Intrum Justitia számlatartozás

olorsi # 2013.10.23. 19:46

Ja és náluk a két hónapos t-home tartozásom 150.000 ft lett (??)

olorsi # 2013.10.23. 19:29

Én ugyan nem vagyok szakértő, de nekem is vannak (sajnos) Intrumos dolgaim.
Egyrészt azt biztosan tudom, ha egy behajtó cég neve mellett nem szerepel, hogy "önálló bírósági végrehajtó", semmit nem terhelhet a házra. Ki kell adniuk ügyvédi behajtásra és majd a bíróság terhelhet...
Az Intrum amúgy nem más, mint egy ijesztgető cég. Egy csomóan fizetnek, tehát ajándékot adnak nekik, hisz előbb a saját pénzüket szeretnék visszakapni. Persze, ha kiadja egy ügyvédi irodának, az már más dolog, de ezt közölnie kell.
Engem többször kerestek már ezért-azért (sajnos tényleg nem tudtam fizetni, a bank a lakásomat is vitte), aztán eltüntek.
Amíg ügyvéddel nem fenyegetnek, nehogy fizessen!
De ez csak az én tapasztalatom, a hozzáértők biztosan megadják a választ.
Sőt nálam még azt is írták, hogy kijönnek...jöjjenek, ha rendőr nélkül megjelenik nálam mondjuk két pasi, akkor én hívom a rendőröket. És ez nem azért van, mert nem akarok fizetni, nem tudok.
Ha közjegyzőtöl kap hasonlót, na az is gáz már.

smokesykes # 2013.10.22. 09:23

Tisztelt hölgyem /uram!

Az lenne a problémám, hogy van egy 70.000 forintos Vodefoneos számlatartozásom amiről költözés miatt, és mivel megszüntették a telefonkártyámat és nem tudtak értesíteni, nem kaptam semmilyen értesítést rendezésével kapcsolatban. Majd egyszer az Intrum Justitia megtalált, hogy a számlatartozásom megközelítőleg 200.000 forint s ez úgy nőt, hogy nem tudtam róla. Most küldtek egy levelet, hogy ráterhelik édesanyám házára a hitelt(a ház rajta van még további 5 személy nevén rajtam kívül), s az lenne a kérdésem jogos-e ez a követelés az Intrumtól, s lehetne-e csak a Vodefoneos részét rendezni ami ugye 70.000 forint vagy kérjek részletfizetést amivel ugye elismerném, hogy jogos a követelésül, amit nem tudok, hogy jogos-e.

A válaszát előre is nagyon köszönöm!