Bolti lopás

electro # 2009.12.21. 12:19

jah, bocsi, 17 éves vagyok

electro # 2009.12.21. 13:35

nem, nem volt, 1x kipróbáltam, elbuktam, elég is volt, bevállaltam sajnos, na de akkor most mi lesz?

végrehajtó1 # 2009.12.21. 13:37

Minden kezdet nehéz...:)

Ha így folytatod később már rutinosabb leszel...sajnos:(

electro # 2009.12.21. 14:09

10000% hogy tbbet nem csinálom, jó nevelt gyerek vagyok, ez egy egyszeri nem tuduom minek nevezzem "gyerekcsínynek" tudható be. Na nde a kérdésemre tudna valaki válaszolni?

végrehajtó1 # 2009.12.21. 14:36

A jegyző megbízásából fognak behívni a polg.hiv.-ba.Szabálysértés miatt.
Valószinü csak elbeszélgetés lesz.Majd erről készül jegyzőkönyv.
Nem tartom valószinünek hogy valami komolyabb lenne ...

electro # 2009.12.21. 15:05

csak nekem kell bemennem? és ez bekerül az erkölcsimbe?

végrehajtó1 # 2009.12.21. 15:19

Szerintem a szülőnek is.
Az erkölcsibe nem kerül be.:)

electro # 2009.12.21. 15:35

Köszönöm a választ, azért fontos az erkölcsi, mert rendőrtisztire szeretnék menni, és elég rosszul nézett volna ki h lopás van az erkölcsimbe :)

végrehajtó1 # 2009.12.21. 15:45

"Rablóból lesz a legjobb pandur"

:))

messs # 2010.01.02. 21:19

Tisztelt Jogászok!

Biztos vagyok benne, hogy volt már ilyen kérdés, de én nem találtam pont ilyet.
A minap bolti lopáson kaptak, az érték 20 000 Ft alatt volt, beismertem, a terméknek nem esett baja. Jegyzőkönyvet írtak, melyet szüleimnek kiküldenek (én is elmondtam nekik) és azt mondták az iskolámnak is kiküldik. A 14. életévem már betöltöttem, a 18-at még nem. Tényleg kiküldik az iskolának? És ha igen, lehet valamilyen következménye? Vagy az iskolán múlik, hogy kirúgnak-e? Úgy tudom az erkölcsi bizonyítványomba nem kerül bele.
Várom segítségüket!

messs # 2010.01.03. 10:46

Úgy hallottam, lehet kérvényezni, hogy az iskolának ne küldjék ki

Smilee123 # 2010.01.12. 11:50

Üdv!
Arrol szeretnék felvilágositást kapni hogy ma elloptam 1000 ft értékben 1 csokoládét 1 beváárloközpontba.
Bevalotam a tettem aláirtam a papirokat..melyeket az önkormányzatra küldték.
Jelenleg fel vayok fügesztve.
Ez mit befolyásol?
Akár letöltendöt is kaphatok?
16 éve vagyok egyébként
Ngayon szépen köszönöm elöre is a választ!

monalisa1 # 2010.01.12. 21:14

A bolti lopás "csak" szabálysértés, tehát a másik büntetésedet nem érint.

Néhány héten belül az önkormányzat szabálysértési előadójától érkezik majd egy levél melyben "beszélgetésre" hívnak téged - és mivel kiskorú vagy a szülődet is.

Valószínűleg pénzbüntetés lesz a dolog vége (10-25 eFt közötti összeg várható) de ha szerencséd van megúszod egy "utolsó" figyelmeztetéssel.

Azt nem írtad tanulsz-e még, ezt csak azért jegyzem meg mert van önkormányzat amelyik tájékoztatja az iskolát míg másik meg nemigen.

Ha fizetni kell fizet értelemszerűen fizet majd a szülő lévén bizonyára még nincs saját jövedelmed., részletfizetést lehet kérni.

Gondolom egy életre levontad a dolgoból a tanulságot!

Arra meg főleg ügyelj, hogy a másik ügyedben nehogy ujabb "botlás" legyen mert akkor nagy valószínűséggel ugrik a felfüggesztett kedvezménye.

"Mona"
laikus hozzászóló

Smilee123 # 2010.01.12. 21:27

Jaj nagyon megnyugtatott a válaszod!
Tanuló vagyok egyébként saját jövedelmem nincsen!
Nagyon szépen köszönöm a válaszát!
Minden jót! :)

monalisa1 # 2010.01.12. 21:58

Akkor lesz -esetlegesen- az elkövetésből csak figyelmeztetés ha őszintén megbánod ami tettél, és ha ez ki is érződik a szavaidból, vagyis nem csupán egy "színi előadás" az előadónak.

Az mérlegel és dönt.

megbantam # 2010.01.21. 17:44

Tisztel fórumozók!

Mai napon eltulajdonítottam egy boltbol két terméket. összesen kettő 6500. Ft került. A biztonsági őr észrevette a leszedett cimkéket és bevitt az irodába. Én együtműködő voltam, életem első és utolsó lopás próbálkozása volt. Felvették a jegyzőkönyvet. Felajánlottam, hogy kifizetem az áruk értékét ezt elutasították. rendőrt nem hívtak. Azt mondták feljelentést tesznek. Leírták az adataimat és lefénymásolták a lakcim és személyi igazolványomat.
Mi lesz ennek a következménye? Priusz? Kirughatnak az egyetemről? Pénzbírság? Esetleg nem fogok a késöbbiekben erkölcsi bizonyítványt kapni? Borzalmasan félek.
Kérem Írják meg a véleményüket, tapasztalatukat.
Köszönöm

AngelOfFate # 2010.01.21. 20:57

Üdvözletem!

A helyzet az,hogy 20000 ft alatti bolti lopáson értek(10990).felvették a jegyzőkönyvet.nem volt még hasonló esetem,illetve semmilyen rendőrségi esetem.az árut azonnal visszaadtam,nem sérült meg.
A kérdésem az volna, hogy ilyenkor mi az eljárás?vagyis hova küldenek levelet,be kell e valahova mennem,ha igen hova?illetve a bejelentett lakcímemre,vagy az állandó tartózkodási helyemre küldenek levelet?a saját önkormányzatomnak szólnak vagy írnak,vagy a pestinek?
Egyetemről emiatt kirúghatnak?illetve priuszom lesz e emiatt?

köszönöm

AngelOfFate # 2010.01.21. 21:01

Ja, és már elmúltam 18.

Diabétesz (törölt felhasználó) # 2010.01.27. 07:40

Felnött nő vagyok-mégis elkövettem egy dolgot-ami miatt nagyon szenvedek.
Központi Ábc-ben 411 ft értékben diabetikus csokit-a vásárlótáska helyett zsebretettem.
Ennek hátterében sok minden van-ami tudom-nem mentség.
De annyit magamról rokkant -cukorbeteg vagyok.
Jegyzőkönyvet vettek fel-és megkérted ne jöjjek többet ebbe a boltba. Továbbiakban mire számithatok?
Köszönettel

Raptor0920 # 2010.01.27. 20:49

hello AngelOfFate: Én is hasonló cipőben járok nekem mennem kellett rendőrségre és kaptam belőle tárgyalásra idézést de a többiek azt írták, hogy pénzbírság lehet belőle és nem lesz príuszod azt hogy hova küldik nem tom nekem az állandóra küldték és igen a városi jegyzőnek tesznek bejelentést a tettedről

üdv...

Razo # 2010.01.30. 14:05

Én 22ezer ft ért loptam!Elkaptak mindent vissza kaptak!Ilyenkor mire számithatok??Erkölcsibe bekerül?

gattaga # 2010.01.31. 06:10

20.000 Ft alatti "Értékhatárt" is a Rendőrség hatáskörébe sorolták 2010.01.01 napjától !
20.000 Ft alatti értékre elkövetett lopás Szabálysértési eljárást von maga után.
20.000 Ft fölötti értékre elkövetett lopás már a Bűncselekmény kategóriába tartozik,bírósági tárgyalás stb.Bírósági itélet jogerőre emelkedés után regisztrálva lessz a bűnügyi nyilvántartásban.
Aki pl.személy és vagyonőrnek jelentkezik attól "Fedhetetlenségit" kérnek.
Ítélkezni az elkövetők fölött nem akarok,jogom sincs hozzá de azért.........

By
gattaga

By
gattaga

Diabétesz (törölt felhasználó) # 2010.01.31. 14:28

Gattaga! Végre valaki irt valami lényegest.Ezek szerint az én 411 ft értékben eltulajdonitott diabetes csokim miatt- rendőrségi ügy lesz. Mégis milyen büntetésre számithatok??
Nagyon szégyenlem ám magam.
Mert ugye az államot loptam meg!- és az államot mire büntetik meg-hogy nap-mint nap ujabb 1000ft-okat tulajdonit el tölem az uj törvényeivel-ami miatt nem tudok 411 ft értékben diabetes csokit venni.

végrehajtó1 # 2010.01.31. 15:14

411 ft miatt azért annyira nem kell aggódni.
A kihallgatásra való idézés is többe kerül.
Szerintam adacta.Nem lesz belőle semmi...

Diabétesz (törölt felhasználó) # 2010.01.31. 15:16

Köszönöm -végrehajtó-.
Elég hogy magam elött szégyenlem magam.