Netes üzletrontás

weblex # 2009.05.03. 12:38

A legbiztosabb az, ha az ember nem üzemeltet fórumot azon a lapján, amit arra szánt, hogy igényeseknek exkluzív módon bemutatja kínálatát.

Ez más , lényegesebb szempontokból is csak előnyt jelenthet.
Ott van pl. a hírhedt Trójai faló (és egyéb kártevők melyek ingyen letölthetőek, sokszor kérés nélkül,) ami itt-ott még mindég támad. Vírus információ: http://www.weblex.ws/extra

the big cat # 2003.07.02. 10:02

Szerintem, még ha az IP cím megvan is, a fórum üzemeltetője jogszerűen nem juthat hozzá a feloldásához.

Persze, ha valaki tényleg munkavállaló, és a munkahelyi gépéről pötyögte be, akkor azt elbukta.

A lojalitás elvárással egyetértek, szerintem a munkáltató érdekeinek ilyen módon történő veszélyeztetése (konkrét károkozás nélkül is) rendes felmondás indoka lehet, károkozás esetén akár rendkívüli felmondás indoka is lehet.

Egyébként a lojalitás nem csak amunkáltató érdeke kellene legyen, hanem egy épeszű munkavállalónak fel kellene fognia, hogy a cége üzletének rontása a saját munkahelyét, fizetését, fizetésemelését veszélyezteti.

Ha viszont nem munkavállalórol van szó, hanem egyéb természetes vagy jogi személyről, akkor szerintem a szankció kimerül a kimoderálásban. Szerintem még a konkurenciával szemben sem lehet semmilyen igényt támasztani egy nyilvános, moderált fórumban elhelyezett, akár reklámjellegű hozzászólásokért.

mezgaaladar # 2003.07.01. 22:14

A hozzaszolasbol nem derul ki (legalabbis nem egyertelmuen), hogy barmelyik ceg munkavallaloja lenne a hozzaszolo.
Az ip cim onmagaban nem sok bizonyitek,
egyreszt mert hamisithato, masreszt pedig
egyaltalan nem biztos, hogy az adott gepet egyetlen szemely hasznalta, harmadreszt
a gepre sunyiba feltelepitett 'backdoor'
programok segitsegevel a hasznalo tudta
nelkul lehet ilyen vagy komolyabb dolgokat
muvelni. (pl: jogvedett felhasznalo programokat letolthetove tenni)
Persze erdemes vegiggondolni, hogy a
szabad merlegelesnel mennyire vehetik ezeket szamitasba :D

Ha maganszemelykent szolt hozza
(es a cegprofil ahol dolgozik meg
veletlenul sem hasonlitanak a masik
ket cegre), akkor maximum kitilthatjak
a forumbol, a felhasznalasi feltetelek megszegese miatt.

Igen erdekes megkozelites az, ha a munkavallalonak nem koveti birka
modjara a munkaltato teljes eletere
kiterjedo parancsait,  akkor szimplan felmondanak neki...
nem mindegy, hogy fizetesert, vagy husegpenzert dolgozik valaki...

Lili01 # 2003.07.01. 16:24

Kedves Motte!

Ez egy gazdasági társaság esetében tisztességtelen piaci magatartásnak minősülne. De magánszemély esetében is lehetnek komoly munkajogi és polgári jogi következményei. A munkáltatók - multik vagy nem multik - elvárják munkavállalóiktól, hogy a fizetésért lojálisak legyenek a céggel, egyébként ez a munkajogvizsonyomra vonatkozó szabályokból is kiderül.

Én ha ezt saját munkavállalóm tenné felmondanék neki, hogy több kárt ne okozhasson és ha ügyfeleim közül akár egy is elpártolt volna az általa reklámozott céghez, akkor még kártérítést is követelnék volt munkavállalómtól. Szerintem ilyen magatartásra a nem etikus kifejezés kevés.

Üdvözlettel:

Lili

Motte írta - 2003.05.12 9:26
Van egy olyan kérdésem, hogy mit kaphat az a bűnös, aki egy cég honlapjának fórumján egy másik, ugyanolyan termékek árusításával foglalkozó cég honlapját reklámozta? A hozzászólásból megvan az IP címem is. Az lenne a kérdésem, hogy az IP cím mit bizonyít, illetve mit tehetnek ellenem, ha rájönnek, hogy én voltam? Ha valaki tud segíteni, kérem írjon a dj@1984.hu címre! Előre is köszönöm!

Lili

ThrewMan # 2003.05.12. 11:00

Szia!

Bár nem sok kozom van a joghoz, de belegondolva valoszinuleg semmit. A forum epp azert forum, hogy oda barki barmit beirhat. Megaztan hol van ilyenkor a moderator? stb..

Szoval ha te vagy a 'bunos' szvsz. ne aggodj, ha meg te vagy a tulaj, akkor meg felejtsd el...

ps.: ha megis buntetheto egy barmely internetes forumban valo velemennyilvanitas, akkor megintcsak szeretem ezt az orszagot.

Motte # 2003.05.12. 07:26

Van egy olyan kérdésem, hogy mit kaphat az a bűnös, aki egy cég honlapjának fórumján egy másik, ugyanolyan termékek árusításával foglalkozó cég honlapját reklámozta? A hozzászólásból megvan az IP címem is. Az lenne a kérdésem, hogy az IP cím mit bizonyít, illetve mit tehetnek ellenem, ha rájönnek, hogy én voltam? Ha valaki tud segíteni, kérem írjon a dj@1984.hu címre! Előre is köszönöm!