Elévülés+ erkölcsi bizonyítvány

pitya # 2015.11.24. 13:06

Sziasztok.ha mentesitve lettem a hátrányos jogkövetkezményektől és kiváltottam a vagyonőr igazolványom polgárőr igazolvány kiadásának lehet e bármilyen akadálya?? Gázposztoly viselési engedélynél?? Előre is köszi

tszjk # 2015.11.08. 12:37

Tisztelt Fórumozók!

Ha valakit kisebb fokú közlekedési szabálysértésért pénzbírságra ítélnek(30.000.ft.) és úgy dönt,hogy ezt inkább leüli,akkor az meg fog jelenni az erkölcsi bizonyítványában?Büntetett előéletű lesz?

A választ előre is köszönöm!

folyami géb # 2015.10.28. 13:13

Utolsó két kérdezőnek: nem is voltak soha büntetett előéletűek.

Karlitos # 2015.10.28. 10:45

2011.júniusában 180 óra közérdekű munkára ítéltek gyermektartás mulasztása miatt.
Az lenne a kérdésem ez szerepelni fog az erkölcsi bizonyítványban amit most igényeltem meg?

lizi89 # 2015.10.26. 14:41

Üdv.2007-ben leültettek 1 hónapra prostitúció miatt.Azóta semmi rendőrségi ügyem nem volt.Szerepel az erkölcs bizonyítványban?

tattoo71 # 2015.09.25. 17:36

Érdeklődnék hogy Ausztriában volt egy szabálysértésem es ez tavaly augusztusban volt.Majd januárban lefojt az eljárás és azota semmi.Azt kérdezném hogy mikor évül el .Előre is köszönöm

drviki # 2015.09.25. 16:13

Tisztelt jogászok!

Azt kérdezném, hogy az erkölcsi bizonyítványban milyen gyorsan jelenik meg az elítélés ténye? Kell neki néhány nap, vagy szinte azonnal?

Köszönöm a válaszotokat. Nekem ez most nagyon fontos lenne...

jani69 # 2015.09.24. 12:47

Tiszteletem.
A tények: 2013 júliusában letartóztattak, "kötelezettségszegéssel elkövetett vesztegetés elfogadásának alapos gyanúja", valamint munkáltató ellen elkövetett anyagi kár okozása miatti bűntettek miatt. Idén júliusban tájékoztatott a BRFK, hogy a nyomozást befejezték. 2014-ben igényeltem erkölcsit vagyonvédelmi szerelő munkakörhöz, de a KEKKH a vonatkozó törvényi előírások miatt a jogerős ítélet kihirdetéséig a Tv. hatálya alá tartozó tevékenységet nem végezhetek. Vádirat még nincs, legalább is nem tudok róla. Meg vagyok "lőve", mert három végzettségem van a vagyonvédelemmel kapcsolatban, a közszférában sem helyezkedhetek el.
Kaphatok egyáltalán valamire erkölcsit?
Tanácsot kérek.

folyami géb # 2015.09.23. 10:57

Ha fk.-ként ítéltek el, akkor igen.

1kiko1 # 2015.09.21. 19:56

A büntetlen előéletűt igy bekarikázhatom az erkölcsi kérvényezésénél vagy azt nem ? köszönöm folyami gép.

folyami géb # 2015.09.21. 18:00

Ne haragudj, Mágika, de nem is értem ezt a kérdést. A pénzbüntetés és a próba az azt kiszabó ítélet jogerőre emelkedésekor válik végrehajthatóvá, a felfüggesztett szabbadságvesztés meg nem is végrehajtható. Kérlek, próbáld meg igy kicsit pontosabban kifejteni, mire gondolsz.

Mágika4 # 2015.09.21. 14:29

Fórumozók, valaki tudna nekem segíteni, hogy pontosan mit jelent az intézkedések végrehajthatósága? Hogyan kell kiszámítani pl. pénzbüntetés, vagy önálló intézkedésként kiszabott próbaidő végrehajthatóságát, vagy felfüggesztett börtönbüntetés végrehajthatóságát? Köszi a segítséget!

folyami géb # 2015.09.21. 14:29

Igen.

1kiko1 # 2015.09.20. 16:43

Sziasztok azt szeretném kérdezni, h 2014. februárba 1 év 11 hónap fiatalkoruak fogházára itéltek 4 év próbaidőre felfüggesztve. Ezzel kaphatok tiszta erkölcsit? munkához kellene. előre is köszönöm a választ .

folyami géb # 2015.09.17. 19:43

Ha 2 évre próbára bocsátották, akkor nem.
Ha szabadságvesztést kapott 2 évre felfüggesztve, akkor igen, kivéve:

• ha az ítéletben előzetes mentesítést kapott vagy
  • fiatalkorú volt.
Szasza1109 # 2015.09.17. 08:34

Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy a pàromnak van 2 év pròbaideje, ami csak jövőre jár le. Az benne van ha kér erkölcsit a postàn? Köszönöm előre is

fourandfor # 2015.09.15. 13:08

Kedves Fórumozók!

2013 októberében volt egy rendőrségi ügyem amiért 1 évvel később 2014 októberben 1 év próbaidőt kaptam és ki kellett fizetnem a bírságot több mint 200e forintot. A próbaidőm még 1 hónapig tart, kérdés hogy kaphatok e tiszta erkölcsit.

Köszönöm!

Micimackoka # 2015.09.06. 20:07

Kedves folyami geb
Koszonom szepen az infor!aciot.

folyami géb # 2015.09.06. 15:04

Kedves Micimacoka,

van az ún. hatósági erkölcsi bizonyítvány, ezt nevezem "sima erkölcsinek". Bizonyos bizalmi munkakörökben - törvény alapján - a munkáltató ennél többet is megkövetelhet, de arról fogalmam sincs, a stewardess ilyen-e (valószínűleg nem).

Egy biztos: ha az ítélet érvényét magyar bíróság nem ismerte el, akkor Magyarországon emiatt hátrány nem érheti.

Micimackoka # 2015.09.04. 13:10

Kedves folyami geb,

Koszonom a valaszat.
Meg azt szeretnem megtudni hogy mit ert a sima erkolcsi bizonyitvanyal. Mi a kulomseg a sima es a nem sima kozott. En mar 20 eve elek kint belgiumba a magyar szbalyokat nem ismerem. Es a tasam megkapna az erkolcsi bizonyitvanyat stewardess nek?
Ot is ugyanebben a szituatioban iteltek el.
En banknal szeretnek dolgozni, mert ebben vannak meg a diplomaim.
Elore is koszonom

folyami géb # 2015.09.04. 12:52

Kedves Micimacoka,

ha Ön magyar állampolgár (is), akkor az elítélésére vonatkozó adatokat az ún. "tagállami ítéletek nyilvántartásában" Magyarországon is nyilvántartják (ugyanaddig, amíg az ítéletet kiszabó országban). Viszont ezek az adatok nem szerepelnek egy sima erkölcsi bizonyítványban. Külföldi elítélés csak akkor szerepelne magyar erkölcsiben, ha a magyar bíróság a külföldi ítélet érvényét elismerte volna. Erről azonban tudna, mert akkor kapott volna erről határozatot magyar bíróságtól, ami ellen fellebbezni is lehet.

Úgyhogy, ha ilyen nem volt, akkor szerintem kaphat tiszta erkölcsit, bár a hazatéréshez még arra sincs szükség.

Micimackoka # 2015.09.04. 11:02

Tisztelt folyami gep
Lenne egy kerdesem. En belgiumban elek es engem 2013 ban eliteltek 30 honapra amibe 24 le kellet ulnom a bortonben. Ez belga utlevellemen volt. A magyar nekem meg meg van es az tiszta. Most szeretnem az erkolcsi bizonyitvanyomat kikerni, magyarorszagon, a magyar utlevelemmel. Megkapnam e az erkolcsi bizonyitvanyt? A baratnommel ugyanez a helyzet o stewardessnek szeretne magyarorszagon tanulni. Meg kapnank mind a ketten az erkolcsi bizonyitvanyt vagy inkabb varjunk belgiumba 5 evet, mert ott 5 ev mulva megadnank. Anyukam nagyon beteg ezert szeretnek viszaterni magyarorszagra hogy apoljam

folyami géb # 2015.09.04. 09:40

Jó kérdés: érdemes (lesz majd) megpróbálni!

Az biztos, hogy a közügyektől eltiltás a jogerőtől számolódik, de nem számít bele a bv.-ben töltött idő, úgyhogy attól tartok, nem fog az letelni 2015. decemberben.

Ha jól saccolom, az ítélet jogerőre emelkedésekor Ön előzetesben lehetett, akkor nincs a mellékbüntetésből az ítélet és a bevonulás között töltött idő, így csak 2016. áprilisában telik le a közügyektől eltiltás.

Önt a régi Btk. alapján ítélték el, és a régi Btk egyáltalán nem adott lehetőséget bírói mentesítésre részben felfüggesztett szabadságvesztés esetén. Az új Btk 101.§ (2) bekezdése azonban a próbaidő felének letelte után (de figyelemmel a mentesítés egységességére).

Az ilyenkor alkalmazandó jogszabályra nincs kialakult bírói gyakorlat, ezért 2016. áprilisa után én megpróbálnám, úgy is nyerhet egy évet.

bolhaugrik # 2015.09.04. 04:48

Tisztelt folyami géb,

az én esetemben nincs is lehetőség a mellékbüntetés leteltekor mentesítést kérni? Mert az az ítélettől számolódik (ha jól tudom), azaz most decemberben letelni, tehát másfél évet nyernék vele.Azért feszegetem a témát mert munkavállaláshoz lenne szükségem a tiszta erkölcsi bizonyítványra.

válaszát előre is köszönöm...

Micimackoka # 2015.09.03. 22:55

Lenne egy kerdesem. En belgiumban elek es engem 2013 ban eliteltek 30 honapra amibe 24 le kellet ulnom a bortonben. Ez belga utlevellemen volt. A magyar nekem meg meg van es az tiszta. Most szeretnem az erkolcsi bizonyitvanyomat kikerni, magyarorszagon, a magyar utlevelemmel. Megkapnam e az erkolcsi bizonyitvanyt? A baratnommel ugyanez a helyzet o stewardessnek szeretne magyarorszagon tanulni. Meg kapnank mind a ketten az erkolcsi bizonyitvanyt vagy inkabb varjunk belgiumba 5 evet, mert ott 5 ev mulva megadnank. Anyukam nagyon beteg ezert szeretnek viszaterni magyarorszagra hogy apoljam