Elévülés+ erkölcsi bizonyítvány

Főlökött # 2007.01.21. 15:32

Tisztelettel

V_Sándor, kérdésre a válasz : igen

Ügyvédjének igaza van, erkölcsije tiszta. Büntetést, a pénzbüntetés rendezésével letudta. De azért nem kell a babérokon ücsörögni, nyilvántartóban benne van, s ha lesz még egy bünti eljárás Ön ellen, az abban részvevők is látják vádemeléskor, hogy már volt egy társadalomra nem oly veszélyes mutatványa, amit annó pénzbüntivel honoráltak. Ezt a T. Bíróság figyelembe veszi, az ügyész dolga, hogy felhívja rá a figyelmet, hogy az annó használt elrettentési mód nem vezetett eredményre, tehát súlyosabbat kér.

Tehát jónak kell lenni, nem garázdálkodni....

----------------------
  • Löki
V_Sandor # 2007.01.09. 17:17

Tiszteletem Hölgyek,Urak! Kérdésem a következő lenne: egy büntetőeljárásból kifolyólag pénzbüntetést kaptam (5 ember közül az 5.rendű voltam),a kérdésem az lenne,hogy emiatt még lehetek katona,rendőr,vagy tűzoltó? Ugyebár ott büntetlen előélet a feltétel,de sajnos nem vagyok tisztában azzal hogy a pénzbüntetés minek számít. Az ügyvéd azt mondta az erkölcsim tiszta lesz. De ez asszem nem feddhetetlenség... A negyedrendűt felvették a Zrínyi Nemzetvédelmire,ő is pénzb. kapott... Segítségüket előre is köszönöm!

békakirály # 2006.12.26. 07:35

Köszönöm a választ!
Ez jó hír.
Kellemes ünnepeket!

onom # 2006.12.25. 20:37

Szia!
Btk. 102. § (1) A törvény erejénél fogva áll be a mentesítés

1. felfüggesztett szabadságvesztés esetén a próbaidő leteltének napján;

Ezután az erkölcsi bizonyítványban az áll, hogy a bűntettesek nyilvántartásában nem szerepel.

Vagyis amint a felfüggesztett lejár, kapsz erkölcsit.
Kellemes ünnepeket!

békakirály # 2006.12.25. 20:04

1 év börtönbüntetést kaptam 3 évre felfüggesztve.
A büntetés egy éve lejárt, mikor kaphatok tiszta erkölcsi bizonyítványt?

bcsabika1 # 2006.12.22. 11:33

Kellemes Ünnepeket kívánok.

bcsabika1 # 2006.12.22. 06:54

Köszönöm ez megnyugtató részemre.

ObudaFan # 2006.12.21. 19:41

Nyugodtan.

bcsabika1 # 2006.12.21. 07:06

Köszönöm a választ.Ezek szerint nyugodtan kérhetek erkölcsit?

ObudaFan # 2006.12.20. 20:10

Ha próbára bocsátás volt, akkor sosem számítottál büntetett előéletűnek, és mindig kaphattál (volna) tiszta erkölcsit. A próbára bocsátás ugyanis nem büntetés, hanem intézkedés.

bcsabika1 # 2006.12.20. 11:30

11 ezer forintos lopásért a bíróság 2 évre próbára bocsájtott.A két év eltelt.
Kérdésem: bűntetett előéletűnek számítok?
Erkölcsi bizonyítványt mikor kaphatok?
Előre is köszönöm a választ.