Most sem neked szólt, doktor.
Apeh végrehajtás elévülése
Kedves Hozzáértők.
Még régebben kérdeztem NAV adótartozás elévüléséről. Ez időközben meg is történt szóval jól gondoltam az ügymenetet. Viszont a késedelmi pótlék még a folyószámlán maradt. Elvileg annak is törlődni kellett volna. Láttam egy gyakorlatilag ugyanilyen kérdést januárban, de arra nem érkezett válasz. Esetleg tudtok erre vonatkozó szabályozást ami miatt a késedelmi kamatot nem vették le?
Avt. 19. § (4) bekezdés szerint ha a tartozás végrehajtásához való jog elévült, a tartozást terhelő késedelmi pótlékot is elévültnek kell tekinteni.
K_B_S
Köszönöm a választ, én is ezt találtam. Mi lehet az oka, hogy ez a levétel nem történt meg? Ilyenkor írni kell a NAV nak hogy vegyék le, vagy be kell menni az ügyfélszolgálatra?
Honnan kellene "levenni"?
A folyószámláról.
Amíg nem akarják végrehajtani, addig nincs jelentősége. Ha meg eszükbe jutna, az is eszükbe fog jutni, hogy törölni kellene. De emlékeztetheted is rá őket, nem kerül pénzbe.
Abból a szempontból például lehet jelentőssége, hogy az életbiztosítás 20% os visszatérítését automatikusan meggátolja, merthogy van tartozásod. Gondolom. És lehet még ilyen dolog, csak ez most hirtelen jutott az eszembe.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02