rágalmazás, zaklatás, zsarolás

iboly4 # 2014.08.03. 18:38

Kedves groszfater,

ha ez nekem szólt, akkor csak annyit mondanék, hogy én, mi ebben élünk, napi szinten. 2 éve lassan.

Ha esetleg tudsz bármi használhatót mondani, bármivel kapcsolatban, annak tényleg örülnék.

Ha érdekel az én változatom - nyilván én csak azzal szolgálhatok- akkor magánban szívesen beszélgetek veled.

groszfater@gmail.com # 2014.08.03. 19:28

Ha érdekel az én változatom
Hiszen Te változatodat olvassuk egyfolytában...
Ide is írhatsz bármit de engem nem tudsz meggyőzni mert az eddigiekből is nyilvánvaló a gyermekeid életét használod csatatérként.

Agent Cooper # 2014.08.04. 08:25

Kedves iboly4!

Sajnos az, hogy üljünk le és felnőtt módjára beszéljük meg a dolgokat, nem működik jelen pillanatban.” Miért nem működik? Hiszen a volt férje pont ezt szeretné.
Egyébként ha a gyermekei nem kívánnak kapcsolatot tartani az apjukkal, az nagy részt az Ön hibája, de évek múlva még vissza fog ezt ütni Önnek.

Üdvözlettel: Agent Cooper

védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

iboly4 # 2014.08.04. 11:59

Kedves Agent Cooper,

nem tudom, miből jutott erre a következtetésre:
"Miért nem működik? Hiszen a volt férje pont ezt szeretné."

A tények és a háttér ismerete nélkül meglepőnek találom a másik kijelentésést is, miszerint nagyrészt az én hibám, ha a gyerekek nem óhajtanak az apjukkal kapcsolatot tartani.

Érdemes lenne talán némi háttérinformációt kérni, megismerni az esetet az ilyen kijelentések előtt.

Sherlock # 2014.08.04. 12:07

A tények és a háttér ismerete nélkül

Láttak ők már karón varjút.

ibolya83 # 2014.08.04. 12:55

Ūdvözletem!egy olyan gondom van,hogy a volt élettársamtól kellene nekem egy nyilatkozat arrol hogy a lányunk velem él.Ő cserébe 2 millio forintot kért.Már 4 éve nem élūnk eggyūtt.ez zsarolásnak minősūl???

Kovács_Béla_Sándor # 2014.08.04. 20:09

Hülyeségnek. Mindkét részről.

Nem lenne jobb, ha a konkrét problémádat adnád elő?

Kérdező242 # 2014.08.25. 13:39

Kedves Jogi Fórum Szerkesztősége!

4 hónapja kisebb nagyobb megszakításokkal úgymond "kamu" facebook profilokról feltehetően ugyanaz a személy sértő és fenyegető leveleket küldözget számomra. Válaszolni nincs lehetőségem mivel a profilt a levélküldés után azonnal törli.

Szeretném kérdezni Önöket, hogy mit javasolnak ez esetben? Önök véleménye szerint, ha a Rendőrséghez fordulok úgy annak megvannak a megfelelő eszközei a "kamu" profil mögött rejtőzködő levélküldő felkutatására? Valamint szeretném kérdezni, hogy amennyiben fény derül a levélíró kilétére, úgy milyen büntetési tétellel számolhat az illető?

Válaszukat előre is nagyon köszönöm!

Tisztelettel,
Fórum felhasználó

ObudaFan # 2014.08.25. 19:57

Zaklatás miatt jó, ha pénzbüntetéssel.

Bossco # 2015.12.10. 09:47

Üdvözletem!
A problémám a következő: Áprilisban különváltunk a férjemmel, azóta ki is mondta a bíróság a válást. Ő nem tudta feldolgozni a történteket,és szinte minden nap hív vagy ír és ócsárol, pocskondiáz... Mindenhol elhord mindennek. Egy ideig zsarolt a gyerektartással, és fenyegetett is. Különválásunkkor bántalmazott, ezért féltem tőle,de már nem félek, csak unom az akcióit. Mit tehetek ellene?
Köszönöm

Iucundus # 2015.12.10. 17:07

Bossco,

zaklatás bűncselekménye gyanújával feljelentést kell tenni.

(Off: SzemeZsoka, nem tudom mi a sügölődésed célja, de bejegyzéseidről az a mese jutott eszembe, ahol a kis veréb fázott, ezért a tehén rápotyantott, hogy megmelegítse, a farkas pedig kipécázta a lepényből, hogy megegye...Ha nem jogász jogi tanácsot osztogat könnyen - hiába jó szándék vezérli - a farkas szerepét játssza!)

Ddr

groszfater@gmail.com # 2015.12.10. 17:54

:))))
Nem veréb hanem egér.
A Hét mesterlövész cím filmből,Chris tanmeséinek egyike.
Nem biztos, hogy rosszat akar aki leszar és jót aki kihúz a szarból...

Iucundus # 2015.12.10. 18:45

Jaj LameZsoka,

Nem lucundus, hanem I(i)ucundus!
(Off: De neked megbocsátom, mert nyilvánvalóan nem forgattad a Római jogot sem, mint ahogy Kengyel Miklós könyvét sem).
És nem 5.-6., mert én a tényállásról, te meg öreg lányoknak való naiv regényekről beszélsz, ahol a rossz fiúk jó útra térnek, de ilyen csak a mesékben van ...

A lenyeg: ha csöndben maradnál, többet segítenél.

Ddr

elfmage999 # 2015.12.11. 21:36

Zaklatás tényálláshoz kell hogy jelezze a zaklatott a zaklatójának, hogy nem szeretné a zaklatást jelentő tevékenységet elviselni.
Illetve fontos tényező, hogy az oda vissza folyó kommunikálgatással nem valósul meg zaklatás, csak a zaklatott folyamatosan csak azt kéri hogy a másik hagyja békén.

Azokat a feljelentéseket ahol az van hogy zaklat és én meg válaszolok a rendőrség általában elutasítja.

Szóval Bossco esetében első lépések:
Szépen kérni hogy ne keresse az ex, ne írjon, ne üzenjen, stb.

Érdemesebb a becsületsértés szabálysértéssel visszaütni kezdésnek, ugyanis ha pocskondiáz levélben akkor az becsületsértés szabálysértési alakzata lehet (ha sértő amit ír).
Ezt minden esetben lehet ismételni amikor elköveti, és szépen idézik a rendőrségre, meghallgatják, valamivel megbüntetik (nem nagyon).

Ha folyamatosan mennek ezek az ügyek akkor vagy ő unja meg vagy a rendőrség.
Előbb utóbb szépen rávezetik hogy miért tesz ilyet miért nem viselkedik normálisan.

folyami géb # 2015.12.12. 06:13

"Zaklatás tényálláshoz kell hogy jelezze a zaklatott a zaklatójának, hogy nem szeretné a zaklatást jelentő tevékenységet elviselni".

Ez a magvas megállapításod a zaklatás törvényi tényállásának pontosan melyik tényállási elemén alapul?

"Illetve fontos tényező, hogy az oda vissza folyó kommunikálgatással nem valósul meg zaklatás, csak a zaklatott folyamatosan csak azt kéri hogy a másik hagyja békén".

Ha folyamatosan kérem a zaklatót, hogy hagyjon békén, azzal nem hozom a tudomására, hogy nem szeretném a zaklatást jelentő tevékenységét elviselni?

elfmage999 # 2015.12.15. 20:09

géb drága:

A magvas gondolat egy rendőrtől származik.
Az az alapja, hogy addig amíg nem jelzik a zaklatónak hogy amit csinál az zavarja a másikat, addig a zaklató tudata nem fogja fel hogy zaklatja a másikat. Mivel ezt csak szándékosan lehet elkövetni ezért amíg nem jelzi a zaklatott addig ez nem bűncselekmény.
Na? Matolcsysan hangzik, de a nyomozó hatóság lezárja a nyomozást ha nem így van. Az ügyek nagy hányada itt hal el, mert a zaklatottak nem mind jogászok és ezért a panasz intézményét nem mind ismerik.

A kommunkikálsz a zaklatóddal, az felhívás keringőre, tehát csak annyit közöljön a zaklatott hogy hagyja már békén a másik. Ha közben megküld neki egy receptet is akkor a zaklató önellentmondásba kerül és nem fogja tudni értelmezni hogy a hagyá' békin szóbeli jelzést vagy a receptküldés ráutaló magatartást kell neki figyelembe venni, ezért megint nem büntethető.

Vicc ami ma magyarországon folyik büntetőejárás címen...

ius latratus # 2015.12.15. 21:41

Nem tudom fejből, de volt házastárs elleni elkövetés azt hiszem, súlyosabb büntetési tétel.
Kövezzetek meg, ha nem így van.
Én is azt mondom, hogy zaklatás miatt kell feljelentést tenni, ha már...
A becsületsértés nem értem hogy kerül ide, de biztos megmagyarázza az illető.

Azért zárásként hadd jegyezzem meg, hogy rendkívül sok elvált nő hisztizi tele a fórumokat, a rendőrséget, a sajtót, televíziót azzal, hogy a volt férj (élettárs, gyermeke apja stb.) zaklatja.
Pedig csak szeretné...

groszfater@gmail.com # 2015.12.15. 23:35

Az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló 2003. évi CXXV. tv. ugyan az egyenlő bánás-mód követelménye megsértésének tekinti a zaklatást, a tv. azonban csak bizonyos jogviszonyban (így kül. a munka-viszonyban), ill. az állami szervek eljárása, intézkedése során kapcsolatba kerülő személyek közötti viszonyokra irányadó. A kifejezetten személyes indíttatású zavaró magatartásokkal szemben ez a tv. nem biztosít ágazati védelmet, a családjogi és a hozzátartozók közötti viszonyokat pedig kifejezetten kizárja a tv. hatálya alól [2003. évi CXXV. tv. 6. § (1) a)-b)].

folyami géb # 2015.12.16. 06:17

Kedves elfmage999,

a világért sem téged akartalak bántani a pikírt jelzővel, sokszor hallottam már e gondolatot, a legtöbbször éppen rendőröktől. Maradjunk annyiban: ez nem (mindig) így van, ha jogértő emberhez kerül az ügy (pl. panasz nyomán vagy pórtmagánvádban), akkor bizony nem szüntetik meg.

ius latratus: jól tudod, bizony a volt és a jelenlegi házastárs, élettárs sérelmére való elkövetés minősítő körülmény.

ius latratus # 2015.12.16. 13:18

groszfater

Ezt most nekem, s ha igen, miért? Nem értem hogy jön ez ide.

Bossco # 2015.12.30. 10:44

Kedves ius latratus !

Tudja, amikor az ember nem mer a munkahelyéről kilépni az utcára, vagy éppen kíséretet kér hazáig, mert attól fél, hogy az exe valahol megtámadja... Azt szerintem senki nem kívánja átélni.
Többször megkértem, hogy hagyjon békén, de azóta is hallom vissza, hogy különböző helyeken elhord mindennek, illetve ha megiszik 1-2 sört, akkor jönnek a telefonok vagy az smsek. Reagálni nem nagyon szoktam, ami miatt még idegesebb lesz és még többször keres fel.

Marietta32 # 2015.12.31. 17:24

Kedves Fórumozók!
Bàr tény hogy a facebookon tettem közzé egy bejegyzést de szeretném tudni hogy szerintetek bűncselekményt vagyis ràgalmazást követtem e el vele mivel úgy tudom màr feljelentett egy a bejegyzésben csak keresztnév azonossàggal rendelkező volt munkatàrsam..
Sajnos 13-an mondtunk egyszerre fel Novemberben és azóta is ahol lehet alânkvàgnak holott félrevezettek minket és a papìrjainkért is meg kellett küzdeni..
Amikor a bejegyzést közzé tettem éppen a karàcsonyi szakszervezeti utalvànyainkat tartottàk vissza holott ràkérdeztem hogy nekünk jàr e de letagadtàk majd dec.23.-àn postàztà...mire megkaptuk még 3 napig voltak érvényesek
Nem érzem hogy bàntottam volna valakit is a bejegyzésben nem hogy bűncselekményt követtem volna el de szeretném a ti véleményeteket is kikérni......

"Köszönjük szépen a karácsonyi utalványokat "Kedves" Horváth Kata és Szilágyi Mónika....tudom a szándék a fontos no de annyira szeretném tudni nektek miért lesz jobb attól hogy az utalványok lejárta előtt 3 nappal kaptuk meg őket?Gondolom izgalmas és mókás dolog volt rajta ülni több mint egy hónapig
Kívánok nektek is Utólag Boldog Karácsonyt és az Új Évi kívánságomba is bele foglalom a neveteket miszerint megkapjátok végre amit megérdemeltek....
Köszönjük a felmondott dolgozók nevében hogy azt mondtátok nincs választás a műszakbeosztást illetően és mivel nem tudtuk a közlekedés miatt megoldani a bejárást fel kellett mondanunk...majd amikor kiderült hogy jah....mégis lehet más műszakban dolgozni hiszen ti rugalmasak vagytok a vissza térő igényeket egy nemmel lerendeztétek hiszen ez a vezető elvei ellen lenne....Elvek.....No de remélem Ő is megkapja 2016-ban amit megérdemel....
Kívánom nektek akik még akkor is belénk rúgtatok amikor már azt hittük rosszabb nem lehet hogy csak a felét éljétek át...
Mi elkötelezett dolgozók voltunk...akik nem a pénz miatt voltak a csapat tagjai...
Megemlíteném Vikit is akinek üzenem ha attól lesz boldog hogy a hibákat keresi az új munkahelyemen akkor a következő alkalommal elrontok valamit a blokkon hogy teljes legyen az öröme...hiszen a múltkor sajnos nem sikerült és nem bocsátanám meg magamnak ha miattam nem tudna aludni....
Egy Szó mint 100....BOLDOG ÚJ ÉVET Nektek kedves volt kollégák...öszönjük szépen a karácsonyi utalványokat "Kedves" Horváth Kata és Szilágyi Mónika....tudom a szándék a fontos no de annyira szeretném tudni nektek miért lesz jobb attól hogy az utalványok lejárta előtt 3 nappal kaptuk meg őket?Gondolom izgalmas és mókás dolog volt rajta ülni több mint egy hónapig
Kívánok nektek is Utólag Boldog Karácsonyt és az Új Évi kívánságomba is bele foglalom a neveteket miszerint megkapjátok végre amit megérdemeltek....
Köszönjük a felmondott dolgozók nevében hogy azt mondtátok nincs választás a műszakbeosztást illetően és mivel nem tudtuk a közlekedés miatt megoldani a bejárást fel kellett mondanunk...majd amikor kiderült hogy jah....mégis lehet más műszakban dolgozni hiszen ti rugalmasak vagytok a vissza térő igényeket egy nemmel lerendeztétek hiszen ez a vezető elvei ellen lenne....Elvek.....No de remélem Ő is megkapja 2016-ban amit megérdemel....
Kívánom nektek akik még akkor is belénk rúgtatok amikor már azt hittük rosszabb nem lehet hogy csak a felét éljétek át...
Mi elkötelezett dolgozók voltunk...akik nem a pénz miatt voltak a csapat tagjai...
Megemlíteném Vikit is akinek üzenem ha attól lesz boldog hogy a hibákat keresi az új munkahelyemen akkor a következő alkalommal elrontok valamit a blokkon hogy teljes legyen az öröme...hiszen a múltkor sajnos nem sikerült és nem bocsátanám meg magamnak ha miattam nem tudna aludni....
Egy Szó mint 100....BOLDOG ÚJ ÉVET Nektek kedves volt kollégák..."
Nos...ez volt az a bejegyzés..

misso # 2016.06.28. 19:03

Üdv,

unokatestvérem már hónapok óta smsekkel zaklat. Kb. hetente 2x neki áll "csakúgy" minden előzmény nélkül írogatni és nagyjából 2 nap alatt 80-100 smsmt küld (nagyrésze mms-ként jön át olyan hosszúak). Engem most már egyértelműen azvar, ezt többször le is írtam neki. Ráadásul most már a feleségem és apósomat is rágalmazza bennük (soha nem is találkozott velük amúgy), engem pedofiliával (mert a bíróság válásomkor nekem ítélte a kislányomat, és szerinte én csak azért akartam, hogy hozzám kerüljön, hogy zaklathassam - soha de soha nem etnék ilyet remélem nem kell magyaráznom), összesküvéssel vádol stb. Mit tehetek ellene? Zaklatás megállna ebben az esetben. Nem fog leállni, ne írjatok ilyet lécci, nem segít az sem ha nem válaszolok (az esetek 90%-ban nem válaszolok) az sem ha válaszolok, a kérés hogy hagyja abba arra csak újabb fenyegetés a válasz és sokszor az egész napomra rányomja a bélyegét ez a rengeteg üzenet. Köszi

Öreg Tölgy # 2016.06.29. 04:37

Be kell ballagni a rendőrségre, és fel kell jelenteni zaklatás miatt. Lehet írásban is. Ilyen mennyiségű üzenet szinte a tartalmától függetlenül megvalósítja a bűncselekményt.

misso # 2016.06.30. 22:12

Köszönöm!