Elévülés+ erkölcsi bizonyítvány

Sherlock # 2016.09.02. 07:03

Rabosítottak Nem voltam még 14 éves

MÁR 14 ÉVES ELMÚLTAM,IGAZ CSAK EGY HÓNAPPAL

Akkor téged átvertek, csak akkor vagy 14 éves, ha legalább 2 (kettő) hónap eltelt a születésnapod óta. :)

fbi007 # 2016.09.02. 05:21

Köszönöm szépen a segítséget
Igazad van ,csak rooszul írtam
MÁR 14 ÉVES ELMÚLTAM,IGAZ CSAK EGY HÓNAPPAL
De akkor így sem vagy bűntetett előéletű?
Köszönöm

Öreg Tölgy # 2016.09.01. 18:10

Egyrészt biztos, hogy voltál már 14 éves, mert 2001-ben a 14 év alatti elkövető nem volt büntethető (lopás miatt most sem), másrészt attól nyugodtan lehetsz bármi, már semmiféle nyilvántartásban nem szerepelsz.

fbi007 # 2016.09.01. 10:00

Üdvözletem
Annyi lenne a kérdésem,hogy 2001-ben lopas miatt ,kaptam egy év próbára bocsátást és pártofó felügyeletet!
Rabosítottak Nem voltam még 14 éves
Most szeretenék rendőr lenni,Kérdésem,hogy bűntetlen előéletű vagyok?
köszönöm válaszukat tisztelettel!

Súgás # 2016.08.31. 20:48

Profi jogi képviselet!
Profi megoldások!

Öreg Tölgy # 2016.08.18. 15:49

A bírósági mentesítést az ügyben attól a bíróságtól kell kérni, amelyik az ügyedben az elsőfokú ítéletet hozta, az eljárás néhány hónap (pl. attól is sok függ, elsőfokon befejeződik-e, vagy másodfokú eljárás is lesz).

Ha most kérsz erkölcsit, abban benne lesz, hogy melyik bíróság, mikor, mi miatt, mire ítélt el.

KicsiÉn86 # 2016.08.18. 13:40

Esetleg meg tudná írni ilyenkor mi szokott lenni az erkölcsi bizonyítványban ? Még soha nem volt rá szükségem így nem tudom

KicsiÉn86 # 2016.08.18. 13:09

És milyen úton lehet kérni a mentesítést és mennyi idő ?

Öreg Tölgy # 2016.08.18. 12:40

Ha a bíróság nem részesítette az ítéletében előzetes mentesítésben (vagy nem fiatalkorú), akkor a próbaidő leteltéig (2017. március) nem.

Ha sürgős, mivel a próbaidő fele már eltelt, a bíróságtól már kérheti a bírósági mentesítését.

KicsiÉn86 # 2016.08.18. 11:40

Tisztelt szakértő !
Azzal a kérdéssel fordulnék önhöz, hogy 2015 márciusában 1 év börtönbüntetésre ítélt a bíróság aminek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztett.
Ez esetben kaphatok tiszta erkölcsi bizonyítványt ?
Válaszát előre is köszönöm!

Szavadika # 2016.08.09. 08:56

Köszönöm a gyors választ :)

Öreg Tölgy # 2016.08.08. 18:41

Jól tudja, és nem kell kérni.

Szavadika # 2016.08.08. 18:35

Tisztelt Szakértők!
6 éves büntetés teljes kitöltése után 8 évvel már tiszta az erkölcsi, ha jól tudom. A kérdésem az lenne, hogy ez automatikusan történik, vagy pedig kérni kell a büntetett előélet törlését?
Válaszukat előre is köszönöm: F.Éva

offlife2015 # 2016.07.28. 11:48

Tisztelt Szakértők,

Egy ismerősömet súlyos testi sértés kísérlete váddal elítéltek 300 óra közérdekű munkára, amelyet nem töltött le, nem járt dolgozni. 2012. áprilisában az "X" törvényszék ezt a közérdekmunkát letöltendő 48 nap fogházbüntetésre váltotta át. 2012. augusztusában kellett volna BV-intézetbe vonulnia, azonban nem tett ennek eleget, jelenleg is szabadlábon van. Az augusztusi időpontot követően a rendőrség több esetben is kereste az állandó lakcímén, persze sikertelenül.

Kérdésem az elévülési idővel kapcsolatos. Mikortól kell számolni az 5 évet? Egyáltalán 5 év?

Köszönet a válaszokért!

Öreg Tölgy # 2016.07.26. 13:45

A próbaidő alatt nem, kivéve:

• ha fiatalkorúként ítéltek el, vagy
  • a bíróság az ítéletben előzetes menetesítésben részesített.
Akosino # 2016.07.26. 08:52

Üdv!

Engem 1 év börtönbüntetésre itéltek, 2 év próbaidőre felfüggesztve.
Kaphatok most erkölcsit vagy sem?

Akosino

Öreg Tölgy # 2016.06.29. 04:48

Kedves Ozzycar2,

köszönöm a bizalmát, de én soha nem írtam, hogy ügyvéd lennék, nem is vagyok és nem is akarok az lenni. Ezen a honlapon is működik ügyvédkereső, biztosan talál megfelelőt.

OzzyCar2 # 2016.06.28. 14:14

Tisztelt Folyami Geb

Koszonom gyors valaszat. Amennyiben van szabad kapacitasa, kuldenek Onnek E-mailt a reszletekkel es megbiznam Ont az uggyel.

• Birsag befizetese
  • Korozes megszuntettetese
  • Kervenyezni a mentesitest a jogkovetkezmenyek alol.

(emailben mar anno a targyalas utan egybol kertem a diploma miatt, de visszajelzes nem erkezett.)

Kerem kuldje el elerhetosegeit.

Tisztelettel: Stephen

Öreg Tölgy # 2016.06.25. 10:41

Tisztelt OzzyCar2,

(folyami géb vagyok, csak véletlenül kiléptem, és erre a nickre emlékeztem)

a második kérdésére egyszerűbb a válasz: hatalmazzon meg valakit, az ballagjon be az illetékes törvényszék (volt megyei bíróság) gazdasági hivatalába, és fizesse be.

az első kérdésére: minden ország maga határozza meg az állampolgársága feltételeit. Mivel érdekelt a brit szabályozás, megnéztem az állampolgárság-kérő lapot, és azt láttam, hogy a valaha volt (ever) bármilyen, kitöltött vagy ki nem töltött (spent or unspent) büntetésre rákérdez, még a közlekedési cselekményekre is, kivéve a fixtarifás szabálysértéseket. Ennek során az UK Borders Act 2007-re hivatkozik, azt érdemes megnézni.

Van a lapon egy figyelmeztetés is, hogy mindenkiről kikérik a bűnügyi nyilvántartási adatokat. Ezt a 2009. évi XLVII. törvény 5/A. Fejezete szerint megkaphatják. A magyar nyilvántartásban a felfüggesztett szabadságvesztést a mentesítéstől számított 5 évig tartják nyilván, a mentesítés pedig a próbaidő leteltével jár le (kivéve fiatalkorú elítélt esetében, vagy ha a bíróság az ítéletben, vagy utána külön eljárásban előzetes mentesítésben részesítette; az első két esetben az ítélet jogerőre emelkedésekor, a harmadikban a mentesítés kimondásától áll be a mentesítés).

OzzyCar2 # 2016.06.25. 00:06

*bocsatkozni -elnezest.

OzzyCar2 # 2016.06.25. 00:05

Tisztelt Folyami Geb

Vegigolvasva ezt a forumot, nem talaltam hasonlo esetet, remelem nem egyedi az esetem.

Angliai allampolgarsagert szeretnek mielobb folyamodni, de kb. 3 evvel ezelott kaptam ketto ev felfuggesztett bortonbuntetest, csalasert. Nem szeretnek artatlansagom bizonygatasaba bocsajtkozni, nem akartam allandoan birosagra jarni kulfoldrol ha fellebbeztem volna...

A posztokbol kiderult szamomra is, hogy a felfuggesztett letelte utan azonnal kaphatok erkolcsi bzonyitvanyt ami alapfeltetele az igenylesemnek.
Amennyiben az angol hatosagok esetleg lekerdezik a Mo-i szerveket, tiszta lapot fognak felmutatni vagy Priort (azt hiszem igy hivjak) adnak ki nekik?

Az iteletben koteleztek penzbirsag megfizetesere is, de sajnos anyagi kehetosegeim akkoriban korlatozottak voltak. A minap tudtam meg, hogy korozes alatt allok, mivel meg nem fizetttem meg a buntetest es atvaltottak letoltendore valoszinuleg.

Jelenleg a korozes miatt eselytelen a tiszta erkolcsi bizonyitvany? Mi a modja annak, hogy az osszeget be tudjam fizetni anelkul, hogy bilincsben vigyenek a legkozelebbi OTP-ig? Nem tudok sem birosagi, sem rendorsegi ugyiratszamot.

Valaszat elore is tisztelettel koszonom. (elnezest az ekezetek hianyaert, nekem is nagyon bantja a szememet)

Udvozlettel: Istvan

folyami géb # 2016.06.16. 04:44

Nem lesz benne.

Ria72 # 2016.06.16. 04:38

Tisztelt Szakértők!

Szeretném megkérdezni, hogy ha ha vétség miatt kaptam 2 év próbára bocsátást, abból 1 év telt le.
Ez benne lesz -e az erkölcsibe, és kaphatok-e egyáltalán?
Munkámhoz kell.

Köszönettel:
R.Andi

folyami géb # 2016.06.14. 16:51

Igen, kaphatsz.

L.Z. # 2016.06.14. 12:49

Üdv!

1 éve jogerősen elítéltek 72 óra közmunkára zaklatás miatt. Idén februárban az egészségügyi vizsgálat után alkalmatlannak találtak így a pártfogó azt mondta az ügy megszüntetését kezdeményezi és fogok kapni levelet róla. A levél még nem érkezett meg.
A kirendelt ügyvéd azt mondta tavaly, hogy az első eset nem jelenik meg az erkölcsi bizonyítványban. A kérdésem az, hogy kaphatok e tiszta erkölcsi bizonyítványt?

Köszönöm.