Jogállamiság válságban?

Legislator # 2007.05.29. 16:49

KBS: köszönöm, napközben élénk vagyok magam is, estére azonban elpilledek, aludni éjszaka ellenben nem tudok.
Kerezsike: a BV. büntetés-végrehajtást jelent.

Sunshine after the rain.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.05.28. 20:01

OFF
Köszönöm, Mester, engem a hidegfron élénkít. Egyébként is fel vagyok dobva egy-két hete.
ON

kerezsike # 2007.05.28. 19:41

BV=Börtön???

Legislator # 2007.05.28. 19:20

Ezzel az erővel a magánjogi, a BV. feletti ügyészi törvényességi felügyeletet is el lehetne törölni...

Sunshine after the rain.

Legislator # 2007.05.28. 19:18

Vagy jöjjön a rendőrség feletti "civil kontroll"?

Sunshine after the rain.

Legislator # 2007.05.28. 19:17

Kedves KBS!

Frontos az idő, nem vagyok topon. Te hogy vagy?

Sunshine after the rain.

Legislator # 2007.05.28. 19:16

Nos, a Fővárosi Főügyészség gyakorlatát volt alkalmam kétszer is (1,5+3 hónapig) tanulmányozni. Nem tudom, hogy másutt mi a helyzet, de én nagyon elégedett voltam és vagyok. Inkább rájuk bíznám a törvényességet, mint ombuccmanókra, meg a kigkollégiumra.

Sunshine after the rain.

Dr.Attika # 2007.05.28. 18:57

Legislator!
A törvényességi felügyeletet akár el is lehet törölni, mert nem működik. Én magam közigazgatási ügyekben az elmúlt három évben 12 alkalommal folyamodtam ilyen ügyben az ügyészséghez és mindannyiszor "elhajtottak". Jártál már ilyen ügyészi irodában? Úgy 3x4 méteres, tele aktával . Velük beszélgetve az látszik, hogy akarat nélküli bábúk.Nyilvánvalóan, vádemelésre alkalmatlan vádiratot támogatniuk kell elvtelenül több hónapon keresztül. A tárgyaláson szemrebbenés nélkül "jogi hülyeséget beszélnek".
Ez a mi jogállamunk.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.05.28. 16:08

Rossz hangulatban vagy, Mester... :)

Legislator # 2007.05.28. 15:59

Magyarországon a jogállamiság a derűlátók szerint látszat, a borúlátók szerint önbecsapás. A magyar jogállam úgy viszonyul a valódi jogállamhoz, mint a félanalfabéta a minden vizsgán sikerrel átment konfuciánus kínai írástudóhoz, aki járatos a klasszikus könyvekben. Milyen jogállam az, amely az ügyészi törvényességi felügyeletet el akarja törölni, és civil maszlagokkal jönnek egyes politikus gazemberek elő ez ügyben. Az állampolgári jogok biztosa alkalmatlan ugyanis ennek kiváltására. Ez egy példa volt a tucatnyiból.

Sunshine after the rain.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.05.28. 13:47

Cry, Baby, cry...

kerezsike # 2007.05.28. 13:05

„…írva vagyon", de sem a politikai „elit”, sem a gazdasági „elit”, sem a média „elit”, sem az ÁLLAM nem tartja be:( Akkor milyen mintát kövessen az egyszerű állampolgár?

Dr.Attika # 2007.05.27. 12:48

Nincs válságban csak végre komolyan kellene venni a hatóságot képviselő állampolgárok és a "magukat képviselő" állampolgárok részéről. A jogállamiságot biztosító jogszabály halamaz "írva vagyon". Mostmár csak be kellene tartani azokat.

Anthony # 2007.05.25. 17:22

Mi a véleményetek, nálunk a jogállamiság válságban van-e, itt gondolok a rendőrség, itélkezés, közigazgatás helyzetére stb. Külön várom kedves barátom, the big cat méllyelszántó, de bizonyára elég egyéni véleményét.