Bolti lopás

Sherlock # 2011.03.30. 07:49

Kedves homorú hamutál,

biztosan ez a minősítés? Bár én még nem loptam taxilámpát, de nekem gyanús a dolog elleni erőszak. Ha csak sima lopás ahogy Te mondod, akkor szabálysértés és nem lesz benne az erkölcsiben; ha az amit én, akkor valószínűleg pénzbüntetés ami szintén nem lesz benne.

Kedves JÚLIUS233,

az a lopott értéktől függ. Ha 20 000 Ft alatti lopások voltak, akkor azok szabálysértések, feltéve hogy nem lehet értékegybefoglalást végrehajtani. Ha egybe lehet foglalni(meghaladták a 20 000-et összesen) vagy volt olyan kiemelő körülmény ami miatt nem szabálysértés(dolog elleni erőszak, zsebtolvajlás, stb.) akkor magasabb. Ha mindegyik lopás 20 000 felett volt, akkor a halmazati büntetés enyhébb, mintha egyenként bírálnák el őket.

JÚLIUS233 # 2011.03.30. 08:52

Értem,3 lopás 20ezer felett van,a 4.ügyem abból lenne hogy két 20ezer alatti lopást folytatólagosságra hivatkozva összaakarnak kapcsolni.erre mennyi esély van a gyakorlatban,hogy sikerül és tárgyalás lesz ebból is?És tudom,hogy sok körülményt mérlegelnek,de van valami a gyakorlatban,hogy mire számíthatok?köszönöm szépen.

Sherlock # 2011.03.31. 16:25

Ha mondták akkor nyilván rá lehet húzni a folytatólagosságot, én nem tudom kit loptál meg - anélkül erre nem lehet válaszolni. Hogy mire számíthatsz? A jogos büntetésedre, akármi is lesz az. Hangsúlyozom hogy JOGOS. Szerintem egyébként felfüggesztett, zsúfoltak a börtönök.

JÚLIUS233 # 2011.04.07. 08:41

Még amikor 2 20ezer ft lopás miatt pénzbírságot adtak,3nál büntetőeljárás indult,nekem megvolt a 3,de egyet elejtettek,így maradt 2 20ezer ft alatti,amit össze akarnak kapcsolni,de úgy tudom,hogy így marad a 2 lopás szabálysértésként, pénzbírsággal.Kérem,aki tud,válaszoljon!!!Kösznöm

JÚLIUS233 # 2011.04.07. 16:10

Még amikor 2 20ezer ft lopás miatt pénzbírságot adtak,3nál büntetőeljárás indult,nekem megvolt a 3,de egyet elejtettek,így maradt 2 20ezer ft alatti,amit össze akarnak kapcsolni,de úgy tudom,hogy így marad a 2 lopás szabálysértésként, pénzbírsággal­.Kérem,aki tud,válaszoljon!!!Kösznöm

Tovább: http://www.jogiforum.hu/forum/21/520?…

JÚLIUS233 # 2011.04.08. 16:53

Még amikor 2 20ezer ft lopás miatt pénzbírságot adtak,3nál büntetőeljárás indult,nekem megvolt a 3,de egyet elejtettek,így maradt 2 20ezer ft alatti,amit össze akarnak kapcsolni,de úgy tudom,hogy így marad a 2 lopás szabálysértésként, pénzbírsággal­.Kérem,aki tud,válaszoljon!!!Kösznöm

JÚLIUS233 # 2011.04.10. 15:38

Bogika02 # 2011.05.02. 10:26

Sziasztok!
Nagy segítségre lenne szükségem, mert nem találtam elég információt az én esetemre nézve: Kb két éve volt egy bolti lopásom, amikor a jegyző küldött levelet, be sem hívtak, jóformán semmi nem történt. (kb 4000 Ft értékű volt) Most viszont volt egy második alkalom is (1500 Ft értékben). Kitöltöttük a jegyzőkönyvet, kifizettem az árut. Kérdeztem a biztonsági őrt, mi lesz most, hogy zajlik ennek a menete (2. alkalommal), de nem adott kielégítő választ. Feljelentenek? Vagy minden a jegyzőtől függ? Mindenképp bírósági ügy lesz vagy csak pénzbírság? Belekerül az erkölcsi bizonyítványomba? Sajnos ez már a második eset, így halmozott... Előre is köszönöm a válaszokat!

Határeset11 # 2011.05.15. 21:34

szép estét, életem megmagyarázhatatlan baromságát követtem el...soha semmi ilyet nem csináltam...egy országos bolthálózatban egy pipereszert 4300Ft értékben tulajdonítottam el...bolti őrség jelezte, beismertem, kifizettem..., majd bevittek a rendőrségre ...elengedtek...jelezték a bíróságtól várjam az idézést...Nagyon gyorsan szeretném, ha tudnának tájékoztatni a kiszabható büntetésről, eljárásról röviden OLVASTAM az előttem hozzászólakt..szvóal, ha a rendőrség ott nem zárt el...akkor még a bírság elzárással sújthat?...még soha nem jártam a 41 évem alatt bíróságon...s semmilyen szabály/törvénysértést nem követtem el... köszönettel

Sherlock # 2011.05.16. 09:26

Kedves Határeset11,

valószínűleg pénzbüntetés lesz.

Kedves Bogika(bár lehet hogy már nem aktuális),

valószínűleg ott is pénzbírság, az erkölcsibe nem kerül bele.

Határeset11 # 2011.05.16. 12:09

Sherlock, köszönöm szépen a választ.

T123 # 2011.05.17. 14:54

Üdvözlök mindenkit!
19éves vagyok és ma életem legnagyobb butaságát követtem el ,elloptam egy női alsó fehérnemüt a tesco árúházból (800ft).Nagyon röstellem még sose tettem ilyet ,nem is értem hogyan gondoltam .Persze becsipogtam és hátra vittek egy szobába ahol mindent bevallottam ,ott egy úr egy fützetbe leírta az esetet. Azonnal elengedtek és mondták hogy majd kapok egy levelet.Az érdekelne hogy mi fog álni ebben a levélben és hogy milyen büntetésre számítsak?!

Gabicsek # 2011.05.19. 18:50

A levélben idés lesz. Kicsit olvass vissza, mire számíthatsz.

Dr.Attika # 2011.05.19. 19:49

Üdvözlöm T123!
Nem lesz levél. Egy 800 forintos bugyi miatt nem fog a TESCO feljelentést tenni. El van foglalva azzal, hogy az egerek elszaporodtak áruházaikban és ezért piszkálja őket az ÁNTSZ. Nyugtázza az esetet , jusson eszébe a tízparancsolat 8. pontja: Ne lopj. Ennyivel megúszta.

Zelga # 2011.05.27. 15:33

Sziasztok!
Rettenetesen szégyellem, de mikor drogériában dolgoztam külsősként a smink osztályról elhoztam pár darab tesztert. A boltból emailt kaptam amiben leírták h a videofelvételeken mi látható, és hogy a bolttól függ h indítanak-e rendőrségi eljárást. Szerintetek? És ha igen, pénzbüntetésre számíthatok?

Szilcsi # 2011.06.17. 18:52

Üdv! Kb. 2-3 éve történt lopás ügyében szeretnék kicsit tájékozódni. Az eset ruhaüzletben történt, az 1. számú vádlott egy szatyorba összepakolja a ruhákat (gondolom a probafülkébe (?)) és a másodrendü vádlott feladata kivinni azt. Ekkor kapták el őket, és az ügy most, egy hét mulva kerül tárgyalásra a biroságon. A kérdés hogy miért csak most? Az elsörendü vádlott lakásán találtak meg egyébként minden addig (korábban máshonnan) ellopott cuccot, tehát a bizonyiték megvolt. A másik kérdésem pedig az lenne hogy most, kb 3 év után mire számithat a másodrendü vádlott? Lesz vmi komolyabb büntetése? MOndom a másodrenü csak annyit csinált, hogy kivitte a cuccot, tudom hogy ez is bűnrészesség.. Jah és persze az elsörendünek? Nagyon megköszönném ha egy hozzáértő tudna nekem válaszolni ezekre a kérdésekre, remélem nem tul bonyolult ahogy leirtam és érthetö. Előre is köszönöm! (jah és még annyit h az lehet-e enyhitö körülmény h az akkori vallomásban az elsörendü azt vallotta, hogy a másodrenü azért volt benne, mert akkoriban nem volt keresete és pénzt igért neki ha ennyit segit neki.)

neics # 2011.06.23. 14:02

üdv!
ma a dm-ből elcsentem vagyis probáltam egy 1899 ft-os alapozót..nem gondolkoztam hirtelen ötlet volt és rajtakaptak:D amikor a pasi behivott egyböl mentem, nem tagadtam egy percig sem, együtt müködtem velük gyorsan ment a jegyzőkönyves dolog.az alapozót félretették nem fizettem semmit és miután végeztek anyit mondott a pasi h 20 E-t jobb lesz kifizetni..aztán elengedett.nemtudom h feljelentettek,remélem h nem mert ismerösömmel is igyvolt de nemjelenetették fel még papirt se küldtek meg semmi de ez változó ahogy olvasom..én nagyjábol mire számíthatok?:D (15,magyar lány)

Erzsi69 # 2011.06.28. 22:54

Csináltam 1-bakit a Tescoban mire számithatok? Vásárlás közben felvetem egy gyermek pénztárcát amin nem volt se kód se árú megnevezés és persze elraktam és nem jelentetem. Kifelé menet persze bejelzet bekisértek és csináltak jegyző könyvet amiben nyilatkoztam hogy igen elraktam és nem lopni akartam.közre működtem velük De nem tudtam hogy ottani termék mert nem volt semmi rajta.Mondtam hogy nézzék vissza de nem tették.Most kaptam idézést és nem tudom mirre számíthatok.Ez 1020ft termék volt ami utólag kiderült.Sajnos egyedül álló vagyok és munkanélküli ha pénz birságott szabnak nem tudom kifizetni.Nem volt még ilyenben részem. És már nagyon bánom hogy felvetem és nem adtam le. Ez tanulságos volt. Ez benne lesz az erkölcsi bizonyítványban?

Herkules 20 # 2011.06.29. 08:14

Sziasztok jó nagy hülye voltam de megtettem egy ruhaboltból loptam elég nagy értéket. 80-90ezer ftért engem csak az érdekelne hogy börtönbe kerülhet-e? remélem nem..:S

Sherlock # 2011.06.29. 10:40

Kedves neics,

megrovás vagy próbára bocsátás valószínűleg -amennyiben feljelentenek.

Kedves Erzsi69,

ha "talált" tárgy lett volna, akkor is le kellett volna adni az ügyfélszolgálaton - ennek elmulasztása IS bűncselekmény. Ha pénzbüntetés lesz, akkor nem lesz benne.

Kedves Herkules 20,

elvi lehetősége van, de nem valószínű.

Grád András # 2011.06.29. 10:48

Kedves Herkules!

Ha még nem volt büntetve, most még megúszta a börtönt, de célszerű lenne tanulni az esetből. Legközelebb már nem fogja.

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

isseus # 2011.06.29. 12:04

Sziasztok!
A volt munkahelyemen a biztonsági őrrel összebeszélve akartunk árut kihozni. Őt elkapták és mindent elmondott. Amikor hoztuk volna ki az árut nálam megtalálták és rendőrség, vallomás ahol felvették, hogy miért történt az eset (sajnos a pénz miatt, mert szükség lett volna rá) a termék 24e Ft volt. Milyen büntetésre számíthatok? Állítólag pénzbírság, ha igen kb. menyire számíthatok? Ill. kérhetek részletfizetést? Első esetem nem volt még más rendőrségi ügyem.
Választ előre is köszönöm!

Eri31 # 2011.07.06. 16:46

Sziasztok.
Tudnátok segíteni,én még soha nem csináltam iet,de most megbotlottam 1400ft értékben lóptam egy bóltbol.
Engem el akartak zárni,csak azért nem zártak el mert a 9éves gyermekemre nem volt ki vigyázzon. így elengettek. És azt mondták egyhónapon belül lesz a tárgyalás. Mire számíthatok???

Mi lesz? # 2011.07.09. 13:51

Kedves Fórumozók!

Pár napja történt egy eset,ami után még most sem tudok magamhoz térni.11,5 éves okos, intelligens gyermekemet bolti lopáson érték. Bement egy barátjával a Tescoba,ahol kibontottak dolgokat, ettek belőlük,majd a maradékot a fiam a zsebébe öntötte, és ki akartak jönni.Természetesen elkapták őket.Bizonyíték csak a fiam ellen volt,mivel az ő zsebében volt az áru. Telefonon hívtak,majd összeestem, amikor meghallottam,mi történt.Odarohantam,jegyzőkönyvet vettek fel,az árukat kifizettem(700Ft). Feljelentést tettek ellene. Nem tudom,mire számíthatunk!?
A biztonsági őr az mondta,hogy a rendőrség értesíteni fogja a gyámügyet és az iskolát. Ez utóbbi katasztrofális lenne, mivel gyermekem egy neves gimnázium elismert tanulója. hogy lehetne ezt elkerülni,
Hozzá kell tennem,hogy ez gyermekem első botlása.
Kérem válaszoljon valaki?

Köszönöm előre is.

apacukafundaluka # 2011.07.22. 10:35

Tisztelt Fórumozók!

Tegnap este erősen ittas állapotban a McDonaldsban akartunk enni a barátommal. Miután rendeltünk és kifizettük a kaját, a pénztáros elment "összeszedni" a dolgokat. Benyúltunk a pultba és elkezdtük nyomogatni azt a gépüket, amin a kajákat írják össze. Addig-addig nyomogattuk, míg kinyílt a kassza. Mindketten poénból benyúltunk és kivettünk összesen 11.000Ft-t. Nem akartunk lopni, csak viccből csináltuk, de így kijózanodva már annyira nem vicces. A kérdésem, hogy mire számíthatunk? Visszamenjünk és adjuk vissza a pénzt, vagy hogy legyen?

Válaszukat előre is köszönöm!