Aggódom, mert eltévelyedésemben elkövettem egy nagy hülyeséget. Kb egy hete a tescoban eltulajdonítottam kétezer ft értékben vmit, amiért elkaptak. Tettemet beismertem, kifizettem, ám a cselekményről jegyzőkönyvet készítettek, s azt mondták várjam a levelet, melyben értesítenek a további kötelezettségeimről, mert a tesco köteles feljelentést tenni ellenem, a szabálysértés miatt. (elvileg majd vmi önkormányzathoz kell bemennem, ahol idézem a biztonsági őrt: "ejnyebejnyében részesítenek" majd) A levél még nem érkezett meg.
A helyzetem azért aggasztó, mert 1. a levél még nem érkezett meg, s így nem tudtam még "elrendezni" az ügyemet, 2. közben korábban munkát vállaltam, amihez erkölcsi bizonyítvány kell, amit a cég vagy már kikért, vagy majd most fog kikérni, hogy szerződést köthessünk.
A kérdésem a következő:
- Mire számíthatok: megjelenik bármilyen számomra hátrányt okozó adat az erkölcsi bizonyítványomban így, hogy még nincs elsimítva ez az ügy ha mostanában (vagy már pár nappal vagy héttel korábban) benyújtották az igénylést az erkölcsi bizonyítványért?
- A levelet ajánlottan kapom meg? Benne lesz a felvett jegyzőkönyv is? (Én ugyanis a helyszínen semmilyen írásos dokumentumot nem kaptam)
- Pénzbírságra is számítanom kell vagy hihetek a biztonsági őrnek, és csak szóbeli ejnyebejnyében részesülöK?
- A továbbiakban származhat bármilyen hátrányom ebből az ügyből kifolyólag??
:(
Köszönöm a választ...