalni kell a következményeket. Világosan megmondta a biztonsági őr, hogy nincs ruhacsere, de mégsem hallgattatok rá.

Ha velem történne ilyen? Azért ennyire ostoba, akaratos, buta, felelőtlen csak nem vagyok.

agicababa20 # 2010.07.26. 15:04

De az az érdekes hogy ez egy fórum és itt hozzáértő emberek "segítenek" ez nagy segyítség hogy lenézik az embert eggy baklövésért és az egész élete ezen múlik de mind1 többek között szól ez kovacsz-nek kíváncsi volnék ha ez veled fordulna elő akkor mit szólnál hozzá?
Hogyha így állnak hozzád!

Bombi # 2010.07.26. 14:30

websas "Hivatkozhatnál arra, hogy a bev.kocsit a kasszásnak ellenőriznie kell (hogy üres és így tólhatod át a kapun),"

Részben igaz,viszont az is ki van írva ,hogy "Megkérjük kedves vásárlónkat , mindent helyezzen fel a futószalagra"

kovacsz # 2010.07.26. 13:35

Megkaptad a választ. Hülyeség ellen nincs orvosság.

agicababa20 # 2010.07.26. 13:07

Na jó Úgy látom itt nem tud senki sem segíteni nekem , azt hittem hogy itt normális emberek vannak akik segítőkészek nem a csússágot verik rá az emberre és hogy itt normális válaszokat kapok! De itt is csak félre fele beszél mindenki! Köszönöm szépen a sok választ ennyit én is tudtam amiket leirtatok! És akkor még én vagyok a hülye! Na szép!

végrehajtó1 # 2010.07.26. 12:50

Jesszus ilyenekből lesznek a rendőrök?

agicababa20 # 2010.07.26. 12:30

Ok ez nem szép dolog már 100or megbántuk! De akkor sincs róla videó! és nem is csinálnak semmit! Bementünk nem olyan rég a tescoba beszélni a főnökkel, hogy nem e tud tenni valamit vagy a videót kikérni! De nem tud tenni semmit és a videó sincs meg róla! Én csak annyit akarok megtudni, hogy tudunk e ez ügyben tenni valamit?

oZZy # 2010.07.26. 11:08

Kedves agicababa20!

Amíg a vevőszolgálatnál nem készül a cseréről jegyzőkönyv, illetve nem tudod bizonyítani, hogy az áruházból kihozott terméket akkor vásároltad, az bizony lopás.
A 2 termék nem ugyanaz, ha más a mérete. Némelyik terméknél a méreteknek külön kódja van, a készletek ellenőrzése végett.
Egyébként nem kellett volna várnotok másnapig, ha emberi időben vittétek vissza, és szóltok a vevőszolgálatnak...ugyanis nem a vagyonőrség intézi a cserét... kicserélték volna.

És hogy-hogy nincs róla felvétel? Amennyire én tudom, alapos ok nélkül nem lehet bekísérni senkit. És tapasztalataim szerint nem is tesznek ilyet, megüthetik azt a bizonyos bokát nagyon.

kovacsz # 2010.07.26. 10:59

Lehet, hogy úgy van ahogy mondod és nem loptál, de minden körülmény ellened szól, mive sajna ezt csak te állítod, míg a másik oldalról alaposan feltételezhető az is hogy nálad így van otthon egy délután vásárolt póló és az éppen elvinni szándékozott már a 2. lett volna.

agicababa20 # 2010.07.26. 10:20

ok de én délután vettem meg azt a pólót és blokkom is van róla! De ez nem lopás sztem mert fel tudjuk mutatni hogy igen is meg vettem!

kovacsz # 2010.07.26. 10:01

Ha nem is lopás de nagy böszmeség.
Mert van a biztonsági őrök állítás, mely szerint kifelé menet volt a táskádban egy olyan póló, ami a boltból lett kihozva, ráadásul akkor fizetés nélkül, te pedig ezek szerint nem tudod igazolni, hogy tettél vissza helyette egy másikat, így elég rosszak az esélyeid.

agicababa20 # 2010.07.26. 09:53

úgy cseréltük ki hogy levettük a válfáról a nagyobb pólót a kicsit amit vettem azt vissza tettük,szóval a becseréltük.és ezért szóltak a vagyonőrök!De ez miért lopás?

agicababa20 # 2010.07.26. 09:52

nem! mondták a vagyonőrök hogy nem lehet kicserélni majd csak holnap! De mi kicseréltük! De nem volt eladó senki! A pultnál meg meg sem nézték h mi van a táskában, majd csak a kijáratnál szólt a biztonsági őr!

kovacsz # 2010.07.26. 09:27

Kissé zavaros:
de a vagyonőrök mondták, hogy nem lehet majd csak holnap, de mi ennek ellenére kicseréltük, de ki is volt fizetve mert aznap vettem.
Hogyan lett kicserélve, mi lett a kicsi pólóval, volt-e ott eladó, stb....

agicababa20 # 2010.07.26. 09:10

Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni, hogy a barátomat felvették a rendészeti szakközép iskolába tavaly szeptemberben. De azelőtt vettem neki egy pólót és nem volt rá jó egy mérettel nagyobb volt és este visszavittük kicserélni, de a vagyonőrök mondták, hogy nem lehet majd csak holnap, de mi ennek ellenére kicseréltük, de ki is volt fizetve mert aznap vettem. Szépen megvettünk amit még mellette vásároltunk és utána kijáratnál meg állítottak a vagyonőrök, behívták a barátomat és jegyzőkönyvet írattak vele, hogy lopás történt.( Bár nem értem, hogy ebben mi volt lopás mikor megvettem és csak ki cseréltük) Ezzel megszüntették a hallgatói jogviszonyát az iskolában, ügyvédje is van csak éppen semmit sem csinál. A videó ami készült nincs meg. Nagyon szépen kérem, valaki segítsen! válaszukat várom itt vagy agicababa20@freemail.hu.

websas # 2010.07.26. 05:53

Kedves LLL78!

Hivatkozhatnál arra, hogy a bev.kocsit a kasszásnak ellenőriznie kell (hogy üres és így tólhatod át a kapun), rendes "szakképzett" szarka nem a bev.kocsiban jól láthatóan viszi ki az árut.
A fizetésedhez az apehen kívül másnak köze nincs.

websas

sogorka # 2010.07.25. 23:07

Kedves LLL78!

Én a helyedben nem foglalkoznék ilyen piti dologgal...
Bárkivel megeshet, hogy figyelmetlen.Kaphatsz valami minimális büntetést esetleg "szóbeli megrovást."
Ha nagyon nem tudsz aludni, akkor keress fel egy ügyvédet olyan 6-12e HUF óránként és kikupál.

A FIZETÉSEDHEZ SENKINEK SEMMI KÖZE! ILYENEKET NE ADJÁL MEG, MÉG HA IJESZTGETNEK IS! NEM APEH VIZSGÁLATON VAGY!!!

Leírom az én sztorimat is, hogy megnyugodjál.
Én is 32 vagyok, 3 jó nevű diplomával, egy felsőfokú, 2 középf. nyelvvizsgával. Én csak 400-at kerestem egészen másfél évvel ezelőttig.
A nagy cég, ahol dolgoztam igazi kincsesbánya a szocializmusban szocializálódott emberkék számára. Napi szintű kommunikáció idegen ajkúakkal, kellett volna még műszaki, gazdasági szemlélet. Nos a főnökség egyike se tudott alapszinten se idegen nyelvet, a gazdasági és műszaki ismereteiket hagyjuk. Másfél éve történt, hogy a vezérhelyettes megfenyegetett rendkívülivel elbocsátanak, ha nem vállalom el új pozíciómat. (Nem igazán értettem mi az alapja, ő se tudta...) A főosztályvez.azt hangoztatta, hogy ez előléptetés számomra vállaljam el az új pozíciót, amiről nem mondtak semmit.
(Jó rendőr, rossz rendőr)
Lassan kiderült, hogy velem íratnának alá mindent az új pozícióban. Eddig is tudtam, hogy kamu megbízásokat adtak, kamu szerződések stb... Rájöttem, hogy engem nem tudnak fogni semmivel és veszélyt jelentek rájuk, ezért találták ki ezt az átszervezéses dolgot. Ügyvédhez mentem, azt tanácsolta rúgassam ki magam rendkívülivel, bepereljük őket és bekaszáljuk a nagy pénzt. Nekem hányingerem volt. Behívatott a vezérhelyettes, hogy nyomást gyakoroljon rám, azt mondta, hogy elintézi ne kapjak sehol munkát, ha nem vállalom el ezt. Kiröhögtem, ő ezen nagyon felháborodott.
Kiléptem a francba másfél éve és azóta nem kapok munkát!!!, de még mindig röhögök rajtuk.
Két hét múlva megyek külföldre, kiköltözöm.
Ők felvettek egy fiatal gyereket nulla végzettséggel aki mindent aláír és boldog, a volt kollegák elmondása szerint.

LLL78 # 2010.07.25. 19:53

A Tescoban vásároltam, és nem vettem észre, hogy a kocsi alján maradt egy doboz ceruzaelem lopásgátló kazettában. A kijáratnál jelzett a riasztó, jegyzőkönyv, stb, az elem értéke kb. 800 HUF volt.
Kaptam egy levelet, hogy feljelentettek lopásért, hiába mondtam, hogy nem állt szándékomban ellopni semmit.
A kérdéseim: van esélyem arra, hogy az önkormányzati tanácsos elhiszi, hogy nem állt szándékomban lopni, hanem egyszerűen gondatlan voltam?
Mekkora bírságra számíthatok?
Rákérdeztek a fizumra, ami nem kicsi (700e HUF). Erről elhiszik, hogy nem szorultam annak az elemnek az ellopására, vagy inkább vérszemet kapnak, és vmi brutális bírságot kapok?
Az erkölcsibe belekerül az ügy?
Az első összeütközésem a törvénnyel (32 éves vagyok), még csak soha nem is blicceltem a villamoson… :o(
Értesíthetik a munkáltatót?

Tud vki segíeni?

Érdemes ügyvédet fogadnom?

black25 # 2010.07.21. 17:05

Sziasztok!!! Leirtam az esetet előző oldalakban ami történt black25 névvel, és aztán minap is irtam hogy hallotam szigorottak a jogszabályok! válaszolnátok a feltet kérdéseimre.
Köszi előre is mindenkinek

bajnai # 2010.07.21. 01:08

Picicica!

Ne legyél már annyira betojva:)) kapsz az életben nagyobb pofonokat is:)) És egy jó tanács: ha lopsz nagyban lopj:)))

picicica27 # 2010.07.19. 14:28

Hát ez azért picit megnyugtat! ilyenkor csak egyet kérnék, hogy hagy lehessen visszapörgetni az időt arra a napra:S De egy szar érzés ez! Annyira szégyenlem magam, nemhogy még ha esetleg itthon is megtudná valaki! Kemény dolog ez a lelkiismeret..........

végrehajtó1 # 2010.07.19. 14:22

A polgármestert köti a hivatali titoktartás, ugyan úgy mint a hivatal többi dolgozóját.Ha kifecsegik és ne tántán ezzel még elönyt is kovácsol magának akkor ez Btk-ba ütköző büncselekmény.

Szerintem nem fog eljárni a szája