Bolti lopás

kitkata # 2011.02.07. 21:26

de kérlek, válaszoljatok nekem, mire számítsak az ügyemben? és ha ezzel a félig megírt jegyzőkönyvvel feljelentettek, (igazából azt írtak bele amit akartak!)mikor kerül rám kb.a sor és kérhetem-e hogy a jegyzőkönyvet megnézhessem?

Kovács_Béla_Sándor # 2011.02.07. 21:25

Nekem úgy tűnik, kata, megesett rajtad a szívük. Nem lesz ebből feljelentés.

kitkata # 2011.02.07. 21:19

jaaaa már értem, most olvastam a "bakácsszalámis" sztorit :)

Veci # 2011.02.07. 21:19

http://index.hu/…amit_lopott/

Üdvözlettel Veci

kitkata # 2011.02.07. 20:59

mi van a szalámival? vagy erre nem nekem kell válaszolnom, ugye???

kitkata # 2011.02.07. 20:49

igazad van, nem szabad kimondani, hogy soha....de most ezt érzem és meg akarom tartani:)

végrehajtó1 # 2011.02.07. 20:18

.Soha , de soha nem történhet meg mégegyszer…

ne fogadkozz

kovacsz # 2011.02.07. 19:13

Talán nem egy rúd PICK szalámi volt? :-)

kitkata # 2011.02.07. 10:51

Sziasztok!Felnőtt vagyok, soha nem volt dolgom a rendőrséggel.Életemben először elloptam (volna)egy terméket 3500Ft, az áruházból. Az őr észrevette hátramentünk az irodába.Csak ketten voltunk bent az eladó nem jött velünk, kértem hogy engedjen el,felajánlottam, hogy kifizetem a terméket.Erre nem reagált, elkérte a személyimet és kitöltött egy jegyzőkönyvet, pontosabban az adataimat beírta. Aztán telefonált állítása szerint a szolgálatvezetőnek és megkérdezte hívjon e rendőrt. Megmondta, hogy milyen érték és hogy az adatokat felvette. Aztán letette a telefont és egyetlen szó nélkül felállt és azt mondta kikísér. A papír maradt úgy, ahogy volt, csak az adataimmal, semmit sem írt tovább és nem kellett semmit elismernem, vagy aláírnom és nem kaptam másolatot sem. Annyira meg voltam rémülve, hogy semmit sem kérdeztem, egyszercsak kint voltam az utcán.Nagyon szégyellem magam, nem is tudom, mi történhetett velem, hogy ezt megtettem. Felelős állásom van, két felnőtt ygerekem, feddhetetlen családom.Soha , de soha nem történhet meg mégegyszer...
De nagyon meg vagyok ijedve, mi lesz a folytatás, és ez az eljárás mit jelentett ? így hivatalos?
Kérlek, hogy segítsetek, mire számítsak? Olvasgattam vissza, de hát minden ügy más :(

Samandra # 2011.01.28. 09:39

Sziasztok! Nekem is kérdésem lenne, engem jól átvertek. Pénztáros vagyok egy kis maszekboltban. A napokban jött egy 50 év körüli pasas, vásárolt, majd megkérdezte, nincs-e szükségem 10 ezerért ezresekre, de mivel alig volt ezresem, mondtam oké. Megszámoltam, 10 db ezrest adott, odaadtam a 10 ezrest, de azon nyomban lengette az orrom előtt, hogy ezrest adtam. Mindez fél másodperc alatt történt, noha tudtam, hogy a 10 ezresek közül adtam oda egyet, nem értettem, miért ezres van a kezében és meg sem fordult a fejemben, hogy kicserélhette, mivel rögtön szólt és hát még magamban kezdtem el kételkedni, hogy ennyire hülye lennék, hogy mégsem 10 ezrest adtam?? És szó nélkül kicseréltem én barom... amint kiment, kasszát zártam és bizony 9 ezer volt a hiány. Az esetet senki nem látta, kamera viszont vette, de csak a főnököm fér hozzá a felvételekhez, ő meg nem volt bent. Hívtam a rendőrséget, felvettek jegyzőkönyvet, adtam le valami személyleírást, de utólag kiderült, annyira ideges voltam, teljesen máshogy írtam le. A felvételen az arca szinte ki sem vehető, csak a ruházata és az, hogy hogyan vert át. Látni, hogy az ezres már akkor a jobb kezében volt, mikor én a 10 ezrest odaadtam neki a balba!!!!!!!! És azért reagált olyan gyorsan, mert egyből odalengette elém, hogy tévedtem, holott ezen én lepődtem meg legjobban, de sajnos rosszul reagáltam le. Utólag már tudom, akkor és ott kellett volna kasszát zárni, de mint írtam, meg sem fordult a fejemben, hogy kicserélhette, hiszen se el nem fodrultam, se ideje nem lett volna rá. A rendőrség bekéri a felvételt, amiről kiderül, a járőrautók eddig rossz ruházat alapján figyeltek (már ha figyeltek). Ennek már 2 napja. Van értelme bemenni a kapitányságra órákat ott ülni és feljelenteni, hiszen a béremből már ígyis-úgyis levonják a 9 ezret. A felvétel alapján ha el is kapnák, mert biztosan nem először csinált ilyet, gondolom nem kapom vissza a pénzt. Onnantól, hogy átadom a felvételt, van-e értelme foglalkoznom ezzel? Annak örülnék, ha elkapnák, mert csak kapna érte valamit... Az elmúlt 2 napban az ideg szed szét, nem tudom tetézzem-e a rendőrségre mászkálással, ezért kérdezem, van-e értelme bemennem és vajon mit kaphat érte, ha elkapják?

Gabicsek # 2011.01.26. 21:14

Igazad van Kovacsz.

Gabicsek # 2011.01.26. 21:06

Az lenne a dolog elleni erőszak, hogy leszedték a csipogót?

kovacsz # 2011.01.26. 14:42

A. dolog elleni erőszakkal, szabálysértési értékre elkövetett lopás nem szabálysértés.

wyck # 2011.01.26. 14:02

köszönöm szépen a segitséget.
máshol is utána érdeklődtem itt a helyi szerveknél
Ők aztmondták h a nagyobb büntetések mint a 150ezer v az elzárás az visszaesőknek van kitalálva
most naggyából figyelmeztetéstől-30ezerig kell számitanom büntetésekben.

Gabicsek # 2011.01.21. 20:26

Idemásolom Neked a szabálysértési törvény idevonatkozó részét:
Büntetések és intézkedések
13. § (1) A szabálysértés miatt alkalmazható büntetések:

1. az elzárás,
  2. a pénzbírság.

14. § (1) Szabálysértés miatt elzárást törvény állapíthat meg.
(2) Az elzárás legrövidebb időtartama egy nap, leghosszabb tartama - a 24. § (1) bekezdésében foglaltak kivételével - hatvan nap, fiatalkorú esetén harminc nap. Az elzárás végrehajtása során a fiatalkorút a felnőtt korútól el kell különíteni.
A pénzbírság
16. § (1) A pénzbírság legalacsonyabb összege háromezer forint, legmagasabb összege százötvenezer forint.
(2) Önkormányzati rendelet ötvenezer forintban állapíthatja meg a pénzbírság legmagasabb összegét.
17. § (1) A pénzbírságot meg nem fizetés esetén, ha adók módjára nem hajtható be, közérdekű munkára vagy elzárásra kell átváltoztatni.

Sok mindentől függ, mi lesz alkalmazva, jós sajnos nem vagyok.

wyck # 2011.01.21. 05:19

az elzárás pontosan mit takar és kb. mennyi lehet a pénzbirság??

Gabicsek # 2011.01.20. 15:41

Szabálysértési eljárásra. Lehet elzárás, pénzbírság.

wyck # 2011.01.20. 15:36

hello 20on éves vagyok és belekeveredtünk egy nagyon csunya ivászatba.. hajnalban a tescoba zártunk ahol poénbol felvettem egy napszemüveget (tél közepén) a csipogot kiváncsiságbol leszedtem, hogy leszedhetőe..! majd a fejemre tettem a szemüveget és még fél orát válogattunk a borok és egyéb között.. amikor kijöttünk a biztiőr elkapott h a fejemen van és ezért ez lopás... stb.. 3600 Ftos szemüveg de nemtuttam kifizetni mire számithatok???
előre is köszi

robeeee # 2010.06.04. 11:01

tisztelt valaszolo!
Erdeklodni szeretnek, a minap bolti lopas vadjaval kaptak el fiam.A rendorok kijovetelet kovetoen felvettek a jegyzokonyvet a termek egy 5200forintos termek volt.A kerdesem az lenne ,hogy ez befolyasolhatja e fiam iskolai tanulmanyait?Eltanacsolhatjak e ezen oknal fogva az adott iskolai intezmenybol ahova jar? 17 eves a fiam.Es meg azt szeretnem kerdezni ,hogy mekkora penzbirsag varhato? Es mi a hatarozat megjovetelenek leghamarabbi ideje?

websas # 2010.02.20. 21:14

Nyilvános kivégzésre a Lakhelyed főterén de nem fő műsoridőben, hogy ne ütközzön a Mónika show-al.

végrehajtó1 # 2010.02.20. 18:58

Olvasd vissza atopicot .Minden le van írva.

axel94 # 2010.02.20. 18:26

15 éves vagyok és a tescoban 500ft értékben próbáltam meg ellopni 3 kisebb cuccot, csak megállított a biztonsági őr és bekírsért a biztosnági irodába. Ott megírta a jegyzőkönyvet. Már megbántam a dolgot és arra lennék kiváncsi, hogy mire számíthatok, küldenek-e levelet stb.

monalisa1 # 2010.02.13. 21:30

Azt felejtsd el hogy az ellopott árú egy része utóbb netán megkerült - rég elpasszolták stb.

Ha éjszaka történt és senki nem volt a boltban akkor AKKOR sem ismernéd fel az elkövető(ke)t ha netán az eset előtt nap mint nap betért volna - a saját jól megfontolt érdekedben "rossz" a felismerési memóriád... Ha netán fényképeket mutatnak akkor se.

Jut eszembe még a következő: a távolságra tekintettel ama levélben említsed meg, hogy a T. Bíróság esetleg a helyi bíróságon keresztül is kikérdezhet - eljutattják "hozzátok" a bírói kérdéseket melyekre jegyzőkönyvileg megválaszolsz.

Ha sehogy se akkor mindenképp muszáj a személyes megjelenés a tárgyaláson, mert mint írtam megbírságolhatnak, vagy rendőrileg elővezettetnek.

pirospottyos # 2010.02.13. 21:03

A rendőr hívott fel eddig és tájékoztatott, hogy majd mennem kell. Én sem igazán értem minek. Lehet, hogy a lopott áruk egy részét találták meg a fosztogató bandánál.
Nem volt kamera, éjszaka történt.
Lehet, hogy korábban járt már a boltban az elkövető "terepszemlén", de az nem jelent semmit. Gondolom maximum azt kérdezhetik meg, hogy felismerem-e. De a mai világban ilyen nyilatkozatot sem tesz szívesen az ember, ha nem szükségszerű. És mennyire életszerű az, hogy valaki hónapok múlva felismer valakit,akit adott esetben fél percig látott, ha látott egyáltalán.
Köszönöm az előzetes tájékoztatásokat és ezek ismeretében fogok eljárni.
Mivel sorozatos lopás volt, nem én voltam az egyedüli károsult.
És már a biztosító is fizetett.

monalisa1 # 2010.02.13. 20:52

Ha nem láttad az elkövetőt és kamera sem volt akkor "a" semmiről nyílatkozni a bíróságon nem látom okát, értelmét. Mert a kár összegét a helyszínelési jegyzőkönyvbe megadtad már.

Írd meg haladéktalanul azt a felmentést kérő levelet, ezzel együtt ha van telefonszám próbálj xy bíróval beszélni - szóból ért az ember.