Bolti lopás

kitkata # 2011.02.07. 20:59

mi van a szalámival? vagy erre nem nekem kell válaszolnom, ugye???

Veci # 2011.02.07. 21:19

http://index.hu/…amit_lopott/

Üdvözlettel Veci

kitkata # 2011.02.07. 21:19

jaaaa már értem, most olvastam a "bakácsszalámis" sztorit :)

Kovács_Béla_Sándor # 2011.02.07. 21:25

Nekem úgy tűnik, kata, megesett rajtad a szívük. Nem lesz ebből feljelentés.

kitkata # 2011.02.07. 21:26

de kérlek, válaszoljatok nekem, mire számítsak az ügyemben? és ha ezzel a félig megírt jegyzőkönyvvel feljelentettek, (igazából azt írtak bele amit akartak!)mikor kerül rám kb.a sor és kérhetem-e hogy a jegyzőkönyvet megnézhessem?

kitkata # 2011.02.07. 21:27

Kovács_Béla_Sándor, de jó lenne, ha igazad lenne...köszönöm szépen:)

ekidnut # 2011.02.07. 21:32

Sziasztok!
Hol tudok utánajárni annak, hogy boltosként mi a teendőm, ha lopáson érek valakit?

édessavanyu # 2011.02.09. 08:30

Sziasztok!
Érdeklödni szeretnék hogy egy ismerősöm 300Ft alatti terméket eltulajdonitott egy kisboltbol.
Milyen büntetésre számithat,

Krissz25 # 2011.03.03. 08:51

Tisztelt Szakértő!

Egy a közszférában dolgozó személy, ha a főnöke pénztárcájából kilop 3500 ft értékű utalványt, majd levásárolja ( a boltban kiderült, hogy ő volt, visszakeresték a sorszámot az eladó pedig tanúként tudja bizonyítani, hogy ki fizetett vele), és ez bebizonyosodik, mire számíthat?

Köszönöm

lewho # 2011.03.03. 09:04

Fegyelmi felelősségvonásra. Ennek eredményképpen legrosszabb esetben hivatalvesztésre, elbocsátásra stb. attól függ, hogy milyen jogviszonya van.

(Nem lennék meglepve, ha kirúgnák)

lewho # 2011.03.03. 09:06

Ja, pardon, hogy büntetőjogi topikban kérdezted, nem munkajogiban. Akkor lopás, pénzbírsággal megússza. De a munkajogi szankció erősebben fogja érinteni.

Krissz25 # 2011.03.03. 09:30

Sziasztok!

Úgy tudom, hogy nem szabálysértés miatt indítottak eljárást!
Ez egy közintézmény, ahol az "elkövető"gyerekekkel foglalkozik! Egyelőre úgy áll a dolog, hogy ismeretlen tettes ellen indítottak eljárást, de közben a sértett utánajárt(tudja hol szokott vásárolni) és meg lettek az utalványok! Amit a rendőröknek át is adott! De azóta semmi hír a rendőrségről! az elkövető halál nyugodt, nem tudja hogy az utalványokat a főnöke vissza vásárolta a bolttól!
Ezek szerint a jegyző, ha kiderül a dolog ki is rúghatja, ugye?

Köszi a válaszokat!

nicy # 2011.03.04. 08:34

azzal a kérdéssel fordulok önökhöz hogy volt egy bolti lopás ahol szabálysértés indult mert még tavaly nyáron történt(júliusban)és akkor még nem büntettek annyira szigorúan.behivtak az önkormányzathoz egy kihallgatásra és azóta nem kaptam semmi értesitést..fél év eltelt.ha egyéni vállalkozó akar lenni az ember és az igénylőlapon szerepel hogy nem e volt bűncselekmény ,ez a szabálysértés annak számít e
és hogy erkölcsi bizonyitványba ez fog e szerepelni???
előre köszönöm a válaszukat.

Sherlock # 2011.03.04. 12:14

Nem, nem fog szerepelni.

Gabicsek # 2011.03.05. 11:54

a szabálysértés ugyanis nem a bűncselekmény (vétség,bűntett) kategória.

cukri # 2011.03.06. 15:29

Sziasztok!

2010 jún. 19-én hoztak végzést lopás büntette miatt amelyre pénzbírságot kaptam az utolsó havi részletet most áprilisban fizetem ki.
Találtam munkahelyet és erkölcsit kérnek,
Mi lesz az erkölcsi bizonyítványban???
Ha ez szerepelni fog benne,akkor búcsút mondhatok a munkának?
Ez minek minősül és mennyi az elévülési ideje?
Fontos lenne tudnom,

válaszaitokat várom

Köszönöm

Sherlock # 2011.03.06. 16:03

Semmi sem lesz benne, tiszta lesz.

cukri # 2011.03.06. 16:12

Fú..Most azért megnyugodtam,hiszek Neked,remélem igazad lesz!
Ez nem minősül olyan bűncselekménynek?
harmadrendű vádlott voltam,2009 júniusában történt ez.

Köszönöm!

cukri # 2011.03.06. 16:33

Akkor lehet,hogy csak annak szerepel a bizonyítványban bármi aki pl. börtönviselt??? vagy nem is tudom hogy kérdezzem...
Az az igyazság, hogy nagyon örülnék ennek a munkának, fel is vesznek és az erkölcsi bizi lesz a döntő.
Nagyon félek attól hogy ez miatt dobnak vissza...
2 hétig aggódhatok ez miatt...egyáltalán
mennyi idő amíg kipostázzák/elküldik?

Köszönöm

Sherlock # 2011.03.06. 17:02

Neked a büntetési nem miatt nem szerepel, mert a pénzbüntetés a jogerőre emelkedéssel mentesít - már aznap is, és az eljárás alatt is végig "tisztát" kaptál volna. Gondolom 1-2 hét alatt küldik ki.

cukri # 2011.03.06. 17:23

Köszönöm!
Üdv

cukri # 2011.03.09. 17:12

Kedves Sherlock!

Még annyit szeretnék megkérdezni,hogy a történtek miatt ugye rabosítva is lettem,és az erkölcsi bizonyítványban volt olyan is hogy
"a bűntettesek nyilvántartásában nem szerepelek" és mivel ezt is be kellet jelölni, a rabosítás ezek szerint szerepelni fog benne?

Köszönöm

Gabicsek # 2011.03.11. 10:43

a bűntettesen nyilvántartásában nem szerepelsz, mert mint Sherlock írta, mentesültél a pénzbüntetős jogerőre emelkedésekor. Ezt annak kell beikszelni, aki büntetett előéletű. De mivel te mentesültél már a hátrányos jogkövetkezmények alól, ez nem vonatkozik rád.
A rabosításról: Akkor csinálták, amikor még folyamatban volt ellened az eljárás. Ezt beküldik a nyilvántartóba, amit elvileg ki kell szedetni, amikor jogerősen befejeződik az ügyed. Nincs köze a büntettesek nyilvántartásához.

homorú hamutál # 2011.03.29. 15:01

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy 27.én elkövettem egy 20000ft érték alatti lopásnak minősülő tettet. Ittasan eltávolítottam egy Taxi lámpát. Ennek milyen következményei vannak, ez erkölcsi bizonyítványban mi fog szerepelni, és érdemes e a tulajdonost felkeresni és még a tárgyalás előtt elnézést kérni és felajánlani a kártérítést, vagy ezt zaklatásnak is tekintheti?

Előre is köszönöm a választ.

Homorú Hamutál

JÚLIUS233 # 2011.03.30. 06:30

Sziasztok!Ha több ügyem van lopásból és egybe büntetik akkor általában ugyanannyi lesz a büntetés,mint ha egyenként ítélnek el?