Heti 1x - i FÜRDÉS! Nevelőhatással természetesen...


október # 2006.01.12. 20:36

Üdv!
Na ezt magyarázza el nekem valaki...Milyen nevelőhatású lehet az,hogy hetente csak egyszer zuhanyozhatsz?!Nem értem,ha bűnözök...miért kell nekem ápolatlannak/szutykosnak is lennem???Miért fosztanak meg a kultúremberhez méltó alap tisztálkodástól és urambocsá...NAPONTA zuhanyozhatok..akkor azzal kinek ártok???

obsitos # 2006.01.26. 22:22

Amikor katona voltam, nálunk is csak hetente kétszer volt "fürdős" nap.

Kell egy kb másfél méteres slag, azt alkalmankét rákötöd a hidegvizcsapra (...) és akár naponta is királyian zuhanyozhatsz. Majd megtanulod kis vizsugárral is, így kisebb a locs-pocs a kövön = kevesebbet kell feltörölnöd utána.

Próbáld ki, működni fog, és hát az afrikai/indiai/arab srácoknak sincs mindenhol összkomfort )= melegvíz) a bodegában.

El Bömbölöm # 2006.02.01. 11:56

a Bv Intézet minden fogvatartottra 70.000 Ft-ot kap hónaponta. tartásuk, őrzésük, esetleges ápolásuk, fűtés, stb átlagban 90.000 ft/fő/hó körül van.vagyis: a bv intézet ott spórol, ahol tud. mást nem nagyon tehet,mint a működési költségek leszorítása-az elviselhetőség alsó szintjéig. én sem értek ezzel egyet, de ez van. továbbá:ha valaki oda kerül, annak általában a fürdés a legkisebb gondja.

Szecsike # 2006.02.01. 20:39

70.000. forint egy hónapban egy fogvatartottra?

  • és ebből nincs pénz napi fürdésre?

Én meg éljek havi 50-ből a két gyerekemmel?
Hát ez hihetetlen.

hercseg # 2006.02.02. 12:00

kedves Szecsike!

téged talán nem őriz kb 80 smasszer, 15 tiszt és 6 főtiszt.nem szállitanak 2 smasszer jelenlétében rabszállitó kocsival orvoshoz, és nem főznek, mosnak rád.
valamint, ha az őrizetes különböző munkákat illetve takaritást vállal, naponta is fürödhet.
smaszer voltam, onnan tudom.
a többi, amit El Bömbölöm írt, stimmel.
az őrizetesek jó része még ezt is inkább a büntetés részének tartja, mint nem. /csak ők nem tudják ehhez hasonló fórumokon elmondani a véleményüket./

Szecsike # 2006.02.02. 20:10

Kedves hercseg!

Vaószinü igazad van a témát illetően és talán két hónappal ezelett még én is másként gondolkodtam, de amióta a párom bent van másként látom a dolgokat. - sajnos.
Egyébként tudnál nekem irni a börtönéletről valamit? /esetleg priviben?/
Nagyon nagyon hálás lennék érte, ugyanis én semmit nem tudok arról, hogy milyen az élet bent?

vendég # 2006.02.04. 20:02

Értem persze,hogy pénzbe kerül+minden,de akkor pl.miért nem teszik fizetőssé a tisztálkodást,ha már más megoldás nincs erre?!Rendben,hogy a szutykos cigányt nem érdekli,hogy nem fürödhet...sőt!
Bevezetném,hogy fürödjön az,akinek van rá IGÉNYE,na és PÉNZE!:)
100-200Ft.lenne egy jókis zuhany/alkalom...és a gond megoldva!Amúgy tényleg nem ez lehet a legnagyobb gond a fogvatartott számára,de bizony ez is sokat jelent,hogy úgy érezheti...azért MÉG KULTÚREMBER...akárhova is keveredett?!átmenetileg...

vendég # 2006.02.04. 20:16

El Bömbölöm!
Ha tényleg benfentes vagy a témában,azt pl.tudod,hogy hogy van az,hogy a zárkában cigizhetsz,mint az állat...a sétákon + NEM???Mi ebben a logika?
Vagy miért nem lehet por-alaku dolgokat beküldeni,úgy mint:mosópor,kristálycukor,vagy egy ártatlan instant kv?Hogy a "töltött"csokikat már ne is említsem.Sorolhatnám...Nem értem mit képzelnek?Beküldök valami ajzószert vagy mit?
A legjobb viszont ez:
"Az intézetbe tilos bohozni biztonságra veszélyes tárgyakat és anyagokat,így pl: lő-és gázfegyvert,riasztó fegyvert,robbanóanyagot,szúró és vágóeszközöket,szeszesitalt,kábító-és bódítószert,fényképezőgépet,hang-és képrögzítésére alkalmas eszközt.Szeszesital hatása alatt álló személy az intézetbe nem léphet be."
Pedig pont arra gondoltam,hogy totál ittas állapotban lőfegyverrel a vállamon,egy-két kézigránáttal a zsebemben meglátogatnám az ismerősömet!S ha már ott vagyok összedobok egy hepaj vedeó filmet arról amint az általam neki grátisz bevitt marihuánás cigit jóízűen elszívja,hiszen nehéz napjai vannak sajna!:)
Komolyan kérdezem:hogyaszarba adhat ki egy ilyen papírt egy intézet???egy látogató részére...

vendég # 2006.02.04. 20:25

fciska!
Tölts 4hónapot...16-18nm-en 3cigány társaságában a nap 24h-ban szószerint BEZÁRVA!Ha ez így lesz...alig várod majd,hogy legalább a zuhanyig azt a pár métert megtehesd hetente 1x!

Szecsike # 2006.02.04. 21:17

Vendég!

Te honnan tudod ezeket a dolgokat?
Én még azt sem tudom, hogy mit szabad és mit nem vinni/Küldeni.
Neked honnan van ilyen papirod?
Egyébként szerintem minden intézetben mások a "szokások".

A tervezett látogatási storidon viszont irtó nagyon nevettem. - tényleg nagyon tetszett.

Hát ez a fürdés tényleg elég szemét dolog.
A cigányokat talán nem érdekli, de mások azért biztos szeretnének.

kores # 2006.02.06. 16:32

T. Bömbölöm!
Én ugy tudom a BV intézet 300000 forintot kap befogadáskor egy rab után és utána csökken le az érték.de az is több mint 70 pénz!!!
A napi kaját 350 forint körüli összegből kell kigazdálkodni.
Hogy mit szabad és mit nem az valoban intézetenként változik ugye az egész országban nagy a fejetlenség akkor miért csodálkoznánk hogy pont a börtönök vezetése lenne lenne logikus.
Ez a pénzé teszem a tisztálkodást egyrészt kivitelezhetetlen másrészt badarság.
igy is nagy a korrupcio,telefonálni meg tiszta ruhához jutni is csak valutáért(cigi-kávé)lehet.

Szecsike # 2006.02.06. 17:36

kores

Te honnan tudod ezt?
Szóval ezért kéri az én párom a cigi meg a kávét, holott sosem cigizett, sosem kávézott?
Nekem azt mondta, hogy most muszály cigiznie, mert különben megbolondul.
Szóval mégsem neki kell?
Telefonálni is csak ennek fejében lehet?
Honnan? Ilyenkor kinek kell adni a cuccot?
És a tiszta ruháért?
És akinek mobilja van?

vendég # 2006.02.06. 18:50

kores!Szerintem nem badarság a fizetős lehetőség,viszont amit te írsz ennek NINCS ALAPJA!NEM KELL SENKINEK FIZETNI,SEM A TISZTARUHÁÉRT,SEM A TELEFONÉRT!!!!!!!!!Ez holtbiztos!
Szecsike!Mobilja???:)Hol?és Kinek?Ez nem szálloda!Telefonkártyája van MINDENKINEK,mely havonta feltölthető 10E.-rel a hozzátartozó által,utalás formájában!Ugyanígy a kajára is külön beküldhető 30E./hó!Ez holt tuti!De az könnyen lehet,hogy ahány ház,annyi szokás és HÁZIREND!Bővebben: www.bvop.hu

Szecsike # 2006.02.06. 19:52

Szia Vendég!

Hát nem tudom. - én hiszek koresnek.
Mi másért kérné a párom a cigit meg a kávét mikor egyiket sem fogyasztotta soha.

A telefonkártyáról pedig csak annyit, hogy én küldtem be a páromnak és azt mondta, hogy nem használhatja.
Szóval nem telefonálhat.
A BVOP honlapot köszönöm, már sokat bogarásztam rajta.
Ott is irja, hogy az elitéltnek joga, hogy telefonáljon, de az én párom még egyszersem telefonálhatott.
Vajon mi lehet ennek az oka?
Mobilja viszont nem egy elitéltnek van. - akár hiszed, akár nem!

kores # 2006.02.07. 13:17

Sziasztok!
Előrebocsátanám:amit tudok és amit mondok azt tapasztalásbol mondom és nem hallottam valakitől aki hallotta egy ismerősétől!!!!!!!!!
Volt alkalmam ltőlteni 13,5 honapot a magyar BV-k némelyikében,történetesen :a Venyigében,tökölön,Balassagyarmaton,Gyorskocsiban,és Baracskán.
Lehet hogy nem eleget láttam,de amit igen az is eelég volt.A BV hierarchia semmiben nem különbözik a civiltől,s ezt a tpasztalatok után elolvasott ilyen témáju könyvek csak megerősitették.
Kedves Vendég!!
Nem tudom hogy honnan vannak az infoid ,de tévesek annyi szent.Kint is dul a korrupcio,és bent sincs ez másként.
Én sem dohányzom soha nem szivtam kávézni sem kávézom,ezért is lepődtek meg a hozzátartozoim,mikor irtam hogy félkilo kávé két karton szofi!!!mindenképpen kell a csomagban.Szegénykék jot akartak nem akarták hogy azt a rossz szofit szivjam és inkább malbit küldtek de a benti IQ csak szofiban tudott számolni .
Szoval ha telefonálni akarsz :nyomsz egy doboz szofit az őrnek,különben nem kerül rád sor .
Tiszta csere kéthetente járna a BV-ben én naplot vezettem,tizszer volt tisztacsere!!!!!
Ha nem akarsz olyan lepedőt kapni aminek a fele hiányzik vagy mosás után ugy néz ki mintha most tépték volna a kutya szájábol,akkor adakozol némi csokoládéval a korrupcio oltárán.
Én ugy vonultam be hogy a jogaimat és a kötelezettségeimet tartalmazo anyagot kigyüjtöttem ,kinyomtattam kb 40 oldal lett!
Tudod mit ért???kitörölhettem vele a szebbik felemet!!!!
Ma egy magyar elitért jogait egy üres fehér papirlap tartalmazza::semmi!!!!
nem kaptam meg a gyogyszereimet,a szüleimnek telefonon azt mondták hogy ilyesmi nem fordulhat elő,tudod miért nem fordulhat elő hogy egy magyar elitélt nem kapja meg a neki járo EÜ szolgáltatást???
azért mert nem tudod bebizonyitani hogy nem kaptad meg.A BV azt mondja megkaptad Te azt hogy nem,szerinted mit tudsz bizonyitani??
Meséljekmég???
nekem 3 perem van jelen pillanatban a BV ellen.
és a legszörnyübb hogy nem sok esélyem van bebizonyitani az igazamat.
ennek az országnak kell még kétszáz év a demokráciához,s még több a jogállamisághoz

vendég # 2006.02.07. 13:56

kores!Ha mondod,biztos úgy van ahogy Te magad tapasztaltad,de sajnos jelenleg egy hozzátartozóm "vendégeskedik"a Venyigében.Igaz még "csak"előzetesben,úgyhogy lehet,hogy ezen a részen mások a szokások,napirendi pontok.Náluk ilyesmi nincs,mint amit írsz!Bár hallom,hogy ez függ a SZINTEKTÕL is!Õ állítólag a LEGJOBB szinten van,ráadásúl az utcafronti részen.Mondjuk ez intézve lett azt hiszem.Na egy a lényeg,holt biztos,hogy az EU-snak kikiáltott intézményben azért nem egészen EU-sak a mindennapok sajnos.Arról nem beszélve,hogy 95%ETNIKUM!Fehér...még HOLLÓBAN is alig-alig...!:)))

vendég # 2006.02.07. 14:03

A telefonos cigiosztásra viszont rákérdezek majd...!Igaz ha így lenne, már mondta volna az illető szerintem.A pénzeket némi reklamáció után megkapja,és a tel.kártyájára is rátöltik,ezzel nincs gond.A helyi bevásárlás viszont felháborító:állítólag nincs semmire feltüntetve az ár!Tehát saccra pakolhatsz,s a végén valami kártyát odaadsz,ami kiírja,hogy mennyiért is válogattál?!ha túlléped az alkalmankénti 15E-t,pakolhatsz vissza!Ez elég megalázó lehet,arról nem beszélve miaszarért ossza be MÁS az ÉN pénzemet???A másik gáz,hogy az előfizetett napilapot rendre nem kapja meg a címzett!Egyszerűen valaki lenyúlja rendszeresen,hogy dögölne meg!

Szecsike # 2006.02.07. 19:54

kores

irnál nekem többet Tökölről?
Légyszi........

cscs # 2006.02.07. 20:03

Nekem hozzátartozóm van benn.Hetente 1x7 perc a fürdés...Bár cigizik,de azért heti 10 zacskó dohányt kicsit soknak tartok-sodortat szív-,és hetente fogy 4-5 zacskó neszkávé.Nem szokott azzal idegesíteni mire kell,de gondolom oka van,h ennyi fogy.
A jogokról pedig annyit,h 3 hónapja van benn,ezalatt 1 látogatás volt.A januári elmaradt az ide-oda szállítgatások miatt,ahelyett ígértek másikat,de miután nekem telefonban megerősítették,h biztos,közölték vele,h elszállítják.Pedig többször jeleztük,h nagyon fontos lenne,mert néhány héten belül szülök,és hónapokig nem fogok tudni utazni.Hát ennyire óvják a családi kapcsolatokat...

kores # 2006.02.08. 06:33

nekem is sok beszélőm maradt el a szállitgatások miatt.Mielőtt bevonultám levélben fordultunk a BV hez gerinctörésemre hivatkozvakértük had vonuljak közvetlen tökölre,A válasz érdemi döntést ügyéban csak a bevonulása után tudunk hozni!!
bevonulás után átlag kéthetente utaztam.
Bravo magyar börtönök!!!!!!
pont ezt szeretteük volna elkerülni.
Azt hogy 5 kg nál többet nem emelhetek azt meg magasröptüleg leszarták :majd hozunk magának hordárt felkiálltással.
Egy szál ingben vonultam nyáron,télen szállitottak hajnalban elég csipős volt a hideg a venyigében szoltam a hentesnek (Hasko doktor)a gondomrol:meleg ruha(jogszabály szerint az évszaknak megfelelő rucit kötelesek adni)a sok csomagom miatt,nem sikerült orvosolni ezeket.
nem is érdekli öket ,aki benn van az bünöző hulljon pusztuljon a férgese.
mutogattam a jogaimat tartalmazo papirost csak olaj a tüzre.Ezek az emberek a kommunizmusban nöttek fel és azt hiszik ,még ott is vannak és bármit megtehetnek,de talán lehet hogy mégmindig ott vagyunk és ezért szarhatják le a polgári és emberi jogokat.

Order (törölt felhasználó) # 2006.02.08. 09:33

(a hozzászólás a felhasználó kérésére törölve)

Order (törölt felhasználó) # 2006.02.08. 09:43

(a hozzászólás a felhasználó kérésére törölve)

Gx605 # 2006.02.08. 10:09

5 pont Ordernek!

the big cat # 2006.02.08. 10:51

Ugyan már kedves Order, nem tudtad, hogy ebben az országban mindenkinek csak jogai vannak? Kötelességet teljesíteni, a tetteinkért felelősséget válalni nem divat, nem menő. A szankciószerű jogkövetkezmények alól a jogainkra hivatkozva kell megpróbálni kibújni, a tetteinkért a felelősséget szintén azokra hivatkozva lehet elhárítani.

Order (törölt felhasználó) # 2006.02.08. 10:57

(a hozzászólás a felhasználó kérésére törölve)