Tesco lopás

instantvíz # 2009.06.26. 15:39

A kihalgatoban azt mondtam hogy egy másik tescoban vettem mert féltem hogy a lányomnak baja lesz belöle. Utolag kifizettem

Hát persze, hogy bünti lesz. Max. az ügyintéző szíve megesik önön, mivel még egy tisztességes kifogást is képtelen kitalálni. Viszont az külön gyámügyi vizsgálatot érdemelne, hogy kétéves gyermekével jár lopni, és tettenéréskor vele próbál takarózni.

gaborov # 2009.07.04. 15:08

Jogilag rendjén van az, hogy a Tescokban kitiltott listákat vezetnek a kirugott dolgozókról személyes adatokkal személyi kártyaszámokkal lakcímekkel akár 5-8 évre visszamenöleg is?
Továbbá rendjén van az állandó 24 órás video és hangrogzítés mind az áruházakban mind az irodákban? Kivéve a felsövezetöi irodákat.

gaborov # 2009.07.04. 15:10

Tárolhatnak video és hanganyagokat archiválva hónapokig, évekig?

Bombi # 2009.07.04. 15:59

Kitől hallod ezeket?

Hangrögzítés az átvizsgálóban és az operátori helyiségben van,azoknak az anyagait is maximum 30 napig lehet tárolni,archiválni viszont nem lehet.

vétkeztem:S # 2009.07.15. 11:35

Sziasztok, a minap sajnos én is vétkeztem. A tescoba kajáltunk és kihoztam egy élelmiszert. A pénztárnál miután fizettünk a barátaimmal szolt a biztonsági őr h mennyünk vele. Bekísért a kis szobába és ki kellet pakolnunk mindent. Felvették a jegyzőkönyvet meg minden... és azt mondta az ember, hogy a szülőknek nem szolnak. 840 forint értékű volt a kaja, utána kifizettük, kárt nem csináltunk. 16 éves vagyok. Azt mondták majd küldenek levelet. Meg lehet, hogy benn az önkormányzatnál nem foglalkoznak ezzel? Nagy városban élek (megyeszékhely), szerintetek benn foglalkoznak ilyennel? Ha mégis mire számíthatok?

instantvíz # 2009.07.15. 11:51

javaslom, hogy a bolti lopás topicot olvasd el, pont rád illik az utolsó eset.
http://www.jogiforum.hu/forum/21/520

tsop # 2009.07.15. 12:30

Kedves gaborov!

Csak annyit tudok neked írni, hogy gratulálok! Ha a bátyád elfogási statisztikáit szeretnéd növelni az irományaiddal, akkor még azt is mondhatnám, hogy jól csinálod. Sajnos azonban ahogy egyre többet olvasom a hülyeségeket, rá kell jönnöm, hogy te ezeket tényleg komolyan gondolod! Nem tudom, mennyi idős vagy és esetleg van-e már gyereked, de akkor az írásaid alapján a gyerekedet is jól megdicsérnéd, ha lopna néhány dolgot valamelyik hyperből?????? Ehhez tényleg csak gratulálni tudok!
Nagyon sok mindennel nem értek egyet a hyperek működésével kapcsolatban, de ennek ellenére nem gondolom, hogy egy ilyen topikban kellene bíztatni az embereket a lopásra!!! Önkormányzati dolgozóként nagyobb felelősségérzeted is lehetne!!!

vétkeztem:S # 2009.07.16. 11:23

Valaki tudja hogy mennyi idő múlva jön ki a levél? És mi állhat benne?

Bombi # 2009.07.16. 18:25

A levél az egy határozat lesz,de ezt megelőzően (ha jól tudom) behívnak az önkormányzathoz.
A határozat tartalmazni fogja azt ,hogy mit tettél és ,hogy ezért milyen büntetést kaptál.

mikolt # 2009.07.26. 21:09

Sziasztok! Ma este próbáltam meg kivinni egy szempillaspirált (értéke 2800 ft, megtérült kár is ennyi, nincs rongálási kár). Operátor azt írta, hogy észlelte és rögzített ahogy blabla, a terméket önként átadtam. Én elismertem az elkövetést, a spirált visszavették, a kár megtérült. (ez mind alá van húzgálva, le van írva a jegyzőkönyvben) Rendőrségi intézkedés nem történt. Ez volt az első (és utolsó) ilyen alkalom, tehát nem száímtok "visszaesőnek", meg egyéb más dolgom sincs. Mire számíthatok??

Köszi!

Grád András # 2009.07.26. 21:13

Kedves Mikolt!

Minthogy Ön az ötezredik, aki ezzel a problémával jelentkezik, hadd ne kelljen elismételnünk ötezer-egyedszerre is, tegye meg, hogy elolvassa az előző 5.000 tolvajnak írt válaszainkat. Üdvözlettel:

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Grád András # 2009.07.26. 21:15

Helyesbítés: Csak 4.999! Bocs! (Sosem a matek volt az erősségem.)

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

monalisa1 # 2009.07.26. 21:33

mikold

A kár megtérülése az egy dolog, ettől független a szarkulás (= lopás) ténye., pénzbüntetésre számíthatsz.

"Lisa"
laikus hozzászóló

gaborov # 2009.07.29. 20:39

tsop, senki sem kiváncsi a kioktatásodra, én meg végképp nem!

A tények tények a tescoban gusztustalan és jogtalan módszereket alkalmaznak az emberrel szemben, csupa lelkinyomorék dolgozik az áruházakban és a raktárakban akik összecsinálják magukat a terror miatt ha meglátnak egy öltönyöst...

Nehogy már te próbálj nekem etikáról papolni amikor az agyonajnározott tescod kap minden évben százmilliós birságokat félrevezetésért, selejt termékek forgalombahozataláért, környezetszennyezésért és még sorolhatnám...

Egyszeröen mindenkinek ki kellene állnia magáért és nem iylen cégnek dolgozni!!

Kifelé azt kommunikálják hogy létszámstopp van a konkurensekkel karöltve, hogy mégjobban lenyomják a fizetéseket a béka segge alá, valójában pedig van felvétel de csak haveroknak meg a sógorék munkaerökölcsönzö cégeinek...

gaborov # 2009.07.29. 20:50

Az egyik "ismerös" aki ott dolgozott elmodnta hogy az ottani bizt ig. havonta 2x hivja teljes karbantartásra ki a szerelöket a biztonsági rendszerhez, és egy bóvli 180 gb os vincsit 55 ezerért számláznak ki
És a kamerák belső ventilátorait is ilyen 250 ezrekért cserélik le
De szerinte valójában nem is történik javítás csak kifizettetik a céggel az anyagot amit aztán lenyulnak vagy elosztanak egymás közt a karbantartókkal.
Egy egy számla öszértéke eléri a 800 ezer - egy millió forintot is, hát ilyen emberek pártját véded akik ezután a szemedbe mosolyognak és biztatnak téged hogy igen igen kapd el a 50 éves mamókát és vegyél fel vele meghallgatásit mert nem matricáztatta le az inkontinencia betétjét amit magával hozott.

gaborov # 2009.07.29. 21:05

Bombi # e-mail 2009.07.04. 17:59

Kitől hallod ezeket?

Hangrögzítés az átvizsgálóban és az operátori helyiségben van,azoknak az anyagait is maximum 30 napig lehet tárolni,archiválni viszont nem lehet.

Pedig archiválnak mindent a páncélban meg az adatbázisokban.

Fekete listáról hallottál már??

Akit egyszer kirugnak és vagy vmi olyanért rugták ki mert sulyos dolog volt, vagy valakinek nem tetszett a képe akkor az a személyes adataival lakcimével anyja nevével stb együtt adatbázisba kerül és ha legközelebb jelentkezik valahol is állásra egyszeruen lerázzák ha rajta van a listán.

Sőt a szabálysértési beszámolókat is arhiválják csakúgy mint a kártyahúzásokat amiknél a percek is számítanak, és ha vkinek nem tetszik a képe egyszeröen visszamenöleg összeszednek róla annyi anyagot hogy kirughassák, vagy addig cseszegetik minden aprósággal amíg fel nem mond magától

Sampi # 2009.07.30. 20:33

Ma kapott az apukám egy levelet a suliból , hogy gondok vannak velem és be kell mennünk a gyámhatoságra és majd rendszeresen járnak hozzánk családlátogatásra és valami támogatást megvonhatnak tölünk . 2 honapja loptunk a barátnömmel a tescobol köze lehet ennek a levélnek ahhoz ? 2 hete kaptam egy levelet a polgármester hivatalból , hogy figyelmeztetést kapok . Most mire számithatok ?

leleplező # 2009.07.30. 20:40

Általános esetben a fiatalkorúak által elkövetett bolti lopást közmunka végzéssel szokták szankcionálni, ami javító-nevelő intézeti elzárással kiváltható. Azonban a Tescoban elkövetett lopás minősített esetnek számít, és ebből kifolyólag lehet számítani ízlésficam gyógyító terápiára is.

Judit26 # 2009.07.31. 07:04

Sziasztok!Van az utcánkban egy család akik már évek óta bolti lopásokból élnek.Ahogy ők mondják "pakolnak".A Tescoba,Sparba,Pennybe,Lidlbe is rengetegszer lebuktak már.A lopások(tulajdon elleni szabálysértések) miatt az Önkormányzat által kiszabott bírságokat soha nem fizetik be és a segélyből nem tudják letiltani sem.Mindig kérik hogy váltsák át közmunkára a kiszabott bírságot.A mi városunkban nincs közmunka.A kérdésem az lenne hogy mennyi az ilyen szabálysértés elévülési ideje és ezeket a lopásokat a végtelenségíg megtehetik-e vagy előbb-utóbb le kell ülniük?

zoku # 2009.07.31. 07:48

"Az elévülési idő a szabálysértési eljárásban azt jelenti, hogy az elkövetés időpontjától számítva, 6 hónapon belül kell megindítani az eljárást. Ezt követően 2 év alatt kell a döntést meghozni. Ha pedig a döntés megszületett, végrehajtására 3 év áll rendelkezésre."

"Az 1999. évi LXIX. tv.-ben ez akként jelenik meg, hogy nincs helye felelősségre vonásnak, ha a cselekmény elkövetése óta hat hónap már eltelt (elévülés) . Összevetve ezt a törvényhelyet ugyanennek a szakasznak a (7) bekezdésével, nyilvánvaló, hogy a hat hónapos határidő az eljárás megindítására, nem pedig lefolytatására, azaz egy már megkezdett eljárás befejezésére vonatkozik. Különben értelmetlen lenne a (7) bekezdés ún. objektív elévülési határideje, az tudniillik, hogy a cselekmény elkövetésétől számított két év elteltével nincs helye szabálysértési felelősségre vonásnak . "

bebe2 # 2009.07.31. 15:12

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem ezzel és hasonlóval sem találkoztam még a fórumban ezért szeretném a segítségeteket kérni. Történt hogy egy áruházban vásároltunk (nem tesco) ahova kártyával tudsz belépni. A nyomtatónkba akartunk patront venni amit aztán miután levettük a polcról vissza is vittünk mert a bankkártyánkat otthon hagytuk és a készpénz ami nálunk volt nem lett volna elég rá. Szóval a lényeg hogy nem loptuk el. Ez kb 2 hete történt. A mai nap felhívott egy Úr az áruházból hogy találtak egy üres dobozt az édességosztályon és a kamera felvételén nem látszik hogy mi visszavittük volna a festékpatront a polcra. Mi ilyenkor a teendő,mert az úr feljelentést kíván tenni de én nem szeretnék ilyen miatt amit el sem követtem bárhova is járkálni. Gondolok itt rendőrség, jegyző stb...
A pénztárnál akkor nem állítottak meg és nem is szólt akkor senki semmit,csak most jött ez a telefon. Meg lehet variálni a felvételeket. Most arra gondolok hogy lehet törölni róla részeket. Illetve a rendőrség elfogadja ezt bizonyítékként???Kérlek segítsetek,nagyon fontos lenne! Köszönöm előre is.

monalisa1 # 2009.07.31. 18:37

A kamera csak azt látta, hogy az eredeti helyére nem lett visszatéve a patron, DE két hét elteltével bizonyítsák be (...) hogy a patront nem máshol tettétek le!...

A vevőnek nem kötelező rendet tartania egy boltban - úgy általában, valamint két hét alatt bárki zsebrevághatta azt máshonnan...

Egyébként pedig csak próbálkoznak, valamint köztudott: pénztártól való távozás után egyik fél sem reklamálhat.

Ezzel együtt félő, hogy a beléptető kártyától elbucsúzhattok.

Külön írva: máskor ne szarkuljatok...

"Lisa"
laikus hozzászóló

véső (törölt felhasználó) # 2009.07.31. 18:47

bebe2

az Úr honnan tudja a te telefonszámod ?

bebe2 # 2009.07.31. 19:04

Az Úr onnan tudja a számomat ahonnan az összes adatomat is visszakereste az adatbázisban mivel belépőkártyával "jutottunk" be az áruházba. Egyébként meg nem magyarázkodásképpen de isten lássa lelkemet nem én vittem el csak nem oda vittem vissza ahova kellett volna. Ezért most rám akarják kenni. Ezért is kérdeztem hogy megtehetik e ennyi idő után.

Bombi # 2009.08.02. 18:25

bebe2

Ennek ne dőlj be!!!

Ha valamit nem raksz vissza a helyére az nem azt jelenti ,hogy loptál..azt bizonyítani is kell!
Elég vicces lenne ha ezért szabálysértési büntetést kapnál.
Ha legközelebb felhívnak ebben az ügyben ,nyugodtan mondd meg ha van felvétel arról ,hogy a patront táskádba,ruházatodba..stb..stb rejtetted és végig követve voltál addig amíg át nem lépted a pénztárak vonalát,akkor nyugodtan jelentsenek fel ,de ha nincs ilyen bizonyítékuk akkor szálljanak le rólad ,mert rágalmazásért Te jelented fel őket.