Díjbekérő után kötelező a teljesítés


drbjozsef # 2020.05.29. 16:22

aragorn89,

Kibocsáthatja, Te meg nem vagy köteles azt szerződés aláírása előtt kifizetni.

Ez egy szerződés, két féllel, akkor lehet megkötni, ha annak részleteiben a felek egyetértenek. Ha neked így nem jó, ne kösd meg. Ha az eladónak máshogy nem jó, akkor meg keres másik vevőt.

Megegyzés a kulcsszó.

aragorn89 # 2020.05.29. 09:50

Kedves Rexor!
Éppen azt értettem szabályos alatt, hogy kibocsáthat-e díjbekérőt egy cég egy olyan árura, amelynek leszállítását szerződésben még nem vállalta. Az én szempontomból: ha átutalom a díjbekérőben szereplő összeget aláírt szerződés nélkül, mi a garanciám, hogy ő köteles szállítani?

Rexor # 2020.05.29. 09:33

Nem tudom mit értesz szabályos gyakorlat alatt, de az engedett meg amit a szerződésben megengedtek magatoknak. Az más kérdés, hogy én maximum előleget utalnék ilyen formában, de azt neked kell tudni, hogy megfelel e ebben a formában.

aragorn89 # 2020.05.29. 08:46

Tisztelt Jogi Fórum!
Autókereskedőtől használt autót tervezek venni. Amikor a szerződéskötés részleteiről érdeklődtem, azt az információt adták, hogy előbb kiállítanak egy díjbekérőt, majd ha az összeg beérkezett, akkor írjuk alá az adásvételi szerződést. Ez szabályos gyakorlat? Ha átutalom az összeget, de végül nem teljesít a kereskedő, akkor szerződés hiányában a díjbekérőre hivatkozva tudok jogorvoslatért folyamodni?