magánhitelezés

Nano09 # 2013.05.03. 11:23

Üdv mindenkinek!

Azt szeretném megkérdezni, hogy magánhitelező utána nézhet-e a munkáltatói igazolásomnak? Magának a cégnek utána tudnak nézni.
Arról van szó, hogy ilyen hitelt szeretnék felvenni, abszolút létező, korrekt, több éves cégtől akik magánhitelt közvetítenek, közjegyzővel, ügyvéddel...stb. Viszont a munkáltatómat, ha így megkeresik, akkor Ő simán melegebb éghajlatra küldi el őket.
Válaszukat előre is köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2013.05.04. 08:41

Szerintem maga a tevékenység tilos.
A munkáltatói igazolást rendszerint a munkavállaló kéri ki. Ha kölcsönt akarsz, ahhoz teljesítened kell a hitelező feltételeit.
De ismétlem, szerintem ez így tilos, és olyan céggel üzletelni, amely iparszerűen sért törvényt, nem túl biztonságos dolog.

monalisa1 # 2013.05.04. 09:47

A bankok mostanság majd' utána dobják az embereknek a személyi kölcsön lehetőségét, tehát akinek pénzre van szüksége éljen a lehetőséggel - 22-29 százalék szórással a kamat. Ebben az esetben a munkáltató simán kiadja a jövedelemigazolást, bár a kölcsön összegétől függően lehet, hogy nincs is rá szükség.

A "prívát" kölcsönzők valószínűleg magasabb kamattal dolgoznak és "fűnek-fának" is adnak kölcsön pénzt, csak később meg ne bánja az illető...

Nano09 # 2013.05.05. 08:42

Köszönöm a válaszokat.
Rosszul fogalmaztam, én kérem ki a munkáltatói igazolást, és azt csatolták volna a szerződés mellé. Viszont ha ez így jogszabálysértő, akkor tárgytalan lett a dolog. Keresek valami bankot.

czizso # 2013.05.18. 09:10

Édesanyám tavaly meghalt, a hagyatéki eljárás még nem zárult le. Korábban a folyószámlájához kapcsolódó kölcsönt fett fel a pénzintézettől, melyből még kb. 60 eFt maradt a halála miatt. A számláján van rá fedezet, de a hagyatéki eljárás végéig nem tudjuk rendezni a tartozást, még akkor sem, ha mi (én és testvéreim) leszünk a kizárólagos örökösök.
A pénzintézet viszont (annak ellenére, hogy bejelentettük a számlatulajdonos halálát) minden hónapban levonja a számlavezetési díjat, illetve a havi zárlati díjat (kb. 500 Ft/hó).
Az volna a kérdésem, hogy jogosan terheli-e meg a pénzintézet minden hónapban a számlát a fenti díjakkal (kvázi tovább növeli az adóságomat), úgy hogy nekem jelen pillanatban még nincs lehetőségem azt megszüntetni, illetve kifizetni a tartozást?

czizso # 2013.05.21. 20:22

Édesanyám tavaly meghalt, a hagyatéki eljárás még nem zárult le. Korábban a folyószámlájához kapcsolódó kölcsönt fett fel a pénzintézettől, melyből még kb. 60 eFT maradt a halála miatt. A számláján van rá fedezet, de a hagyatéki eljárás végéig nem tudjuk rendezni a tartozást, még akkor sem, ha mi (én és testvéreim) leszünk a kizárólagos örökösök.
A pénzintézet viszont (annak ellenére, hogy bejelentettük a számlatulajdonos halálát) minden hónapban levonja a számlavezetési díjat, illetve a havi zárlati díjat (kb. 500 Ft/hó).
Az volna a kérdésem, hogy jogosan terheli-e meg a pénzintézet minden hónapban a számlát a fenti díjakkal (kvázi tovább növeli az adóságomat), úgy hogy nekem jelen pillanatban még nincs lehetőségem azt megszüntetni, illetve kifizetni a tartozást?

Pisti51 # 2013.06.05. 08:14

Tisztelt Hozzáértők!
Azzal kéréssel fordulok a tisztelt hozzáértő személyekhez hogy a baráti alapon,kamatmentesen kölcsönadott 2,1 millió forintot hogyan szerezhetném vissza?
A történet úgy szól hogy a megszorult ismerősömnek hogy a családját NE lakoltassák ki a lakásából,kérésükre kifizettem az összes elmaradt tartozásukat,személyesen az ő jelenlétükben fizettem be a különféle cégeknél és OTP-nél,abban a megegyezésben hogy majd apránként ütemezve havonta nekem visszafizetik.Sajnos a kifizetéseim után hallani sem akarnak róla,hogy valaha visszaadják a jóhiszeműen segítségül nyújtott 2,1 millió forintomat.
Sajnos papír nem készült róla de bizonyítani tudom hogy mikor,hol mekkora összeget fizettem be.
Kérem a segítségüket!!!
Tisztelettel: Kátai
címem:osti@freemail.hu

Kovács_Béla_Sándor # 2013.06.05. 08:39

Fizetési meghagyás, per.
(Egyebekben inkább nem kommentálnám az esetet.)

moon7005 # 2013.06.06. 11:49

Tisztelt Szakértő!

Ez év januárjában kölcsönadtunk 300.000 Ft-ot másfél hónapra 20.000 Ft kamattal egy illetőnek, amiről készült írásos szerződés, két tanú aláírásával. Az illető természetesen nem fizette ki a mai napig sem.
Kérdés, hogyan tudom behajtani rajta?
Közjegyzőnél fizetési meghagyás, vagy rendőrségi feljelentés, esetleg mindkettő???
Elérni nem lehet jelenleg sem személyesen, sem telefonon, sem máshogy....

Köszönettel

Sherlock # 2013.06.06. 11:52

Fizetési meghagyás -> végrehajtás. Rendőrséget csak akkor, ha már a kölcsönfelvételkor sem állt szándékában visszafizetni (ezt elég nehéz bizonyítani), de a pénzzel akkor is többre mentek.

bakes # 2013.07.16. 18:10

Tisztelt Hozzáértők!
Testvérem még 2000-2003 között kölcsönadott 3m.Ft-ot az apósjelöltnek, amiről szerintem nincs papír.Azóta 600e. Ft-ot adott vissza. Volt egy ingatlana, amit eladott. Ígérete szerint az eladásából származó összegből fizette volna ki a fennmaradó tartozását.Mivel Öcsémet sokáig hitegette, bement a földhivatalba, és kikérte a tulajdoni lapot. Kiderült, hogy hónapokkal előtte már eladta az ingatlant. Az adós sajnálatos módon Amerikában él, dolgozik. Mivel semmi sem köti már ide, nem is fog visszatérni. Hogyan lehetne behajtani tőle a tartozást? Szerintem nem írna alá semmit, csak úgy tudnánk bizonyítani a tartozás tényét, hogy a telefonos beszélgetést rögzítjük. Ami törvénytelen, de ha figyelmeztetem a beszélgetés rögzítésére, akkor soha nem derülne ki. Mit tanácsolnak, mit lehet ilyenkor tenni?
Segítségüket előre is köszönöm!

Tisztelettel: B. Péter

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.16. 19:06

Levpnni a tanulságot.