Tisztelt válaszadó! 2004-ben 6 hónap drogelvonóra és pártfogolthoz + 70.000-Ft pénzbírságot kaptam. Szerepelni fog az erkölcsi bizonyítványban?
Elévülés+ erkölcsi bizonyítvány
Ha jól fordítom le, akkor vádemelés elhalasztása volt, ezalatt gyógykezeláásre került sor, és 70 ezer forint bűnügyi költséget kellett megfizetni.
Ha így történt, az nem szerepel.
tiszttelt választadó az lenne a kesesem önhöz hogy mivel többmint 10 eve volt letöltendö börtön bünttetesem más fel ev letöltendöt kaptam azóta nemvolt a hatósagal szemben semijen ügyem es szeretnem meg tudni hogy most kaphatok e tiszta erkölcsi bizonyitvanyt ???????
tiszttelt választadó az lenne a kesesem önhöz hogy mivel többmint 10 eve volt letöltendö börtön bünttetesem más fel ev letöltendöt kaptam azóta nemvolt a hatósagal szemben semijen ügyem es szeretnem meg tudni hogy most kaphatok e tiszta erkölcsi bizonyitvanyt ???????
Üdv. A büntetés kitöltésétől számított 5 év után már tiszta az erkölcsije.
akkor megkapom az erkölcsimet úgyhogy nemvagyok bünttetet elöitéletü? fontoslenne mert az elsölakashoz jutasomhoz kellene
Azt írtad, hogy több mint 10 éve ítéltek el. Azt nem tudom, mikor töltötted ki a büntetésed, de ha azóta eltelt 5 év, akkor nincs benne az erkölcsiben.
Üdv
Nem rég voltam 18 napos birósági elzáráson
Szabálysértőként kaptam
valamint az előtt kb 3 évvel ez előtt fel is voltam függesztve ,vissza menőleg is volt már rá pl :S
Érdekelne hogy igy jó e az erkölcsi ? (csok-hoz kéne )
Kedves Forumozok!
Az lenne a kérdésem,hogy jelenleg van ellenem eljárás de még itélet nem született,szerepelni fog az erkölcsibe?
Köszönöm a gyors választ elöre is!
Nem tudjuk.
P. Done,
ha a próbaidő mér eltelt, akkor nem, ha még nem telt el, akkor igen.
Csabesz83,
sima erkölcsiben nem.
nem voltam próba időn a felfügesztések le teltek kb 3 éve telt le
csak elzárásom volt azóta januárban 18 nap szabálsértés miatt tehát akkor az erkölcsibe nem lessz benne
akkor jo lesz ?
Kedves Fórumozók!
Az lenne a kérdésem, hogy amennyiben jelen eljárásomat megelőzően folyt már ellenem egy csekély mennyiségre elkövetett kábítószerrel való visszaélés szabálkysértése eljárás és ott rendőrségi szakaszban vádelhalasztást kaptam, ezután elévült, jogosan hivatkozik az ügyészség büntetett előéletűségemre?
Köszönöm a választ előre is!
P. Done,
dehogynem voltál próbaidőn. Nem téged függesztettek fel, mert akkor még mindig lógnál. A szabadságvesztés felfüggesztése meg próbaidőre történik, pl. 8 hó börtön 2 év próbaidpre felfügggesztve. Ha ez eltelt, akkor tiszta vagy. A szabálysértési eljárás nem játszik.
T. wertz,
a kábítószerrel visszaélés még csekély mennyiségnél sem szabálysértés, hanem bűncselekmény, igaz, anak enyhébb fajtája: vétség. Vádhalasztás is a büntetőeljárásban van, szabálysértésiben nincs. Büntetőjogi értelemben nem vagy büntetett előéletű, attól függ, mivel kapcsolatban hovatkozik arra az ügyészség.
Sziasztok!
Abban kérném segítségeteket, hogy február 26-i keltezéssel kaptam meg a végzést, hogy bűnösnek találtak hamis magánokirat felhasználásának vétségében Btk 345.§. Büntetést nem kaptam hanem egy évre próbára bocsájtottak. Az lenne a kérdésem, hogy kaphatok-e tiszta erkölcsi bizonyítványt egy állás betöltéséhez ?
Köszönettel:
Balu
Több okból sem. Egyészt február 26. ma van, úgyhogy nem tudom, hogy kaphattadd már korábban a végzést. Mindenesetere a kézbesítéstől számított 8 napon belül lehet tárgyalás tartását kérni, ha senki nem kéri, akkor lesz jogerős. Viszint az erkölcsidben akkor sem fog szerepelni, mert nem büntetés, csak intézkedés.
Igen, elírtam január 26-i a keltezés és nem kértünk tárgyalást. Tehát ezek szerint "tiszta" lesz az erkölcsim?
Köszönettel:
Balu
Igen.
Tisztelt Cím!
Ha elévült a büntetésem, az erkölcsi bizonyítványom "piszkos" marad? Büntetést kaptam, 5 év felfüggesztett (2 év börtön, ha ütközöm a törvénnyel). 2013. márciusában mondták ki az ítéletet.
Ha kérnek erkölcsi bizonyítványt, akkor mit fog tartalmazni benne?
Várom a válaszukat, előre is köszönöm szépen.
Üdvözlettel,
strawberry82
Már miért évült volna el a büntetésed? 2013. márciusában kaptad, 2018. márciusában jár le a próbaidő, utána még 5 év az elévülés. Tehát 2023-ban fog elévülni. Az erkölcsiben meg, ha nem rendelik el a végrehajtást, 2018. márciusáig szerepel.
Üdvözlöm!
Nagyjából 6-7 évvel ezelőtt volt egy kb. 22.ezer forint értékű lopásom az egyik bevásároló központból.
Nem emlékszem pontosan de akkor anno vagy 2 év próbaidőt, vagy 2 év felfüggesztettet kaptam (A próbaidő rémlik jobban...), viszont szabadlábon voltam végig, se előzetesbe, se börtönbe nem voltam!
Munkahely változtatás miatt erkölcsit kellett igényelnem.
Ez benne lesz az erkölcsimben, vagy teljesen tiszta lesz?
Előre is köszönöm szépen!
Tiszta lesz.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Kedves Szakértők egy olyan kérdésem lenne, hogy 2014. szeptemberében (mikor már börtönben volt hozzátartozóm) kapott egy jogerős büntetést, miszerint 180 órára közmunkára ítélték.
Abban az esetben, mivel ő lényegében a bent léte alatt, nem tudja a közmunkát elvégezni, és már 2016.03.31-ét írunk, van esélye az elévülésnek a közmunkát illetően?
Vagy majd a szabadulás várható napjára ráhúznak pár nap börtön büntetést?
Esetleg egy alátámasztó jogi forrást kaphatok, amivel hozzátartozókat tájékoztathatnék?
Nagyon szépen köszönöm, legyen szép napjuk!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02