Osztom bambi véleményét. A bukás, amit a Mi elkövettünk, vagy szab. sért., v. bcs. kateg. tarozik. Nem szabad, sem lopni, sem, sem ittasan vezetni, mi megtanuljuk, a magunk kárán.(remélhetőleg mindannyian!)
DE CSALNI SEM SZABAD! Ugye IBOLYA 79? (vagy tévednék?)
De nem láttam még olyan beírást ezen a fórumon , amilyeneket te, + frixike írtatok!
Bolti lopás
Tisztelettel elnézést kérek Bombi-tól! (bambi miatt)
Jól eldurvult a fórum!
1, Azért ne hasonlítsuk már össze az adminisztrációs tévedést (gázár támogatás) a szándékos lopással.
Egyébként támogatásról szó sincs csak az állam lemondott az adóbevétele egy részéről.
2, Aki a boltból lop az tokkal vonóval áfástól ellopja az árut.
3, A Megélhetési szaporodók ne a kritikát kifogásolják, hanem próbáljanak meg normálisan viselkedni.
websas
websas igazad van!
egy percig nem állok állok azok mellé, akik lopnak. Csak számomra érdekes megnyílvánulás, hogy, van aki elismeri hibáját, és kérdez, és van van aki.......... Ibolya 79 olyan (kívülállóként, számomra), mintha nem is létezne, csak más nevében írogatna!
morci75: Semmi gond, előfordul az elírás:-)
csillagpor: Annyira ismered (tévesen) a vagyonőri tevékenységről szóló törvényt..
Érdekes ,hogy azt taglaljátok ,mit szabad az őrnek és mit nem,arra nem gondoltok ,hogy a rendőr azért húz jobban az őrök felé ,mert tolvajokat fognak meg,akik törvényt sértenek.
Még valami...te sérelmezed az erőszakot...az őr meg azt sérelmezi ,hogy lopsz!
"hogy ha már megfőzte meg is kell enni"
Ebben nagy igazság van!
Kedves Ibolya79!
Ez a fórum alapvetően nem a véleménynyilvánítás helye... Nem tudom, miért érzed magad erre mégis feljogosítva.
Az emberek leginkább azért járnak ide, hogy segítséget kapjanak vagy adjanak.
Lehet, hogy itt és most én is tettem bíráló megjegyzést, de egyébként nem ezzel a szándékkal járok a fórumra, hanem segíteni, Mint ahogy azt meg is teszem nap-mint-nap...
Tedd ezt te is...
Sziasztok!
Bolti lopáson kaptak rajta, 16ezer forint értékben. Mekkora pénzbírságra számítsak vagy ebből felfüggesztett lesz?
Előre is köszi a választ
Szia Smallstell!
Szerintem pénzbírsággal megúszod. Mivel 20000 Ft alatti az érték "csak" szabálysértésnek minősül. A lakóhelyed szerinti jegyző fog eljárni az ügyben. Feltételezem ez az első ilyen eseted, mert ha nem, és két éven belül követted el, akkor az súlyosbító körülmény, tehát nagyobb összegű bírságot kapsz.
Figyelembe veszik a bírság kiszabásakor azt, hogy mit loptál, milyen az anyagi körülményed.
Fizesd ki és többet ne csinálj ilyet!
Tegyél félre 30 eFt körüli összeget, hogy amikor majd jön a csekk ne okozzon problémát a befizetése.
De előtte még behívnak az önkormányzat szabálysértési előadójához "elbeszélgetésre" - hivatalos levél fog majd érkezni az időpontról stb. (Ha netán kiskorú lennél akkor a szülő is kell hogy veled menjen, elvégre "a" csemete tetteiért ha közvetve is de ő a felelős.)
Máskor ne szarkulj (...) mert esetleges visszaeső esetében az eljárás akár keményebb is lehet.
"Mona"
laikus hozzászóló
Kedves Marianna!Köszönöm szépen a válaszodat!Megnyugtató volt,de persze kicsit ideges és nyugtalan is vagyok...már csak azért is,mert soha nem csináltam még ilyet!Remélem,igazad lesz,és "csak" pénzbírságot kapok.Esetleg nem tudnál nekem összeget mondani?Hogy körülbelül mennyire számítsak?Nem vagyunk szegények,de gazdagok sem...
Most látom,mit írtál Mona!Köszi neked is!Arik vagytok!
Indokolt esetben adhatnak részletfizetésre lehetőséget pl. 3x10.000 Ft. - szóval azért a pénzbüntetés megfizetésére elaprózódásra ne számíts.
Van a szabálysértési előadónak egyéb más ügye is elég, vagyis ez évi csekk-érkezés már nem valószínű - ezt tőlem a te "karácsonyodra"...
Üdv.
Általánosságban 30 nap, de mível most majd közbejön az év végi intézményi zárvatartások és/vagy szabadságolások ideje, így január első feléig eltolódhat az ügyed intézése. (Ha esetleg mindeközben beteg lesz az ügyintéző vagy más okból hivatalosan hiányzik, ez is odébb tolhatja ama bizonyos 30 napot.)
monalisa: a részletfizetést 2200Ft értékű illetékbélyeg lerovása után engedélyezik max 6 hónap időtartamra.
Tankolok a benzinkúton 20rongy alatt és lelépek akkor mi van??
Morci
Még csak most olvastam vissza azt amit te írtál.
Igen,valóban elvenném az ittassan vezetők jogsiját. Nem azért mert nem lehet megbocsájtani,vagy elnézni,ha valaki hibázik,és igen én is szoktam,de nem olyan dologban ami ember életet követel! Bátyám 7 éve halt meg,19évesen,mert egy autó felhajtott a járdára. Kiderült h ittas volt! Úgyhogy igen,tőlük elvenném...
Razo: Te most lopáshoz kérsz tanácsokat?
„Tankolok a benzinkúton 20rongy alatt és lelépek akkor mi van??”
Szabálysértés.Ha be tudnak azonosítani akkor a helyi jegyző jár el az ügyben.
Engem is bolti lopáson kaptak és szeretném megtudni hogy ha a jegyző jár el akkor szól a szülőknek?Meg a hivatalos levelett mikor kapjuk meg meg azt bedobják e a postaládába?meg Mennyi lesz körübelül a pénzbírság?Meg erre a beszélgetésre feltétlenül kell a szülő? meg Az iskola vajon szól-e szüleimnek?
Kérdés !
Valaki nem tud olyan dolgot amely következtében nem tudják meg a szüleim az egészet.
Lécci segítsetek fontos!
Timcso: ha még nem vagy 18 éves, akkor kötelezően (hivatalból) fogják értesíteni s azüleidet.
Jó lenne, ha még a levél megérkezése előtt beszélgetnél velük.
Mondjatok lécci ötletet hogy hogyan mondjam ell nekik az egészet.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02