Menyi idő míg a jegyző szól a szülöknek ? Szeretné tudni hogy mennyi időm van szolni a szüleimnek.?
Bolti lopás
Timcso4: Attól függ éppen mennyi ügye van az előadónak,de szerintem teljesen felesleges húzni az időt , előbb -utóbb kiderül.
Inkább tőled tudják meg minthogy váratlanul érje őket.
Talán nem derül ki karácsoy elött! nem ilyen szemét a jegyző sem a rendőr hogy leroncsa a karácsonyomat.
Timcso4: Senkit nem érdekel ,hogy karácsony van vagy sem...törvény szabályozza mennyi idő alatt kell egy ilyen szabálysértést lefolytatni.
Megjegyzem: " nehogymá" a rendőr vagy a jegyző legyen a szemét , a dolgukat végzik, Te elkövettél egy hibát aminek viseld a következményeit,még ha karácsony lesz akkor is.
Hát ez szép!
Még a jegyző, meg a rendőr a szemét...
Hogy ,,leroncsa" a karácsonyát szegény ártatlan tolvajnak...
Még a végén rendőrnek fog jelentkezni, olyan ártatlan, s a társadalom meg olyan gonosz....
Fúj.
Mit érdekel titeket a hozzászolásom meg semmi közötök hozzá hogy mi vett rá és attol hogy egyszer elkövettem egy hibát nem kell ezért elitélni engem.!!!!!
Mennyi az ügyintézés kb.?
Nocsak...
Még te pattogsz?!
Meg -ez megér egy idézetet-,,semmi közünk hozzá, hogy mi vett rá"?!?!
Talán a gonosz második hang a fejedben?
Akkor ahhoz sincs közünk, hogy mennyi az ügyintézési határidő, ugyebár...
Nem kellene újra elkezdened a kérés megfogalmazását, de anélkül, hogy a jegyzőt, meg a rendőrt hordanád le mindenféle szemétnek?....
Hm?
Részemről befejeztem Timcso4-el a társalgást...hiszen semmi közünk hozzá :-)
Timcso4
Én csak annyiban, hogy ha a kérdés feltevése előtt vetted volna a fáradtságot és visszaolvasol ezen topicban 2-3 oldalt - mindenre megkaptad volna a választ más "szarkuló sorstársad" esetéből.
De könnyebb kérdezni (...) mint 4-5 percet a visszaolvasásra áldozni...
Amúgy 30 nap, vagyis nem valószínű, hogy az idei karácsonyod "elrontódik" - te mázlista.
"Mona"
laikus hozzászóló
Elnézést a kirohanásomért de nem tudom hogy mit csináljak és ezért mostanában nagyon ingerült vagyok.
És elnézést a jegyzőtől és a rendöröktől is
Boccccccccccccccs
Éppen azon vagyok!!!!!!!!!!!!!!!:(
csillagpor, akkor a helyedben én is ugyanezt tenném.... néhány oldallal hátrébb még te hazudoztál, most meg te adod itt szentet, hogy Timcso ne hazudozz.
az a kirohanás,pont nem ide illik,a szavait megválogathatná.én elhiszem,hogy vannak alpári gyökér emberek,de ez még annál is durvább.ilyen nincs,hogy valaki segitséget,tanácsot vár,és közben igy beszél.
Ez meg azt hiszem, hogy téged is ugyanugy minősít, kedves csillagpor...
igen már mindent tudnak és azota szoba sem álnak velem nem tudom hogy ez meddig fog tartani már kezdek belefáradni(hogy más előtt meg ugy tesznek mintha semmi sem történt volna)kár volt az egészet megprobálni!!!!!!!NE CSINÁLJA SENKI!!!!!!!!!!!!!!!:(
IGEN MÁR TUDNAK MINDENT ÉS AZOTA SZÓBA SEM ÁLNAL VELEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
REMÉLEM ELŐBB VAGY UTOBB MEGBOCSÁTANNAK NEKEM:
és hülyeség volt az egészet megprobálni kérlek ne csinálja senki föleg ne karácsony elött mert egy egész család karácsonyát teszitek tönkre.(én már csak tudom)
Szofisztikált meg Csillagpor szerintem ti vagytok az alpári gyökerek igy beszélni valakiről?
Na kösz!!!!!
Légyszi hanyagoljátok a CapsLock-ot, mert az kiabálásnak hat... Pláne halmozott írásjelekkel.
Továbbá a hejesirást is lehetne gyakorolni még.
Timcso4:
A szüleid reakciója teljesen megfelelő,hiszen ha megsimogatnának az eset után,nem biztos ,hogy kellő képen tanúsítasz megbánást.
Csalódást okoztál nekik..légy türelmes és addig gondolkozz is gondolkozz el azon ,hogy milyen érzés lehet a szüleidnek.
csillagpor..ha jól sejtem Ő még gyerek..
Üdvözletem!
Bolti lopáson kaptak , de már nagykorú vagyok ,egyetemista, az eltulajdonított áru értéke 5200 Ft volt (ételről van szó). Kérdésem az lenne ,hogy kb. mekkora bírságra számíthatok , van e esélyem arra,hogy megúszom egyszerű figyelmeztetéssel,illetve várható e ,hogy beidéznek "elbeszélgetésre".
A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm!
Természetesen első alkalomról van szó.
Ez komoly ? Tényleg nemvolt mit enned ?
Kérdésem az lenne megbüntettek 30eft-ra 16800ft értékü lopásért.
3an loptuk el és fejenként 30eft kaptunk.
fellebeztem és azt mondták a hivatalba hogy bíroságra adják akkor az ügyet.
Igaz ez?
Köszönmö válaszát.
Laci
csillagpor..úgy látom nem érted a lényegét az egésznek.
Gyermekkorú,fiatalkorú és a felnőtt elkövetőknél más-más büntetéseket alkalmaznak.
Szerinted miért?
Úgy érzed egy értelmi szinten vagy felnőtt létedre egy gyerekkel?
Jutka70
Mível fellebbeztél (...) az ügyedben a végső döntést most már a bíróság fogja kimondani. (Ha a többiek esetleg nem fellebbeztek, de tanuként kihallgatni valószínüleg őket is megidézi a bíróság.)
(Egyszerűbb lett volna ha hármótok küzöl egyvalaki vállalja elvinni a balhét = 1x30e Ft büntetési fizetés...)
Ha végső soron fizetned kell kérhetsz részletfizetést, de kell a jövedelemigazolás.
"Mona"
laikus hozzászóló
Úgy látom itt értelmezési gond van. Ez egy szabálysértési eljárás. Ha valaki nem ért egyet az első fokú bíróság döntésével, akkor nem fellebbezést hanem kifogást kell benyújtani és ezt a helyi bíróság bírálja el a szabálysértési eljárás szabályai szerint.
Fő szabály szerint nem lehet hártányosabb a bíróság döntése a szabálysértési hatóság döntésénél. Ezért nem kell parázni a bíróságtól, mert csak enyhébb lehet a szankció.
Sziasztok! Bolti lopáson értek (249ft) írtak jegyzőkönyvet. Mi a következmény? :(
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02