személyes költségmentesség


Nick Name # 2005.06.16. 13:41

Így már értem. Nyilván valami miatt átszignálták az ügyet, emögött nem kell különleges okot keresni, bármi lehetett: szabadság, betgeség, munkaszervezés stb. Az ügyet az fogja tárgyalni, aki az idézést írta alá. H)acsak közbe nem jön valami! : )


Nick Name

zion # 2005.06.16. 10:10

Nick, bocsi az elírásért, a vádiratot a bíróság küldte el pontosan a VÁDIRAT KÉZBESÍTÉSÉVEL KIADANDÓ FELHÍVÁSSAL együtt. Ezt a felhívást egy P.K. nevű, az idézést egy G.É. nevű bíró írta alá.

Nick Name # 2005.06.16. 09:33

A kérelmet magadnak kell megírni, de van egy nyomtatvány, amit csatolni kell hozzá. A bíróságon lehet kérni. Siess, mert csak a vád kézebesíítésétől számított 15 napon belül kérheted!

A vádiratot nem bíró írja alá, hanem ügyész. Elsődlegesen ez lehet az eltérés oka...:))


Nick Name

Nick Name # 2005.06.16. 09:33

A kérelmet magadnak kell megírn, de van egy nyomtatvány, amit csatolni kell hozzá. A bíróságon lehet kérni. Siess, mert csak a vád kézebesíítésétől számított 15 napon belül kérheted!

A vádiratot nem bíró írja alá, hanem ügyész. Elsődlegesen ez lehet az eltérés oka...:))


Nick Name

zion # 2005.06.16. 07:08

Köszi a választ,

létezik egy nyomtatvány e célra, vagy mindenki saját megfogalmazása és elképzelése szerint állítja össze ezt a kérelmet?

Továbbá szerinted van valami jelentősége annak, hogy a vádiratot egyik az idézést egy másik biró írta alá. Lehet, hogy egyszerűen az első szabadságon van és addig valaki átvette az ügyeit? Melyik fog végül bíráskodni?

Nick Name # 2005.06.14. 13:15

Igen.

(3) Ha a terhelt a jövedelmi és vagyoni viszonyai folytán a bűnügyi költséget előreláthatóan nem tudja megfizetni, és ezt a külön jogszabályban meghatározott módon igazolta, a terhelt vagy védője kérelmére a bíróság, illetőleg az ügyész határoz arról, hogy a terhelt részére személyes költségmentességet engedélyez. A személyes költségmentesség engedélyezése esetén

  1. a terhelt kérelmére a bíróság, az ügyész, illetőleg a nyomozó hatóság védőt rendel ki [48. § (2) bek.],
  2. terhelt és kirendelt védője számára a büntetőügy iratairól kért másolat egyszeri kiadása illetékmentes,
  3. a kirendelt védő díját és igazolt készkiadását az állam viseli.

Nick Name

zion # 2005.06.14. 09:39

Tisztelettel,

A személyes költségmentesség azt jelenti, hogy a vádiratról másolat készíthető illetékmentesen, vagy további előnyöket is jelenthet?