NAV fizetési könnyítés / Részletfizetési kérelem

monalisa1 # 2013.09.25. 09:59

Mivel anyukája csak 22.800 Ft/hó összeggel rendelkezik, ennyi és semmi több. (A rokoni segítségről nem kell említést tenni.)

Akinek önhibáján kívüli okból csak ennyi a bevétele az hivatalosan a létminimum alatti., kérje a tartozás elengedését (másodsorban a mérséklést). Ha továbbra is visszamarad tartozás akkor arra részletfizetés lehetőségét. Az újabb beadvány elbírálásáig kérni a kamat nyugvását.

A fellebbezési eljárási illetékbélyegen kívül a kért fénymásolatokat csatolják a beadványhoz.

----
  • laikus hozzászóló
SteveMester # 2013.09.25. 08:37

Tisztelt szakértők,

Segítséget szeretnék kérni a címben nevezett ügyben. Édesanyámnak van rá szüksége. Nemrég beküldte a nyomtatványt, nem csatolt számlákat hozzá, ezért elutasították a részletfizetési kérelmét (ami szerintem abszurd, hisz meg akarja adni a pénzt csak nem képes X-százezret egy összegben, ezt bele is írta a kérelembe).
Átolvasva a mellékelt dokumentumot, nekem is csak harmadjára tűnt fel, hogy a két oldalas paragrafusok és jogi szövegek között el volt rejtve: feltétel a lefénymásolt számlák.
Írták hogy fellebbezhetünk X összeg fejében, de nem tudom mi ilyenkor az eljárás. Milyen dokumentumok szükségesek hogy kikönyörögjünk egy részletfizetést? Mivel édesanyám csak az államtól kapott 22.800.- forintból él, némi rokoni segítséggel, ezért úgy tudom hogy valami rokoni nyilatkozat is kell. Ezt milyen formában, módon juttassam el a NAV-hoz? Illetve mit érdemes tudnom még erről az ügyről?

A lényeg: Nem ellógni akarjuk az összeget, csak egyszerűen nincs rá mód egyben kifizetni.

A segítséget köszönöm. Jelenleg még 14 nap van fellebbezni.

Üdv.

SteveMester