Gyorshajtás...

monalisa1 # 2008.10.06. 21:56

Oké, nincs menetlevél, de azt a kocsit csak és kizárólag te vezetheted - mint írtad -, ezt a hatóság csak tudja deríteni ha annyira akarja...

Épp a napokban olvastam, hogy a gépkocsi bérbeadással foglalkozó cégeknek az objektív felelősség miatt mostanság meggyűlik a baja, gondja.

monalisa1 # 2008.10.06. 21:58

Persze senki nem köteles maga ellen terhelő vallomást tenni.

Vélem jön majd egy szép kövér csekk (...) melyet xy elkárol magának, és ezzel remélve vége a dolognak.

Som@ # 2008.10.07. 06:08

Tehát akkor nem vagyok köteles jelentést tenni?
Félek, bevonják a jogsim. (Ez az első szabálysértésem. Ez mennyit számít ilyenkor?

(Tudom, gondolkodtam volna előbb. )

Vagy írjam be az adatokat és akkor küldenek egy levelet a határozatról?

Tényleg, ez a jogsi elvétel hogy működik?
Fizikailag elveszik, vagy csak bekerülök egy adatbázisba?

Elég rosszul érintene, mivel a munkámhoz elengedhetetlen.

Köszi a válaszokat.

monalisa1 # 2008.10.07. 12:57

Szerintem ezzel az ujmódi objektív felelősség izével a pénzre hajtanak rá, az elkövető kiléte és annak jogosítványa igazából nemigen érdekli őket.

A válaszadást megtagadni nem szabad, azt külön szankcionálhatják az üzembentartó felé.

A te eseteben az okoz problémát, hogy bár saját magad ellen nem vagy köteles terhelő vallomást tenni, de mível a kocsit csak és kizárólag te használhatod, a gyorshajtó kiléte végül is csak kinyomozható...

Javaslom: válaszolj, de magadra ne vallj - szerencsés esetben ennyivel le is zárul a ügy., no persze a közigazgatási bírság "dundi" csekk az jönni fog.

Remélve nem jut eszükbe az a variáns, hogy az autónak csakis egy vezetője lehet...

De akkkor meg ismét az alaptétel: magad ellen nem vagyok köteles stb., stb.

Ha a gyorshajtás nem volt annyira kirívó, szerintem nem foglalkoznak a vezetői engedély bevonásának "gondalatával" - jól megbírságolták az üzembentartót és ezzel kész.

Amúgy az okmányirodába kell leadni egy bevont jogosítványt és ott is kell majd visszakérni a tiltás letelte után.

Ha valakinek a jogsi a munkájához (= megélhetéséhez) szükséges, és ezt hivatalosan igazolni tudja, még mindig méltánylandó körülmény lehet.

Javaslom: olvass vissza kicsit ezen topicban, van a tiedével közel témaazonos beírás.

Kívánom a legjobbakat.

StabAti # 2008.10.28. 12:26

Üdvözletem!

A következő problémával fordulok Önökhöz.
Augusztus közepén 30-as táblánál 63km/h-val kaptak le.
Feleségem vezetett, az anyósom nevén van a kocsi, akinek nincs jogsija, így a felségem adatai is be lettek írva az autó vásárlásakor.

Kb 2hete kapta meg anyósom (aki 250km-re lakik tőlünk) a csekket 90.000Ft-ról.
Hozzánk múlhét szerdán jutott el a büntetés postafordultával.
90.000Ft-ot sehogy nem tudnánk kifizetni, mert összesen keresünk kb 160.000 havonta, amiből 120.000fix költség (ilyen hitel, olyan hitel, stb.).

A határozatban leírták pontosan, hogy hol történt az eset. A helyszín adottsága elég sajátos.

1. az utca egyik végén van csak 30-as tábla, tehát csak egy irányból korlátozott.
  2. az utcából két zsákutca is nyílik, amik feloldják a korlátozást.

Így az utca egy irányból korlátozott az 1-es számtól a 22-es ig.

Nekünk a 32-36-os szakaszra szól a bírság.

Ilyen esetben (lejárt a 8nap, lassan lejár a 15nap) mihez kezdhetünk?

Megtisztelő válaszukat előre is köszönöm.

AKriszta # 2008.11.11. 17:29

Sziasztok! SEGÍTSETEK!

Több kérdésem is lenne. Biztosan van valaki aki tud válaszolni!
Az első: Minden esetben küldenek fotót a gyorshajtás tényéről? Kamerával történt a mérés. Céges autóval történt a gyorshajtás s az illető aki vezette nem egyedül ült a kocsiban s aki bent ült nem munkatársa volt. A fotóról rögtön kiderülne, hogy "illetéktelen" személy ült az autóban, aminek nem biztos, hogy a cég örülne.
Elébe lehet-e menni a büntetés kiküldésének? Van-e valamilyen központ ahova be lehetne menni s még a büntetés kiküldése előtt befizetni az összeget, hogy ne is küldjék a büntit. Első ilyen esete a vezetőnek.
Illetve, van-e szintén valamilyen központ ahol érdeklődni lehetne-e esetleg, hogy valóban elkapták az illetőt, mert nem biztos benne. S ha igen, akkor kb. a gyorshajtás napjától mikortól lehet érdeklődni?

Örök hála a segítségért!!!!!

ildikó65 # 2008.11.11. 17:38

Kedves AKriszta!

Legjobb tudomásom szerint a lakóhely szerinti rendőrkapitányság az eljáró hatóság. Tehát az a véleményem, hogy ott érdemes érdeklődni. Üdv: Ildikó