Banki hitelek

Dr.Attika # 2011.09.12. 15:40

Ez a helyzet. A vagyonmegosztás bírósági végzéssel a házassági vagyonközösség terén a felekre hatályos. A bank felé Ön az adós. A bontó és házassági vagyonjogi perekben a jogi képviselő azért szükséges, mert az utóbbihoz kell jogi szaktudás. A váláshoz nem. ha két ember nem akar tovább házasságban élni, akkor azt a bíróság felbontja. nem bontja fel akkor, ha vita van a kk. gyermek(-ek) elhelyezése, tartása kérdésében. persze ekkor is lehet részítéletben kérni a házasság felbontását.

mylon # 2011.09.12. 16:09

Hmm...de van esélyem arra, hogyha én valahogy kifizetem a tartozást, utána azt én betudjam hajtani az ex-férjemen jogilag?

mylon # 2011.09.13. 08:34

Most kutakodtam a papírok között és találtam egy olyat az autóvásárlás után, hogy:

"
MEGÁLLAPODÁS

Alulírott xyz tulajdonos valamint zyx a fent nevezett gépjármű üzembentartója kölcsönösen megállapodnak, hogy a személygépkocsi költségeit a továbbiakban XXX fizeti. YYY kijelenti, hogy amennyiben XXX fizeti a hitel törlesztését, abban az esetben lemond a fent nevezett gépkocsi használati és tulajdonjogáról. Valamint a felek egyértelműen kijelentik, hogy a fentiekben leírtakat kötelezőnek tartják magukra nézve és a válóperes eljárás során a fenti megállapodáshoz tartják magukat. továbbá megegyeznek abban, hogy a válóperes eljárás végeztével, hogy a személygépkocsi hitelszerződését és tulajdonjogát átíratják XXX-re, vagy akadályoztatása esetén az általa megjelölt személyre. Az átírás 4%-os költségét YYY vállalja, a többi költséget pedig XXX"

(részlet)

Magánokiratban 2 tanúval ellátott, ezzel kezdhetek valamit?