jah, bocsi, 17 éves vagyok
Bolti lopás
nem, nem volt, 1x kipróbáltam, elbuktam, elég is volt, bevállaltam sajnos, na de akkor most mi lesz?
Minden kezdet nehéz...:)
Ha így folytatod később már rutinosabb leszel...sajnos:(
10000% hogy tbbet nem csinálom, jó nevelt gyerek vagyok, ez egy egyszeri nem tuduom minek nevezzem "gyerekcsínynek" tudható be. Na nde a kérdésemre tudna valaki válaszolni?
A jegyző megbízásából fognak behívni a polg.hiv.-ba.Szabálysértés miatt.
Valószinü csak elbeszélgetés lesz.Majd erről készül jegyzőkönyv.
Nem tartom valószinünek hogy valami komolyabb lenne ...
csak nekem kell bemennem? és ez bekerül az erkölcsimbe?
Szerintem a szülőnek is.
Az erkölcsibe nem kerül be.:)
Köszönöm a választ, azért fontos az erkölcsi, mert rendőrtisztire szeretnék menni, és elég rosszul nézett volna ki h lopás van az erkölcsimbe :)
"Rablóból lesz a legjobb pandur"
:))
Tisztelt Jogászok!
Biztos vagyok benne, hogy volt már ilyen kérdés, de én nem találtam pont ilyet.
A minap bolti lopáson kaptak, az érték 20 000 Ft alatt volt, beismertem, a terméknek nem esett baja. Jegyzőkönyvet írtak, melyet szüleimnek kiküldenek (én is elmondtam nekik) és azt mondták az iskolámnak is kiküldik. A 14. életévem már betöltöttem, a 18-at még nem. Tényleg kiküldik az iskolának? És ha igen, lehet valamilyen következménye? Vagy az iskolán múlik, hogy kirúgnak-e? Úgy tudom az erkölcsi bizonyítványomba nem kerül bele.
Várom segítségüket!
Úgy hallottam, lehet kérvényezni, hogy az iskolának ne küldjék ki
Üdv!
Arrol szeretnék felvilágositást kapni hogy ma elloptam 1000 ft értékben 1 csokoládét 1 beváárloközpontba.
Bevalotam a tettem aláirtam a papirokat..melyeket az önkormányzatra küldték.
Jelenleg fel vayok fügesztve.
Ez mit befolyásol?
Akár letöltendöt is kaphatok?
16 éve vagyok egyébként
Ngayon szépen köszönöm elöre is a választ!
A bolti lopás "csak" szabálysértés, tehát a másik büntetésedet nem érint.
Néhány héten belül az önkormányzat szabálysértési előadójától érkezik majd egy levél melyben "beszélgetésre" hívnak téged - és mivel kiskorú vagy a szülődet is.
Valószínűleg pénzbüntetés lesz a dolog vége (10-25 eFt közötti összeg várható) de ha szerencséd van megúszod egy "utolsó" figyelmeztetéssel.
Azt nem írtad tanulsz-e még, ezt csak azért jegyzem meg mert van önkormányzat amelyik tájékoztatja az iskolát míg másik meg nemigen.
Ha fizetni kell fizet értelemszerűen fizet majd a szülő lévén bizonyára még nincs saját jövedelmed., részletfizetést lehet kérni.
Gondolom egy életre levontad a dolgoból a tanulságot!
Arra meg főleg ügyelj, hogy a másik ügyedben nehogy ujabb "botlás" legyen mert akkor nagy valószínűséggel ugrik a felfüggesztett kedvezménye.
"Mona"
laikus hozzászóló
Jaj nagyon megnyugtatott a válaszod!
Tanuló vagyok egyébként saját jövedelmem nincsen!
Nagyon szépen köszönöm a válaszát!
Minden jót! :)
Akkor lesz -esetlegesen- az elkövetésből csak figyelmeztetés ha őszintén megbánod ami tettél, és ha ez ki is érződik a szavaidból, vagyis nem csupán egy "színi előadás" az előadónak.
Az mérlegel és dönt.
Tisztel fórumozók!
Mai napon eltulajdonítottam egy boltbol két terméket. összesen kettő 6500. Ft került. A biztonsági őr észrevette a leszedett cimkéket és bevitt az irodába. Én együtműködő voltam, életem első és utolsó lopás próbálkozása volt. Felvették a jegyzőkönyvet. Felajánlottam, hogy kifizetem az áruk értékét ezt elutasították. rendőrt nem hívtak. Azt mondták feljelentést tesznek. Leírták az adataimat és lefénymásolták a lakcim és személyi igazolványomat.
Mi lesz ennek a következménye? Priusz? Kirughatnak az egyetemről? Pénzbírság? Esetleg nem fogok a késöbbiekben erkölcsi bizonyítványt kapni? Borzalmasan félek.
Kérem Írják meg a véleményüket, tapasztalatukat.
Köszönöm
Üdvözletem!
A helyzet az,hogy 20000 ft alatti bolti lopáson értek(10990).felvették a jegyzőkönyvet.nem volt még hasonló esetem,illetve semmilyen rendőrségi esetem.az árut azonnal visszaadtam,nem sérült meg.
A kérdésem az volna, hogy ilyenkor mi az eljárás?vagyis hova küldenek levelet,be kell e valahova mennem,ha igen hova?illetve a bejelentett lakcímemre,vagy az állandó tartózkodási helyemre küldenek levelet?a saját önkormányzatomnak szólnak vagy írnak,vagy a pestinek?
Egyetemről emiatt kirúghatnak?illetve priuszom lesz e emiatt?
köszönöm
Ja, és már elmúltam 18.
Felnött nő vagyok-mégis elkövettem egy dolgot-ami miatt nagyon szenvedek.
Központi Ábc-ben 411 ft értékben diabetikus csokit-a vásárlótáska helyett zsebretettem.
Ennek hátterében sok minden van-ami tudom-nem mentség.
De annyit magamról rokkant -cukorbeteg vagyok.
Jegyzőkönyvet vettek fel-és megkérted ne jöjjek többet ebbe a boltba. Továbbiakban mire számithatok?
Köszönettel
hello AngelOfFate: Én is hasonló cipőben járok nekem mennem kellett rendőrségre és kaptam belőle tárgyalásra idézést de a többiek azt írták, hogy pénzbírság lehet belőle és nem lesz príuszod azt hogy hova küldik nem tom nekem az állandóra küldték és igen a városi jegyzőnek tesznek bejelentést a tettedről
üdv...
Én 22ezer ft ért loptam!Elkaptak mindent vissza kaptak!Ilyenkor mire számithatok??Erkölcsibe bekerül?
20.000 Ft alatti "Értékhatárt" is a Rendőrség hatáskörébe sorolták 2010.01.01 napjától !
20.000 Ft alatti értékre elkövetett lopás Szabálysértési eljárást von maga után.
20.000 Ft fölötti értékre elkövetett lopás már a Bűncselekmény kategóriába tartozik,bírósági tárgyalás stb.Bírósági itélet jogerőre emelkedés után regisztrálva lessz a bűnügyi nyilvántartásban.
Aki pl.személy és vagyonőrnek jelentkezik attól "Fedhetetlenségit" kérnek.
Ítélkezni az elkövetők fölött nem akarok,jogom sincs hozzá de azért.........
By
gattaga
By
gattaga
Gattaga! Végre valaki irt valami lényegest.Ezek szerint az én 411 ft értékben eltulajdonitott diabetes csokim miatt- rendőrségi ügy lesz. Mégis milyen büntetésre számithatok??
Nagyon szégyenlem ám magam.
Mert ugye az államot loptam meg!- és az államot mire büntetik meg-hogy nap-mint nap ujabb 1000ft-okat tulajdonit el tölem az uj törvényeivel-ami miatt nem tudok 411 ft értékben diabetes csokit venni.
411 ft miatt azért annyira nem kell aggódni.
A kihallgatásra való idézés is többe kerül.
Szerintam adacta.Nem lesz belőle semmi...
Köszönöm -végrehajtó-.
Elég hogy magam elött szégyenlem magam.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02