T. bolhaugrik,
a próbaidő leteltének napján, azaz 2017. áprilisában.
T. bolhaugrik,
a próbaidő leteltének napján, azaz 2017. áprilisában.
Üdvözlet!
Kérdésem az lenne, hogy mikortól kaphatok tiszta erkölcsit, illetve ha van lehetőség hamarabb kapni akkor annak mi a módja.
2012 decemberében ítélt a bíróság 2 év 6 hónap börtönre amit a Btk. 90§.(1) alapján fele részben le kellett töltenem (2013 áprilisában szabadultam), míg a másik felét 4 évre felfüggesztette.
Mellékbüntetésként 3 évi közügyektől eltiltást kaptam.
Köszönettel...
Üdvözlöm!
Ha valaki Ausztriaban lopast kovetett el nagyobb osszegben 10 eve es allitolag nincs bizonyitek, csak a szemely utlevelet talaltak meg a kocsiban. A tarsait leultettek es nem vallottak a szemelyrol. Ausztria elfogatoparancsot adott ki es a szomszedos orszagban tartjak fogva es ugy dontottek atadjak ot Ausztrianak. Ugy tudtam 10 ev az elevulesi ido Ausztriaban, ugye? Akkor el kell, hogy engedjek ot, ugye?
Elore is koszonom a valaszt.
Bocsánat, kedves tmon,
összekavarodtam a kérdések között. Ön kérhet bírósági mentesítést, mert az 5 éves várakozási idő fele már a büntetés teljes kitöltésétől (2011. márciustól 2 év 6 hónap) is eltelt, és lejárt a közügyektől eltiltása is (2009. szeptembertől 5 év).
Bírósági mentesítés hiányában a 4 év 8 hónapos büntetése 2016. márciusáig még szerepel az erkölcsijében.
Koszonom a valaszat
2005 ben jog eros itelet (rablas)- kitoltott 15 honap
2007 ben jogel eros itelet (lopas)- 1 ev felfuggesztett
Ki akartam valtani az erkolcsi bizit (vagyonor) es 30 nappal meghosszabitottak az elbiralast.
Az lenne a kerdesem h mennyi eselyem van megkapni az erkolcsi bizit?
Tisztelt folyami géb!
köszönöm a válaszát, még annyit ha kérdezhetek, ha most kérek erkölcsi bizonyitványt, lesz benne utalás arra hogy büntettt elöéletü vagyok? (a vagyonörös nem az én kérdésem volt.) köszönöm
Kedves tmon,
sajnos nem, ugyanis a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól már mentesült, ez a plusz 4 év a vagyonvédelmi tevékenységre vonatkozó törvény olyan további előírása, amire a büntetőbíróságnak kihatása nincs.
Kedves vimpi,
sima erkölcsiben semmi nem fog szerepelni ezekből.
Üdvözlöm!
1998 ban 3 ev 2 honap letoltendo fiatalkoruak börtön büntetést kaptam csoportosan elkovetett tobb rendbeli leuteses rablasért amiből kedvezménnyel szabadultam 2001-ben. Majd 2005 ben csalasért 3 ev felfuggesztetett kaptam.Uj munkahelyemen erkölcsi bizonyitvanyt kérnek.Az lenne a kérdésem hogy ebben làtszodni fog e hogy büntetett előéletü vagyok?illetve mi fog benne szerepelni pontossan?Valaszat elore is koszonom!
Tisztelt folyami géb, köszönöm a válaszát,biroságtol kérhetek mentesitést?
Tisztelt tmon!
A teljes kitöltésétől. Plusz van még az ún. "mentesítés egységessége" nevű jogintézmény (addig nem mentesülhet, amíg a mellékbüntetés végrehajtása folyik), de ez az Ön esetében nem játszik, mert a közügyektől eltiltás a szabadulástól ketyeg, így addigra (2016. március) már letelt.
Tisztelt pari888!
Így van. Fiatalkorúként az ítélet jogerőre emelkedésének napján mentesült, ahhoz képest 4 év múlva szűnik meg a kizáró ok a vagyonőri igazolvány kiváltásához.
Tisztelt Folyami géb! Köszönöm a gyors válaszát. Az elkövetéskor még fiatalkorú voltam de az itélethirdetésnél (ami kb 2 évvel az elkövetés után volt) már nagykoru voltam. Igy 2016 márciusában kiválthatom a vagyonőri igazolványomat?
Tisztelt pari888!
Tiszta erkölcsit kaphat, csakhogy az nem elég a vagyonőri igazolványhoz. Utóbbit csak a mentesítés letelte után négy évvel kaphat, ami alapesetben 2019. március.
Ha esetleg az elkövetéskor mg fiatalkorú volt, vagy a bíróság előzetes mentesítésben részesítette, akkor 2016.
Tisztelt válaszadó, az lenne a kérdésem ha 2006 Aug-ban kaptam 4év8 honap letöltendöt+5 év közügyektöl eltiltást, 2009 szept 1én szabadultam kedvezménnyel, kaphatok e tiszta erkölcsi bizonyitványt? mikortol kezdödik az 5év törvény általi mentesités? a szabadulástol vagy a tényleges lejárattol,, 2011 márc. Köszönöm a válaszát
Tiszteletem!Egy kis segítségre lenne szükségem. 2012 márciusában testisértés miatt kaptam 10 hónap fogházbüntetést amit 3 évre felfüggesztettek tehet ez már letelt. A kérdésem az lenne hogy ha igénylek erkölcsi bizonyítványt a vagyonőri igazolványom kiváltásához az tiszta lesz ki fogom tudni válltani a vagyonőrit gond nélkül? Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
mmm
Tisztelt gthomek!
Tiszta erkölcsit fog kapni.
Tisztelettel: Agent Cooper
védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…
Sziasztok!
Új munkahelyre (középiskola)jelentkeztem ahová kell erkölcsi bizonyítvány.
2012 hetedik hónapban rongálásért pénzbírsággal sújtottak (ittasan összetörtem egy kerékpárt)
Ez szerepel az erkölcsi bizonyítványon?
A választ előre is köszönöm!
Kedves Pitya,
ebben az esetben a korábbi előélet nem lehet akadálya sem gázfegyver tartási engedély, sem fegyvervizsga esetén sem.
Üdvözlettel: Agent Cooper
védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…
sziasztok... ha volt régen rendőrséggel gondom, de már selejtezve lett, frissen kiváltottam a vagyonőr igazolványt is... gond lehet-eettől még a gázpisztoly viseléis- vagy fegyvervizsga lerakásnál?? válaszokat előre is köszi
Tisztelt barricade!
Jogszabály alapján civil cég is kérheti - a "sima" erkölcsi bizonyítványon - túlmenően annak igazolását, hogy a törvényi feltételeknek a jelentkező megfelel. Legjellemzőbb példa erre a biztonsági őr.
Olyan munkakör esetében, ahol a törvény a büntetlen előéleten túl más feltételt nem ír elő, ott nem kérhetnek további adatokat.
Tisztelt fórumozók!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy állásnál, a részletesebb erkölcsi bizonyítványt kizárólag a fegyveres erők (katonaság, rendőrség stb.) kérhetik, vagy akár bármely más civil cég is, pl multi?
A büntetőeljárás hatálya alatt állók nyilvántartásában már benne vagy,a bűntettesek nyilvántartásába viszont csak a jogerős ítélet után kerülsz be (már ha elítélnek). Egyébként erre - ha csak ilyen egyszerű az ügy - van esély.
Ha így fogadnak, akkor az eljárástól még mehetsz külföldre, mert a külföldre utazásból csak akkor lennél kizárt, ha kényszerintézkedés hatálya alatt is állnál. Egy 510 ezer forintos lopási kísérletért meg lecsukni biztos nem fognak, hacsak nem vagy többszörös visszaeső.
Tisztelt Fórumozók!
Sajnos 1 hónapja nagy értékű mikrofont próbáltam ellopni és rajtakaptak, kihívták a rendőrséget, bekerültem a nyilvántartásba mert lefotóztak és ujjlenyomatmintát is vettek. Ez nagy értékű lopásnak minősül mert az a kis vacak (amiről sosem hittem volna hogy ekkora értékű) 510.000Ft értékűre lett becsülve... Sosem volt rendőrségi ügyem, 2016 tavaszától külföldre szeretnék menni dolgozni, így ezt most nem tehetem meg? Ha most, amíg az ügyet csak feldolgozzák csináltatok egy erkölcsit abban 3 hónapig még "tiszta" vagyok igaz? Így akkor októberre sürgetném a külföldi munkám. Segítsetek kérlek!
A kérdés nem válaszolható meg az alábbiak ismerete nélkül:
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |